Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Populieren multiplex is uitermate geschikt als alternatief voor het traditionele hardwood multiplex. Deze houtsoort is wit/geel van kleur, opgebouwd uit verschillende lagen populieren fineren en heeft een laag soortelijk gewicht. Wat bijzonder is aan onze populieren multiplex is de stabiliteit en vlakheid. 

Maatvoering en prijzen
Populieren multiplex is beschikbaar in verschillende diktes van 4 t/m 40 mm en in de kwaliteit B/BB en BB/BB. Het standaard formaat is 250 x 122 cm.

De meest gangbare dikte 18 mm is ook verkrijgbaar in 312 x 212 cm

Bekijk maten en prijzen

Toepassingen van populieren multiplex 

Populieren multiplex wordt gebruikt voor timmerwerk in binnentoepassingen. Daarvoor wordt het voornamelijk gebruikt in de binnen afbouw en interieurbouw. De platen zijn uitermate geschikt om te zagen, boren, frezen, schuren of lijmen. 

B/BB en BB/BB kwaliteit 

Populieren multiplex is verkrijgbaar in twee hoogwaardige kwaliteitsnormen, zowel in B/BB en BB/BB.  

B/BB is de beste kwaliteitsnorm. Multiplex van deze kwaliteit is zeer geschikt voor blank lakwerk. De B-zijde van de plaat is namelijk ongevoegd, ongepropt en geschuurd. Er kunnen slechts kleine open noestjes of kleine kopscheurtjes voorkomen. De BB-zijde is ook geschuurd, maar is wel gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen door ingezette stukjes. Het kan gebruikt worden voor schilder- en lakwerk en is te beplakken met HPL of fineer.

De populieren multiplex met de BB/BB-kwaliteit is vanzelfsprekend twee maal de BB-zijde zoals deze hierboven beschreven is. Deze is dus niet geschikt voor blank lakwerk, maar wel voor schilderwerk en plakwerk met HPL of fineer.  

Meer informatie over kwaliteitsaanduidingen

Verder naar de producten

Eigenschappen 

  • Dikte variërend van 3 t/m 40 mm
  • Verschillende afmetingen verkrijgbaar
  • Alternatief voor hardwood multiplex
  • Laag soortelijk gewicht
  • Interieur verlijmd
  • Verkrijgbaar in B/BB en BB/BB kwaliteit
  • Meer lichte multiplex
  • Geschikt voor binnenafbouw en interieurbouw

Vraag gratis stalen aan

Nog lichter! Stabiply Light!

Populieren multiplex is al zeer licht met 450 kg/m3, maar met Stabiply Light presenteren wij een nóg lichter alternief. Deze nieuwe houtsoort heeft een gewicht van slechts 350 kg/m3. Hiermee is Stabiply Light dé oplossing voor lichtgewichttoepassingen in interieurbetimmeringen. 

Meer over Stabiply Light

Meerdere multiplexsoorten en alternatieven

Populieren multiplex is onder andere bekend om het lage soortelijke gewicht en de lichte kleur. Wij hebben meerdere multiplexsoorten met overeenkomstige eigenschappen die als alternatief kunnen dienen. Klik voor meer informatie op onderstaande buttons. 

Het gehele multiplex assortiment

Goed te weten

Opslaan van plaatmaterialen

Opslag dient plaats te vinden op een droge en vlakke ondergrond in een ruimte waar weer en wind geen invloed hebben op het plaatmateriaal. Als men de platen op balkjes legt dan een h.o.h. afstand van 600 mm aanhouden en de platen niet hoger dan 1,00 m opstapelen.

Stapelt men meerdere pakketten op elkaar dan moeten de balkjes recht boven elkaar gestapeld worden. Doet men dit niet dan loopt men kans dat de platen gaan doorbuigen en krom gaan staan, waardoor ze moeilijker te verwerken zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×