Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

NON IGNIS brandvertragend plaatmateriaal

Voor meer zekerheid in een constructie of gevel wilt u graag brandvertragend plaatmateriaal. Leeuwerik heeft speciale brandvertragende multiplex in het assortiment opgenomen. Namelijk de platen van NON IGNIS. Zowel Okoume, Fins vuren als Berken multiplex is in deze uitvoering verkrijgbaar. De brandvertragende platen van NON IGNIS voldoen aan de Europese norm EN 13501-1, oftewel Euroklasse B. 

NON IGNIS en IGNIS 

Het plaatmateriaal van NON IGNIS beschikt over een uniek certificaat, omdat het totale systeem is getest. Zowel het hout als het brandvertragende verfsysteem is goedgekeurd naar de Europese norm Euroklasse B. Hierdoor bent u gegarandeerd met topkwaliteit brandvertragend plaatmateriaal.  

Naast NON IGNIS is er ook nog IGNIS. Dit is de niet-brandvertragende variant op deze serie platen. In veel projecten komt het voor dat niet alle vlakken brandvertragend hoeven te zijn. Dan ontstaat er geregeld kleurverschil. IGNIS is erop gemaakt dat dit gecombineerd kan worden met de brandvertragende variant. Hierdoor is er uiteindelijk geen kleurverschil in het project.  

Duurzaamheid 

NON IGNIS is duurzaam geproduceerd en kan naar wens beschikken over een FSC of PEFC certificering. Door duurzaam hout te produceren is de CO2 emissie van het product ook lager.  

Er is bij dit plaatmateriaal ook nagedacht over de VOS emissies. Dit is een nieuwe regelgeving uit Duitsland, Frankrijk en België. VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen en gaat over de eisen voor emissie van deze stoffen. NON IGNIS loopt voorop en voldoet aan de emissiebeperkingen voor het VOS gehalte voor zowel Duitsland, Frankrijk en België.  

Naast de bovenstaande eisen voldoet NON IGNIS aan de Natureplus eisen. Dit label staat voor milieu- en gezondheidsbescherming in de bouwsector en levert informatie over bouwproducten, materialen en objecten voor de inrichting die besparend en on schadelijk zijn voor mens en milieu.  

Verder naar de producten

Brandvertragende multiplex

- Verkrijgbaar in Okoume, Fins vuren en Berken.
- Veilige brandvertragende kwaliteit.
- Combinatie mogelijk met IGNIS, niet brandvertragend materiaal.

Plaatmateriaal

Cassificatie
EN
 13501-1

Efectis
referentienummer
Okoume multiplex B-s2, d0 R 0672
Fins vuren multiplex B-s2, d0 R0319 F rev 1
Berken multiplex B-s1, d0 R 0318 C

NON IGNIS brandvertragende multiplex producten

Goed om te weten

Een gezonde toekomst voor houtproducten

Hout staat aan de basis van vrijwel alle producten uit het Leeuwerik assortiment. Een bijdrage leveren aan een goede en gezonde toekomst voor houtproducten staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst.

We kopen, waar mogelijk, altijd duurzaam plaatmateriaal in. Deze producten dragen een FSC® of PEFC keurmerk, waarmee de herkomst van het product tot de bron terug te herleiden is. Leeuwerik is zelf ook FSC® en PEFC gecertificeerd keten-lid.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×