De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

SUITE NOIR | Deel 2
SUITE NOIR | Deel 2
Trendblog | Monique van der Reijden

SUITE NOIR | Deel 2


Het interieur wordt steeds persoonlijker dankzij op maat gemaakte keukens, badkamers en ingebouwde kastenwanden met de trendkleur zwart als eyecatcher. Nieuw in dit trendbeeld is de op maat gemaakte trap met een luxe uitstraling en bij voorkeur in sculpturale vorm. Niet voor niets dat de wenteltrap een ware comeback maakt in hedendaagse architectuur. 

 

“Meer dan ooit draait het bij nieuwe interieurprojecten om maatwerk en een mix van materialen met een natuurlijke structuur. Marmer, hout, beton en glas krijgen door de toepassing van zwarte materialen het gewenste contrast. De dynamiek in de ruimte die met zwart ontstaat is meteen voelbaar en zichtbaar.” 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

 

 

 

HOUT & STEEN

In de nieuwe woontrends wordt zwart zo ‘natuurlijk’ mogelijk toegepast. Vraag de stalen aan in de vorm van houtfineer of plaatmateriaal met de optiek van hout of natuursteen. Dankzij de matte uitstraling van deze plaatmaterialen zijn ze bijna niet meer van écht massief hout of steen te onderscheiden.

 

Foto’s: Keuken Nordiska Kök met zwart fineer en een licht eiken achterwand en interieurontwerp P. Residence van Jim Dierckx ph. Cafeïne, Thomas De Bruyne.

 

SHOWSTOPPER

Een vorm komt het beste tot zijn recht in het zwart. De zwarte keuken is dan ook een echte showstopper in huis. Stoer, modern en tijdloos. De sfeer is niet meer industrieel maar meer modern of landelijk met lichte houtsoorten voor een mooi contrast met zwart. Nieuw is de toepassing van houtfineer op wanden, kozijnen en de trap. Laat zwart in dit trendinterieur terugkomen op meerdere plekken in de ruimte zoals een zwart stalen glazen deur, zwart kozijn of zwarte armaturen.

 

 

 

BALANS

Bij de optimale toepassing van materialen in een interieur draait alles om combinaties en balans. Bij het gebruik van zwart moet er een link zijn naar ‘licht’. Denk hierbij aan het totale lichtplan (geleiding van daglicht, sfeerlicht, indirect licht, gekleurd licht) maar óók lichtgekleurde materialen en meubelen. De lichte houtsoorten contrasteren goed maar ook lichtgrijze terrazzo, beton of leem optieken werken goed als basis in dit ‘zwarte interieur’.

 

Foto: Japans restaurant Tori Tori Santa Fe van Studio Esrawe.

 

HOSPITALITY | SAMURAI CHIC

In de interieurs van de nieuwste hotspots speelt zwart als trendkleur een dominante rol. Vaak in de vorm van meerdere zwarte houtfineers en plaatmaterialen toegepast op wanden, plafonds en de open keuken. Spectaculair voorbeeld is het Japanse restaurant Tori Tori Santa Fe van studio Esrawe in Mexico City. De cilindervormige lichtsculptuur van hout in het midden van de ruimte is geïnspireerd op de pantser borstplaat van de Samurai.

 

 

 

Foto: Zwarte bar met ribbel - restaurant Butcher House van Modgi Group.

 

BUTCHER HOUSE

Niet dat je in St. Petersburg (Rusland) een restaurant zou verwachten geïnspireerd op het Wilde Westen, het ruige landschap van de prairies en goudzoekende cowboys en toch is dit het concept achter BUTCHER HOUSE naar een ontwerp van Modgi Group. Een stuk hipper en chiquer dan een traditioneel Amerikaans steakhouse en absoluut een must-see voor architecten en interieurbouwers. Van rotsachtige wanden tot ribbel- en rasterstructuren en niet te vergeten een mix van zwart.

 

Foto’s: Keuken met nis van Tulle en kastdetail in twee houtsoorten - TP Apartment, Studio Arthur Casas.

 

INTERIEURTIP: MAAK EEN NIS

Ontwerp de wandkast met een nis, de keukenwand met een nis of creëer ‘random’ in de muur in de zitkamer een nis om een kunstwerk de perfecte plek te geven. Denk altijd aan de bij voorkeur niet zichtbare verlichting die dimbaar moet zijn. Door de nis te bekleden in een contrasterende materiaalkleur komt deze nog meer optisch ‘in the picture’.

 

 

 

Foto’s: Wandplank Alba in Chêne Noir van Woodendot, geometrisch sculptuur van Tilde Grynnerup, fauteuil Bollo van Fogia.

 

BLACK IS BEAUTIFUL

De zwarte uitvoering van stoel Bollo van Foglia is onze favoriet voor het perfecte zitcomfort en een ultiem style statement anno 2021. Decoraties in het interieur die zwart zijn hebben een ingetogen aanwezigheid met een verstilde uitstraling.

 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?