Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | Inner Garden | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Inner GardenMood Inner Garden | Trendcompass.nl

ZONNIGE BINNENPLAATS

Zon, zand en een ongerept woestijnlandschap doet onze binnenwereld aanvoelen als buiten(land). In deze moderne haciënda met patio’s en buitenkamers breekt de trendkleur geel door als sfeermaker. Van botergeel tot oker; creëer een zonnige binnenplaats als permanent vakantiehuis.

“De nieuwe toepassing van de trendkleur geel doet heel natuurlijk aan. De combinatie met materialen die doen denken aan de kleuren en structuren van zandsteen, raffia, hout en leemstuc geven het interieur de uitheemse uitstraling. Zonnig en landelijk!”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

HOUTKLEUREN

Leeuwerik heeft meer dan 100 houtdesigns in fineer, Polyrey HPL en decorspaanplaat collecties. De nieuwe Premium Woods collectie bestaat uit een selectie houtkleuren met realistische oppervlaktestructuren die inhaken op de nieuwste woontrends. De Élina Clair E083 is een naturel eiken met organische ribbelstructuur die is toegepast in de nieuwste trendproductie ‘Zomer zonder grenzen’ van het design tijdschrift Eigen Huis & Interieur.  

Trend Inner GardenFoto’s: tafel Habitat van Giovanni Botticelli - swingdesigngallery.it en wandelement Binario van Nevio Tellatin voor antoniolupi.it 

GEKLEURD GLAS

De opkomst van gekleurd glas en transparante look-a-likes van resin (hars) in design en interieurbouw is niet meer te stoppen. Een bijzondere noviteit is de tafel Habitat van Giovanni Botticelli gemaakt van materiaal waar normaliter zonnebrillen mee worden gemaakt. De transparante wasbakken collectie van Antonio Lupi geven een luxe draai aan de badkamer waarin matte natuurlijke materialen het totale beeld domineren.  

GLAD & RIBBEL

Bij het ontwerpen van een nieuw interieur is een creatieve mix van verschillende kleuren en structuren hout de nieuwe richting. Combineer een houten ribbelstructuur met een donkere, matte houtoptiek met duidelijk zichtbare nerf en voeg de trendkleur okergeel toe. 

Trend Inner GardenFoto: trendproductie Zomer zonder grenzen voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Floor Knaapen Styling: Monique van der Reijden

LEEUWERIK IN DE PUBLICITEIT

In de nieuwe trendproductie ‘Zomer zonder grenzen’ van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen heeft Leeuwerik een vrijstaande cirkelvormige wand ontworpen als decor voor de stylingpresentatie van design noviteiten. De wand is gemaakt met de E083 Elina Clair EPM een organische ribbelstructuur uit de Leeuwerik Premium Woods Selection 2020. De zacht naturellen uitstraling van de ronde wand coördineert met het cirkelpatroon van de Forbo Marmoleum vloer. De combinatie van diverse geeltinten en ronde, organische vormen van de objecten geeft het trendgevoel weer.

Trend Inner GardenFoto: trendproductie Zomer zonder grenzen voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Floor Knaapen Styling: Monique van der Reijden

CLOSE UP: MATERIALEN PARADE

Een unieke combinatie van bijzondere materialen. De ronde wand gemaakt met Leeuwerik Premium Woods collectie is gecombineerd met het hoogpotige duinkastje van ontwerper Chris Ruhe (Galerie Adorable). De bijzondere bijzettafel Habitat 2019 van Giovanni Botticelli is gemaakt van celluloseacetaat, waarvan ook zonnebrillen worden gemaakt (Swing Design Gallery). Delen uit servies Passifolia van Nathalie Rolland-Huckel voor Hermès en de waaiervormige wanddecoratie Alang Alang van Bazar Bizar versterken het botanische gevoel.

Trend Inner GardenFoto: Keuken van Sophie Bush - elledecor.com, ph. Trevor Tondro

FRIS WIT & KARAMEL

De witte keuken is tijdloos, puur en heeft een hygiënische, minimalistische uitstraling. Deze clean look krijgt in het keukenontwerp van Sophie Bush een accentkleur mee die inhaakt op de nieuwste trends. De Polyrey – M102 – Miel Sucré is een HPL – decorspaanplaat materiaal past in dit beeld; de karamelkleurige, matte optiek is mooi in de afwerking van het keukeneiland.

    

Trend Inner GardenFoto’s: quilt van houseofquinn.co.uk en buitenstoel van René Barba voor serax.com

Terras

Bij de inrichting van patio’s, serres en semi-overdekte terrassen mogen kleden niet meer ontbreken. Pas het toe als wanddecoratie of als vloerkleed. Net als de nomaden verhuizen we vaker van binnen naar buiten en de meubelen en accessoires worden hier steeds meer op aangepast. De luxe en het comfort van zachte materialen en gestoffeerde meubelen zien we niet alleen meer binnen maar nemen we ook mee naar de buitenkamer.

Trend Inner GardenFoto’s: Vazen van losobjetosdecorativos.com, ph.Isabella Vacchi, spiegel Souk van dooqdetails, kleden van studiokali.com.tr

ZONNIG GEEL

Het interieur van Inner Garden krijgt cachet met objecten die ambachtelijk en duurzaam zijn gemaakt. In één ontwerp zien we alle trendkleuren subtiel met elkaar gecombineerd zoals de franjes van de spiegel Souk van Dooq of de kleden van studio Kali die goed staan op de houten of stenen vloer maar ook als wanddecoratie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×