Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Spaanplaat, constructieve plaat uit houtvezels

Spaanplaat is de verzamelnaam voor platen die bestaan uit kleine deeltjes hout of andere lignocellulosehoudende materialen en zeer geschikt voor de woning- en utiliteitsbouw, binnentoepassingen als scheidingswanden, vloeren, meubels en kasten. De platen worden geperst, persing ca. 630 kg/m3. Spaanplaat E1 is een constructieve plaat waarvan de opbouw bestaat uit drie lagen houtvezels. Verlijming voldoet aan de E1 norm.

Bekijk ons volledige assortiment:

250 x 125 cm 280 x 207 cm 305 x 125 cm 

305 x 130 cm 410 x 130 cm 410 x 205 cm

Vochtwerende tand en groef spaanplaat

Spaanplaat in vochtwerende en brandvertragende kwaliteit

Wij hebben ook spaanplaat in vochtwerende of brandvertragende kwaliteit. Deze zijn zoals de naam doet vermoeden beter bestand tegen vocht en hitte. Enkel geschikt voor binnentoepassingen. Meer informatie is te vinden via onderstaande buttons. 

Spaanplaat vochtwerend Spaanplaat brandvertragend

Decorspaanplaat wit

Onze spaanplaat is ook verkrijgbaar met een witte decoratieve toplaag. Ideaal voor interieurtoepassingen zoals binnenmuren, plafonds en de algemene binnenafwerking. Meer informatie via onderstaande button. 

Decorspaanplaat

Verder naar de producten

Eigenschappen spaanplaat E1

  • Dikte variërend tussen 8 en 40 mm
  • Soortelijk gewicht 630 kg/m3
  • Geschikt voor binnentoepassingen
  • Verlijming volgens E1 norm
  • Verkrijgbaar met tand en groefverwerking
  • Veelgebruikt voor woning- en utiliteitsbouw, wanden, vloeren, meubels en kasten. 

Vraag stalen aan

Vraag meer informatie aan

Goed te weten

Zagen zonder problemen

Het bewerken van plaatmateriaal moet met goed en scherp gereedschap gebeuren. Gebruik voor het zagen een fijngetande handzaag, met minimaal 7 tanden per inch (25 mm) of een fijngetand hardmetalen cirkelzaagblad. Laat bij het gebruik van een handcirkelzaag de tanden 10 tot 15 mm door het plaatoppervlak steken.

Let er op dat bij het zagen de plaat goed ondersteund is. Bij een slechte ondersteuning gaat de plaat door het zagen trillen waardoor de kans groot is dat er spaanders of splinters uitbreken.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×