De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

IKIGAI | Deel 2
IKIGAI | Deel 2
Trendblog | Monique van der Reijden

IKIGAI | Deel 2


IMPACT

De invloed vanuit de Japanse ontwerpprincipes op modern design en architectuur groeit snel. In de moderne woonstijlen signaleren we de synergie van het combineren van organisch en geometrische vormen, traditie en innovatie en het streven naar ‘less is more’. De aandacht voor een minimalistische vormentaal in interieurbouw met naadloze en blinde afwerking voor een pure beleving van de materialen is de sleutel voor de toekomst. 

 

“Het natuurlijke interieur maar wel met een zekere overzichtelijkheid, orde, licht en ruimtelijkheid; zo voelt deze trend. Niet alleen met wèlke materialen ga je aan de slag maar juist het oog voor detail in de toepassing en originele combinaties staat centraal. 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

 

 

 

VOOR ALTIJD GROEN

Werk met groen in het interieur van de toekomst; letterlijk en figuurlijk! Net als in de natuur worden meerdere groentinten met elkaar gecombineerd in een basis van hout en steen structuren. Hierbij wordt met grotere contrasten gewerkt van zwart graniet en zwartgeblakerd hout tot sereen onbewerkt berken en wit onyx.

 

Foto’s: Trendproductie Zenzucht voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Tim van der Most, Styling: Monique van der Reijden en kaptafelset ‘Composed’ van Ladies & Gentlemen Studio voor Dims

 

GEMÊLEERD

Gemêleerde dessins en optieken zijn in opmars. De Terrazzo en graniet look in materialen is zowel decoratief als praktisch minder goed vlekken, vuil of zelfs kleine beschadigingen ziet op dit materiaal. In deze trend is de balans essentieel dus gladde, unikleurige materialen, bijvoorbeeld in een zachte groen- of grijstint, maken de sfeerbeleving compleet.

 

 

 

WINKELINRICHTING VAN NU

Bij winkelinrichting draait alles om de ‘experience’ maar hoe vertaalt zich dat in de toepassing van materialen. De beleving neemt toe door een 360 graden inrichting en styling. 3D vormen zien we horizontaal op de grond maar óók verticaal tegen de wand én het plafond! Alles voor een instagram vriendelijk beeld waarin de collecties in de winkel visueel eruit springen. Ga voor uitgesproken kleurgebruik of juist het tegenovergestelde; een monochroom interieur in 1 trendkleur die in meerdere optieken, structuren en tonen dan te zien is.

 

Foto: ‘Make your vision work’ van Duropal/Thermopal

 

PRIKKEL DE ZINTUIGEN

Laat je inspireren door de nieuwe ‘Make your vision work’ collectie 2021- 2024 van Pfleiderer. Met het functionele XTreme-oppervlak zet Duropal/Thermopal de nieuwe standaard met een optimale mix van fluweelachtige, supermatte effecten, een sprekend palet van actuele kleuren en structuren en verschillende nieuwe technische eigenschappen. Daarnaast is de collectie dankzij het anti-fingerprint-effect en de uitstekende bestendigheid zeer geschikt voor dagelijks en intensief gebruik.

 

Foto: trendproductie Zenzucht voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Tim van der Most, Styling: Monique van der Reijden

 

SUITE ZEN

In deze moderne slaapkamer of hotelsuite die deel uit maakt van de trendproductie ZenZucht voor Eigen Huis & Interieur zie je hoe er met licht en donkere houtstructuren gespeeld wordt in een gelaagdheid van o.a. de wanden. Geen deuren of gangen meer in zicht maar naadloze doorgangen waarbij met indirect licht de sfeer verhoogd wordt. Grote kamerplanten verbeteren de luchtvochtigheid en de natuurbeleving. Het ‘houten bed’ maakt een comeback met dit luxe-exemplaar van Zeitraum met gestoffeerd hoofdboard voor optimaal comfort. 

 

 

 

Foto’s: keukenblad + kast in Nero Ingo Fenix NTM, tafelblad afgewerkt met Fenix NTM - Nero Ingo, @novacucina afgewerkt met FENIX NTM

 

INTERIEURONTWERP

Keukeneilanden en op maat gemaakte wandkasten krijgen een luxe look & feel door de zachte en matte uitstraling van de FENIX collectie. Mooi en tijdloos in zwart maar ook verkrijgbaar in de nieuwste trendkleuren.  

 

TRENDMAGAZINE IKIGAI

Heb jij het trendmagazine Ikigai nog niet gezien? Wacht dan niet langer bekijk het magazine hieronder want het is een garantie voor volop interieurinspiratie! Dit magazine staat vol met inspirerende beelden uit de trend Ikigai en je ziet hoe onze materialen in deze trend worden toegepast

 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?