Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

TREND | Nordic Breeze

Door Monique van der Reijden van www.trendcompass.nl

Speels keukenontwerp met houtfineer en kleur

Links keuken in “Vesterbrogade, Vesterbro - Denemarken, Outfit van Erika Cavallini Pre-fall ’18, eettafel Palais Royale van asplund.org, peper-of zoutmolen Hammershøi van kahlerdesign.com, bank Norm van voiceforvaring.se, Ribbel achterwand: foto van Matthieu Lavanchy & Jonas Marguet, bluetooth speaker Beoplay P2 van bang-olufsen.com

Er waait een frisse Noorderwind door ons interieur met houtfineer in de hoofdrol. Het nieuwe Scandinavische interieur design laat de perfecte mix zien van natuurlijke materialen en de trendkleuren blauw en bruin. Voor de ambachtelijke vormgeving geldt less is more. Ronde vormen en ribbelstructuren zijn nieuwe signalementen in de leef keuken. Houtfineer als wand- en plafonddecoratie, naturel of in een kleur geolied, is sfeervol en versterkt de natuurlijke sfeer. Door hier meer kleurgebruik, exclusieve sfeerverlichting en design gadgets aan toe te voegen loopt de sfeerbeleving in de keuken naadloos over in de zitkamer. De ronde tafel met een ronde pilaar als onderstel is de nieuwe must-have zoals de tafel Grand Palais van het Zweedse designmerk Asplund. 

“In de trend Nordic Breeze is de Scandinavisch lifestyle een bron van inspiratie voor moderne  interieurarchitectuur. Met een mix van iconische klassiekers en nieuw design krijgt het interieur een extra boost”

Nørdus Wild Pine, naturel, FENIX NTM 0754 Blue FesFENIX NTM 0751 Rosso Jaipur

Gedurfde mix: Natuur & Kleur 

Scandinavisch fineer is beroemd om zijn kwaliteit en prachtige variaties in houtstructuren. De collectie Nørdus is gemaakt van Naald- en Berkenhout en heeft acht verschillende structuren met verschillende afwerkingsmogelijkheden. In de trend Nordic Breeze zien we dynamiek ontstaan in het interieur door de naturelle look van houtfineer te combineren met FENIX NTM.

Het nieuwe kleurenpalet uit de collectie FENIX NTM van Leeuwerik leent zich ook goed voor het creëren van de Nordic Breeze sfeer dankzij de extra matte uitstraling. Hierdoor komt het gekleurde oppervlak exclusiever en chique over. Ontwerpers gaan de komende jaren steeds verder in het mixen van materialen met een duidelijke ‘tekening’ (houtnerf, ader, knoest etc) en uitgesproken kleuren. 

Heel gedurfd, speels en inhakend op het interieurbeeld 2019-2020 is een mix van hout, marmer, beton en twee trendkleuren in één ruimte. Wie gaat de uitdaging aan! Meer hierover is te vinden in onze volgende trendmailing en trendblog. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor onze trendmailings!

TafelSalontafel Grand Palais van asplund.org

The Veneer by Leeuwerik Sycomore Ondé en Nørdus Wild Pine, naturel

Keuken op maat met The Veneer

Maak plaats voor meer sfeer in de keuken met de nieuwe collectie The Veneer by Leeuwerik. Deze collectie houtfineer inspireert dankzij de uitgebreide keuze houtstructuren en -soorten en leent zich goed voor het decoreren van wanden, (keuken)kasten en op maat gemaakte tafels. The Veneer bestaat uit vier kleurgroepen hout; 12 lichte houtsoorten, 19 bruine houtsoorten, 8 donkerbruine houtsoorten en 11 rode houtsoorten. Voor een natuurgetrouwe beleving is een bezoek aan de nieuwe Leeuwerik Veneer Studio een aanrader. Bekijk de vele fineersoorten op groot formaat en krijg persoonlijk advies over de toepassings- en afwerkingsmogelijkheden.  

Nørdus Vivid Spruce in kleur gebeitst, Nørdus Spring Larch – blauw geolied, houtschroten,  detail van de salontafel Grand Palais van Asplund,org 

Stylingtip: Kies een houtfineer en speel met verschillende afwerkingen in één interieurontwerp. Bijvoorbeeld de Nørdus Vivid Spruce afgewerkt in een naturel lak met een afwerking in een gekleurde blauwe olie. Combineer het vlakke houtfineer oppervlak in deze trend met een ribbelstructuur voor meer tactiliteit; van smalle verticale cilinders voor een grafisch effect tot de bekende platte ‘schrootjes’ look voor een retro of landelijke uitstraling. 

Keuken Lotta Agaton, Maze Interior, Jotun.com

Back to brown Een revival van bruin in het interieur betekent niet dat we bij deze trend Nordic Breeze terug gaan naar de seventies. Door de strakke vormgeving van de keuken heeft bruin een warm en modern effect in combinatie met licht hout. Het nieuwe bruinpalet doen denken aan de natuurlijke kleuren van noten, chocola, koffie en crème brûlée!  

Mat en glazend

Creëer nog meer contrast en beleving in dit Scandinavische interieur door matte optieken te mixen met glanzende materialen én textiel. Een messing kraan of spoelbak, een glazen deur, kamerhoge voiles en gestoffeerde eetkamerstoelen zorgen voor nog meer balans. 

Nørdus Vivid Spruce in kleur geolied, FENIX NTM 0751 Rosso Jaipur, FENIX NTM 0754 Blu FesNordus Vivid Spruce – blauw geolied

Details

Elk detail in dit interieur is conceptueel ontworpen en dat geldt ook voor de styling met accessoires. Laat ook in decoraties met lampen, klein meubelen, servies en glaswerk dezelfde materialen en kleuren terugkomen en speel met toon-op-toon effecten. 

Bijzettafel Pastille van fogia.se, Lamp Lumiere XXL & XXS van Foscarini.com, bijzettafel B-12 van bordbord.se

Design: rond! De nieuwe generatie tafels, van bijzettafels en sidetables tot eettafels, zijn rond van vorm en hebben sprietachtige poten of juist dikke ‘olifanten’ poten als onderstel zoals de bijzettafel B-12 van het inspirerende Zweedse designmerk Bordbord. Met de nieuwe glazen sfeerlampen Lumiere van Foscarini voeg je een luxe detail toe aan het keukenontwerp. Je kunt deze lampen – bij voorkeur in verschillende formaten en kleuren - zowel op de wand als op het plafond plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×