Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Geschikt voor (blank) lak- en schilderwerk en beplakken met HPL of fineer

In ons assortiment multiplex vindt u panelen die verschillen van kwaliteit. Wij helpen u graag met het bepalen van de, voor uw toepassing, juiste kwaliteit.  Los van de houtsoort geldt voor multiplex dat voornamelijk de kwaliteit van het dekfineer bepalend is voor de kwaliteitsaanduiding van het plaatmateriaal. Deze wordt vaak aangeduid met een letter voor de zichtzijde en een letter voor de achterzijde (zoals: A, B, BB, S, C, C+ of CP). Zo is bijvoorbeeld B/BB een veel toegepaste kwaliteit voor multiplex. Vraag onze medewerker voor meer informatie.

Het verschil tussen dwars- en langsfineer
Binnen multiplex is er verschil in dwarsfineer en langsfineer. Bij langsfineer loopt de houttekening evenwijdig aan de langste plaatzijde. Dit wordt aangeduid in de afmeting. Wanneer er over langsfineer wordt gesproken, wordt de kortste zijde als eerste aangeduid. Over het algemeen wordt langsfineer het mooiste gevonden. Dwarsfineer heeft echter een sterkere opbouw.

Op zoek naar berken multiplex met een andere kwaliteit voor een andere toepassing? Kijk dan op onze berken multiplex pagina. 

Terug naar de overzichtspagina

Wanneer welke kwaliteit?

(Blank) lakwerk en schilderwerk: B/BB B/BB LANGSFINEER

Beplakken met HPL of fineer: B/BB LANGS CP/CP CP/C

Kant-en-klaar beplakt met witte HPL: BEPLAKT MET HPL

Berken multiplex door en door B/BB (153 x 153 cm)

Goed te weten

Multiplex groter dan 305 x 153 cm

U kunt ook bij ons terecht voor multiplex met afmetingen groter dan 305 x 153 cm. Informeer telefonisch of per mail naar de mogelijkheden!

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×