Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

MDF, merken en mogelijkheden

MDF is geperst board met middelharde dichtheid. Een MDF plaat bestaat uit gedroogde houtvezels die door middel van een hars met elkaar verbonden zijn. Leeuwerik beschikt over verschillende soorten MDF van verschillende merken, zoals Medite, Topan en Lewa. Door de fijne vezelstructuur is het gemakkelijk te lakken en te verwerken. MDF is ook zeer geschikt om te beplakken met HPL of fineer. Hierdoor is MDF goed bruikbaar voor het verwerken in onder andere meubels en wanden.

Verschillende soorten MDF

MDF heeft vele verschillende toepassingsmogelijkheden en dat komt mede door de diversiteit aan soorten MDF die beschikbaar zijn. Zo is er naast standaard MDF ook brand- en vochtwerend MDF. Daarnaast bieden wij ook verschillende MDF met bewerkt oppervlak aan. Zo hebben wij ook MDF met lakdraagfolie of fineer. Door de lakdraagfolie kan er veel tijd worden bespaard in de bewerking, omdat dit een schilderklare coating is. De zaag- en freeskanten moeten dan wel zorgvuldig met sealer worden behandeld om verschil in glansgraad te voorkomen. 

MDF Medite

MDF Medite is één van de populairste merken die we hebben. Deze hebben we dan ook in verschillende uitvoeringen. Zo beschikken we over standaard MDF, maar ook vocht- en brandwerende MDF van Medite. Deze staan in ons assortiment als Medite M313 en FR.

MDF MEDITE

 

MDF Lewa

MDF Lewa is de voordelige allrounder in ons MDF assortiment. Zeer toepasbaar als kernmateriaal om te beplakken met HPL of fineer. Daarnaast is het makkelijk over te schilderen en eenvoudig in verschillende vormen te frezen. Hiermee is MDF Lewa zowel voor de binnenbouw als de interieurbouw breed inzetbaar. 

MDF LEWA

 

MDF Topan

MDF Topan is een MDF geproduceerd uit een mix van zachthout met hardhout van beuken. Dankzij deze mix van houtsoorten gecombineerd met de hoge densiteit is het plaatmateriaal homogeen van opbouw en zeer geschikt voor lak- en diepfreesbewerkingen.

MDF TOPAN

 

MDF bewerkingen

Wij kunnen de MDF ook bewerkt leveren. Zo beschikken wij over een eigen bewerkingsafdeling. Daarmee kunnen wij voorzien in CNC zagen, CNC frezen en kantverlijming. Zo kunt u na levering de MDF platen meteen verwerken en bespaart u veel tijd.

LEEUWERIK BEWERKINGEN

 

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×