Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | NEW CLASSIC | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trendforecaster van trendcompass.nl

Leeuwerik New Classic
Foto: Mood New Classic | Trendcompass.nl

Foto: Mood New Classic: Achterwand (links) Leeuwerik – Duropal - U16014 Kodiak en rechterwand: Duropal U17505 - Plum Bank (designklassieker) Serpentine sofa van vladimirkagan.com, vloerlamp IC Lights F1 van flos.it, ronde wandplank aura van Carla Baz via Joy Mardini Design Gallery, dressoir Dandy van essentialhome.eu, tafellamp Normanna van purho.it, salontafel via cb2.com. Voorwand (schuin) Leeuwerik Shinnoki Smoked Walnut, dressoir anamorphic console by asherisraelow.com, vaas Kasvu – Gold 1 van Armelle Bouchet O’Neill, 2017, poef Mellow 70 van munnadesign.com, vloer ingelegd in een klassiek Metz patroon

Avant-Garde design

Alle klassieke elementen in dit interieur roepen een gevoel van nostalgie op. Door het mixen van stijlperiodes, gedurfde kleuren en materialen ontstaat de nieuwe New Classic stijl anno 2020.  Opvallend is het spel met cirkels, bol e- n boog vormen die in de interieurarchitectuur én in de meubelen en accessoires terugkomen. Het werk van de iconische Amerikaanse ontwerper Vladimir Kagan is een bron van inspiratie voor hedendaags design. Met o.a. de Serpentine Sofa was hij zijn tijd ver vooruit en toont hij dat ‘modern design’ van tijdloze waarde is en past in zowel een klassieke als avant-garde woonsfeer.

“Klassieke woonstijlen van Art-Deco tot de Seventies worden gecombineerd in de New Classic trend. Wie durft te combineren en ‘wit’ achterwege laat, maakt een statement interieur dat iedereen verrast en toch een tijdloos karakter heeft”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

VRAAG STALEN AAN

Visgraat & Blokken

Klassiek wonen heeft vaste ingrediënten zoals een houten of natuurstenen vloer bij voorkeur met een opvallend patroon zoals een visgraat of blokmotief. Op de wanden mag een gedessineerd behang niet ontbreken van waaruit een aantal kleuren weer terugkomen in de stoffering. Fluweel geeft zitmeubelen een rijke uitstraling. Houten wandpanelen, lijsten en lambrisering – met de hoogte wordt nu volop geëxperimenteerd – zijn een must

New Classic
Foto: Fauteuil Tearoom club chair van Menu en Behang The Silk Route collection van Anna Glover | Vloerlam China 07 van Magic Circus Éditions 


Foto’s: Keuken Fendi Cucine van Marco Costanzi voor Fendi in samenwerking met SCIC Italia

New Classic Keuken

Symbool voor de New Classic trend staat deze nieuwe keuken van Fendi in samenwerking met Scic Italia. Het gerookte glas, twee tinten marmer en messing in het kook-spoeleiland en de gedurfde keuze de keuken in een bruin decor te presenteren getuigd van toekomstvisie. De glazen bollampen zijn een apart trend signalement. 


Foto: Interieur Ferm Living FW18

Plaatmaterialen uit de nieuwe collecties van FENIX NTMDuropal en Polyrey zijn er in een extra matte versie zodat de optiek van een krijtverf benaderd wordt. Het bruine kleurenpalet wordt toon-op-toon toegepast met de accentkleur ‘Plum’ (vergrijsd lila). Combineer met Corian Cosmos Prima en een donkere houtfineer. 

Vraag stalen aan

In de nieuwe collectie van Corian benadert de Cosmos Prima de werkelijke optiek van natuursteen. Hoe sterker de ‘tekening’ (de adering van de steen) is, hoe groter het contrast ten opzichte van de uni-kleuren en daardoor wordt de totale sfeer spannender.


Foto: Dressoir Dandy van Essential Home, kamerscherm van hkliving, detail hoofdboard van matri.fi

Interieuradvies Cannage

De vlechtwerk techniek Cannage dateert uit de zeventiende eeuw. Anno nu wordt er in interieur- en meubelontwerpen een verrassend nieuwe look mee gecreëerd. Combineer met terra en paars tinten, donkere houtsoorten en messing of brons. De open structuur, het herkenbare grafische patroon en de ambachtelijke look geeft het interieur natuurlijke warmte.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×