Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

De hotspots van de Dutch Design Week

Eindhoven is weer volop in beweging met de Dutch Design Week. Design van het hoogste niveau verovert de stad. Leeuwerik is met haar vele designproducten onlosmakelijk verbonden met dit evenement. Benieuwd naar de hotspots die je volgens ons gezien moet hebben? Lees snel verder!

Ons Nederlands erfgoed naar een nieuwe schaal en structuur

Designer Eigengijs liet zich inspireren door oer-Hollands, Delfst blauw servies. Het blauw met witte goud vind je overal in Nederland en wordt vaak geëtaleerd. Dit bracht Eigengijs op het idee om er een kast van te maken. Vervormbaar Corian® gecombineerd met de Delfst blauwe accenten creëert de beleving van een grote schaal. De kast wordt staande gehouden door een standaard, zoals deze schaal in de etalage zou staan. De door Jordie Rovers handgeschilderde elementen maken de kast authentiek en brengen het design naar een ultieme hoogte. 

Eigengijs zal samen met andere designers exposeren in de galerijruimte bij Piet Hein Eek.

Foto's: Isabel Rottiers

Monique van der Reijden toont Reflections bij Elle Decoration

ELLE Decoration heeft het Tiny Penthouse op Strijp T omgebouwd naar een uniek inspiratiecentrum. Onze werkplek wordt steeds meer één met ons huis en vice versa. De stijlen van kantoor en woonomgeving lopen in elkaar over. Als je wilt weten hoe dit eruit ziet, is de Tiny Penthouse the place to be.

Ook Monique van der Reijden, onze trendwatcher, is aanwezig bij ELLE Decoration. Met haar expertise is er gekozen om de ruimte aan te kleden met Polyrey en Arpa Industriale Magnetico. Elementen van onze trend Reflections zullen hierin duidelijk naar voren komen. Dinsdag zal en een fotoshoot zijn met fotograaf James Stokes. Daarnaast kan je de hele week binnenlopen voor al je designvragen. 

Polyrey Elle Decoration

De Dutch Invertuals en Corian® nemen je mee naar de toekomst 

Het leven wordt gecompliceerd en we willen steeds meer. De populatie neemt alleen maar toe, iedere moderne technologie is ontwikkeld en we krijgen steeds meer behoefte aan luxe. 

Dat heeft de designers van Dutch Invertuals geïnspireerd. Waar we steeds meer willen, presenteert Dutch Invertuals “Take Away”. Deze expositie gaat terug naar de essentiële elementen. “Na decennia van overvloed en groei moeten we nadenken over de essentie van onze ware behoeften. Kunnen we het verourderde vervagen en terugkeren naar de elementen?” – Wendy Plomp, Dutch Invertuals. 

“Take Away” neemt je mee naar nieuwe toepassingen van productietechnieken en geeft nieuwe inzichten in het ontwikkelen van design. De expositie vindt plaats in de EDHV studio vlakbij Eindhoven Centraal Station.

Dutch Invertuals
Foto's: Ronald Smits

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×