Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | ORGANIC ROCKS | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Leeuwerik Organic Rocks
Foto: Mood Organic Rocks | Trendcompass.nl

Op maat gemaakte keuken van Corian in Clam Shell met roestlook-zuil van Polyrey in T110 Tadelakt Rouge Oxydé van leeuwerik.nl, kraan Elements van gepolijst koper en Exquisite Rose natuurstenen knop van Watermark Design Studio uit New York via sjartec.nl hanglampen Ambra van koper en roze Canteranatuursteen van davidpompa.com, spiegel Circum in Rosé van aytm,dk, handgemaakte tafellamp ‘Fertility’ in honey brown calcite van Rogan Gregory via r-and-company.com, sculptuur vazen Cavaliere van Salvatore Fiume via casatigallery.com, roze vaas mater-x-noma van oliversundqvist.com. Mexicaanse architectuur in tropische setting ‘Portico Palmeto Studio’ van architectuur bureau TACO.

TREND | ORGANIC ROCKS | DEEL 1

We gaan een duurzaam interieur tijdperk tegemoet waarin natuurlijke optieken het interieur domineren. Marmer, metaal, klei: wat puur uit de grond komt is mooi maar de ‘nieuwe duurzame materialen’ zijn nóg mooier. Dit keukeneiland lijkt één sculpturaal blok marmer maar is gemaakt van Corian; dit materiaal is vormbaar, niet poreus, zeer sterk en slijtvast. Door de naadloze verlijming wordt het eiland een kunstwerk in de ruimte. De voet lijkt geoxideerd staal maar is plaatmateriaal van Polyrey.

Met de primeur van deze trend in het vooraanstaande tijdschrift Eigen Huis & Interieur en het Belgische designblad Feeling Wonen lanceert Leeuwerik in samenwerking met Trendcompass.nl met trots de trend ‘Organic Rocks’. 

“De rauwe combinatie van steen, metaal en hout optieken in één interieur staat centraal in de nieuwe trend Organic Rocks. De canyon-kleuren, rotsachtige structuren en sculpturale vormen doen denken aan een interieur geïnspireerd op het woestijnlandschap van Utah” 

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

Stylingtip

Je creëert meer dynamiek in het interieur door de matte optieken van hout en natuursteen te combineren met metallics, van spiegelend rosé goud (voor een vleugje luxe en glamour) tot een verweerde roest look (stoer).

TREND ORGANIC ROCKS IN EIGEN HUIS & INTERIEUR | FEELING WONEN

Eigen Huis & Interieur

Foto cover: trendproductie Het stenen tijdperk voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass - foto van Floor Knaapen Styling: Monique van der Reijden

LANDELIJKE PUBLICITEIT IN NEDERLAND EN BELGIE

De trend Organic Rocks is gepubliceerd in de tijdschriften Eigen Huis & Interieur (bereik 282.000 lezers) en Feeling Wonen en Gael Maison in België (bereik 239.600 lezers) en is online gepubliceerd op het trend magazine online - trendcompass.nl. 

Het keukeneiland is gemaakt door Leeuwerik van naadloos verlijmbaar Corian en het ontwerp is van art director Monique van der Reijden. De wanddecoren zijn speciaal op maat gemaakt door Leeuwerik met de collecties Polyrey en Leeuwerik the Veneer.

Art director/stylist Monique van der Reijden: “Ik wilde een keukeneiland ontwerpen dat als een sculpturaal object in de ruimte staat. Dankzij het naadloos verlijmbare materiaal Clam Shell van Corian is er geen naad te zien; het keukeneiland lijkt op één brok marmer maar dankzij de vorm oogt het niet zwaar.

Leeuwerik heeft het keukenontwerp exclusief laten maken met als doel de multifunctionele toepassing van Corian op een trendsettende manier te presenteren. Je waant je dus niet echt meer in een keukenomgeving wat ook de bedoeling is. In de toekomst wonen we kleiner, functioneler en flexibeler. Met minder mensen en veel minder grote, zware elementen in één huis. De kook/spoelplek verandert van vorm. Er wordt sneller en efficiënter gekookt, minder ‘voorraad’ en daardoor meer leefruimte en minder opbergruimte”.

TrendblogFoto: trendproductie Het stenen tijdperk voor de Eigen Huis & Interieur ism Trend Compass - foto van Floor Knaapen 

KOM NAAR DESIGN DISTRICT 2019

Leeuwerik neemt deel aan Design District, het beste vak evenement voor interieur design, dat van 5 tm 7 juni plaatsvindt in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. De trend Organic Rocks is in onze stand ‘live’ te zien met o.a. het nieuwe keukeneiland dat ontworpen is door Monique van der Reijden en exclusief op maat is gemaakt voor deze trendproductie en beursdeelname door Leeuwerik. De nieuwste collectie van Corian wordt in de stand gepresenteerd en wij nodigen u graag uit voor een bezoek en persoonlijk advies over de toepassing van onze collecties in het interieur. Via deze link kunt u korting krijgen op de toegangskaarten. 

Meld u nu aan voor Design District!

Vraag nu stalen aan

INTERIEURADVIES

De nis maakt een grote (r)entree in het interieur. De nieuwe interieurbouw laat grof gestukte wanden zien die worden ‘onderbroken’ in de ruimte door elementen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen of terrazzo. Op het oog zie je een houten of stenen wand met een decoratieve nis maar blind verwerkt zijn allerlei functies toegevoegd; van opbergruimte tot pantry en van ingebouwde speakers tot alarm en camera functies. De warme, donkere houtsoorten winnen aan populariteit en verwijzen naar de meer tropische woonsferen.

 Foto: interieur Warrior One by Golden in Australië

Foto: trendbeeld van Fogia, Cassina 675 maralunga-40-maxi

Vraag nu stalen aan

LEER & VLECHTWERK

Deze trend maakt gebruik van aardse accentkleuren die zo uit de woestijn lijken te komen. Terra cotta, cognac, karamel en brique warmen de sfeer op. Zachte natuurlijke materialen zoals leer en vlechtwerk zijn ook een must in deze trend. De nieuwe fauteuil van opkomend topontwerper Sébastien Caporusso, de Baxter buitenstoel en de leren bank van Cassina zijn voorbeelden van topdesign die de sfeer versterken.

Leer & VlechtwerkFoto: Gebogen scheidingswand van houtfineer - Pallisander Santos, fauteuil Rio van Sebastien Caporusso, oplaadbare lamp Bellshop van Flos + achterwand Corian – Pebble Terrazzo 

STYLINGTIP: OPLAADBARE PADDESTOEL

Kleine oplaadbare lampen die je makkelijk van binnen naar buiten meeneemt zijn een nieuw trendsignalement. Zonder snoer is het een stuk makkelijker decoreren met lichtobjecten. De vorm van de Bellshop lamp van Flos doet denken aan een paddenstoel wat hem extra leuk maakt helemaal als ‘groepje’ bij elkaar. 

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×