Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | TEMPLE OF FANTASY | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trendforecaster van trendcompass.nl 

Mood Temple of Fantasy

Foto: Mood Temple of Fantasy | Trendcompass.nl

TREND | TEMPLE OF FANTASY | DEEL 2

Dat er in Azië steeds meer ruimte wordt gecreëerd voor een hele nieuwe interieurbeleving wordt snel duidelijk. Toptalenten op het gebied van architectuur, kunst en design krijgen carte blanche om imposante en fantasierijke interieurs te maken. De nieuwe hotels, clubs en restaurants, van China tot Korea, zijn een grote bron van inspiratie voor de nieuwste trends.

"Interieurs die zo fantasierijk zijn dat je even moet knipperen om te zien of het wel echt is. Onderschat echter niet de hoge eisen die worden gesteld aan kwaliteit en comfort. Deze interieurs blijven kunstzinnig en luxueus dankzij het gebruik van goede materialen die optimaal verwerkt worden."

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

STYLINGTIP

Niets is te gek in dit fantasierijke interieur: wolken, golven, trappen, blokken en bogen zijn de inspiratie voor het verwerken van nieuwe materialen op een creatieve manier. Na roze is ook lila als trendkleur in opkomst. In een kleurverloop ‘werken’ deze twee kleuren goed samen (zie de trap in het moodboard). Gebruik goud als accent in dit interieur 'landschap’.

 Zwembad Loong swim club by X+Living

Foto's: zwembad Loong swim club by X+Living, Polyrey R058 Rose Givré - G029 Gris Tourterelle

 

TREND | SPEELTUIN VOOR VOLWASSENEN

Het interieur van de Loong swimclub van X+living laat zien hoe je met bogen, cirkels en reflecties omgaat in deze trend. Laat je niet uit het veld slaan als de ruimte een stuk kleiner is zoals een wc of badkamer. De vertaalslag maak je door dezelfde principes toe te passen. Mooie materialen en een perfecte techniek en afwerking zijn het geheim.

MATERIALENMIX

De combinatie van roze en lichtblauw zien we elke dag in de lucht terug bij zonsopgang en zonsondergang. Deze twee natuurlijke en iriserende kleuren zijn perfect te combineren met metallic zilver en goud. Polyrey heeft plaatmaterialen in deze kleuren in verschillende diktes en afwerkingen in de collectie zodat er ook rekening gehouden kan worden met een betere isolatie, geluidsdemping en akoestiek. Laat je adviseren door het team van Leeuwerik en vraag de stalen aan.

Restaurant Eklernayakler

Foto: restaurant eklernayakler.ru

YELLOW MELLOW

In dit restaurant is gewerkt met één van de meest actuele kleurencombinatie van dit moment: geel en roze. Met lichtgekleurd houtfineer in de afwerking voor de kozijnen/vensterbanken en de goudkleurige lampen krijgt de sfeer een luxere uitstraling. De hoge bogen met reliëf zijn als wanddecoratie het verrassende element in de ruimte.

Sfeerbeeld Helle Mardahl en roze badkamer

Foto's: sfeerbeeld via Helle Mardahl en roze badkamer via pinterest.nl

 

MONOCHROME OF COLOR BLOCKING

Je kunt er als architect niet meer omheen: pastelkleuren veroveren het interieur. In combinatie met lichtgekleurd houtfineer breng je het interieur in balans zodat het niet té zoet wordt. Ga voor monochrome – en speel dan met blokken, strepen en golven – of ga voor ‘color blocking’ door plaatmateriaal in verschillende pasteltinten te verwerken in kubistische zitmeubelen. Schakel ze aan elkaar voor een optisch blokpatroon.

Drie inspirerende artikelen

Foto: Vazen Stairs in Pink & Yellow van rominagris.com, Interieur The Other Place Guilin Litopia van Studio 10 geïnspireerd op de tek. van Escher, L’Objet & Haas Brothers collection, l-objet.com

INTERIEURARCHITECTUUR | CRAZY DOOLHOF

Net als in het werk van Escher wordt dit trendinterieur een optisch doolhof door te spelen met trap- en zigzag vormen die op wonderbaarlijke wijze in de ruimte zijn geplaatst. Functioneel of juist helemaal niet. Het is een beetje ‘crazy’ maar dat is juist de bedoeling. Net als dit zeer exclusieve servies van de Haas Brothers; Little Monsters op tafel!

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×