Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | Fluid Forces | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Fluid ForcesMood Fluid Forces | Trendcompass.nl

DE ZACHTE CURVE

In de trend Fluid Forces lopen de architectuur, het interieur en de natuur naadloos in elkaar over. De grenzen tussen verschillende ruimtes vervagen door vloeiende lijnen en ronde vormen die verbinden maar niet ‘afsluiten’. In deze trend lijken alle materialen zacht door vorm en kleurgebruik. Lichte naturellen mengen met hout, steen en ribbel optieken waardoor het natuurlijke karakter verstrekt wordt. Architecten spelen met niveauverschil waardoor een abstract en ruimtelijk landschap ontstaat dat ieder op zijn eigen manier beleeft en gebruikt.

“De trend Fluid Forces is door Elle Decoration gelanceerd tijdens de Dutch Design Week 2019 in samenwerking met Monique van der Reijden van trendcompass.nl. Deze duurzame en lange termijnvisie op het gebied van interieur en design inspireert om in de toekomst ruimtes en design anders te definiëren.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

ZITKUIL

De moderne zitkuil in het moodboard is een nieuw signalement: groot en rond voor een multifunctionele aanwending. Hier kan worden gelounged, vergaderd of een presentatie worden gehouden op een ruimtelijke en informelere manier. Een voorbeeld van het anders definiëren van een ruimte. In dit ontwerp is de zitkuil gemaakt van Corian Beige Fieldstone. Dankzij de naadloze verwerking (vormbaar materiaal) is deze zitkuil zowel praktisch, ‘hufterproof’ en ontstaat er een monumentale uitstraling doordat het één stuk natuursteen lijkt. Corian voelt echter veel zachter aan dan steen waardoor het gevoel van luxe verhoogd wordt.

Trend Fluid ForcesFoto’s: keuken van fullofgraceinteriors.com, interieur van bronxesstudio.com

ROND & NATUURSTEEN

In een open keuken zijn we gewend aan rechte lijnen. Toch komen er ook in deze functionele ruimte steeds meer subtiele ronde vormen zoals de afgeronde hoeken van dit keukeneiland van Full of Grace Interiors. De toepassing van natuursteen (look) in de keuken verhoogt de luxe uitstraling; pas dit toon-op-toon toe met een unikleurige afwerking van de keukenkasten.  

TIJDLOOS & TRENDY KEUKEN

Een tijdloze mix in de keuken is de combinatie van Fenix NTM - 0752 - Grigio Antrim met Corian – Juniper. De nieuwe en natuurlijke look van Corian in de zachtgrijze steenoptiek zorgt meteen voor een ‘up-grade’ qua luxe. Breng meer warmte en gezelligheid in deze open keuken met de Parky vloerencollectie van Leeuwerik. Een makkelijk te leggen duurzame houten vloer met een toplaag van fineerhout. De lichte eiken Parky Milk Oak Premium is de perfecte basis in de overgang van zitkamer naar open keuken.

Trend Fluid ForcesFoto’s: retailproject The Well, NYC

WELLNESS BELEVING

Weer helemaal in balans komen is de corebusiness van THE WELL, een moderne, op lidmaatschap gebaseerde wellness club in het hart van New York City. De 18.000 vierkante meter grote club heeft een full-service spa met stoom en sauna, een biologisch restaurant, reflexologie-lounge, yoga- en meditatiestudio's, een privétrainingsgym en klaslokaal.
De architectuur en interieur is in The Well een voorbeeld van hoe vloeiende lijnen en ronde vormen de weldadige beleving van een ruimte optimaliseren.

ORGANISCHE RIBBEL

Door vlakke plaatmaterialen te combineren met ribbelstructuren ontstaat meer dynamiek in de sfeerbeleving van een ruimte. We signaleren een sterke opkomst van ribbelstructuren in interieurbouw (zie ook de trend Ribbelrush). Nog origineler is een organische ribbelstructuur die zowel grafisch als natuurlijk ‘werkt’. De nieuwe Resopal Wooden Spirit collectie bestaat uit een reeks van basis- en trendy kleuren met een verfijnde ribbelstructuur.

Trend Fluid ForcesFoto: Stonewall Painting van baileyfontaine.com, interieur ‘Green Sanctuary’ van Anna Karlin, ph?   

STYLINGTIP BADKAMER 

De badkamer wordt in de toekomst steeds groter in oppervlakte om meer rust en ruimte te creëren voor ontspanning en persoonlijke verzorging. Ook hier zijn ronde vormen en organische materialen zoals steen en hout favoriet om toe te passen. Het even bijkomen in een natuurlijke omgeving is de beste remedie tegen stress; in de badkamer wordt deze natuurlijke sfeer steeds vaker nagebootst. Qua akoestiek komen er steeds meer ‘design’ oplossingen zoals de Stonewall Paining van Bailey Fontaine. 

INTERIEURADVIES: VLOEIBARE LIJNEN

Net als in de natuur is elke vorm en lijn anders in de trend Fluid Forces en toch past alles mooi bij elkaar. De organische structuur van een landschap vertaalt zich steeds vaker in design. Zo lijkt de spiegel Flow van Errinn Kancal wel een satellietfoto van een woestijn en is de sofa DS-1025 een vroegtijdig voorbeeld als designklassieker uit 1973 die doet denken aan een heuvellandschap. De stoel 7M van Ara Thorose uit Los Angeles past letterlijk overal bij dankzij zijn vloeiende vormgeving.  

Trend Fluid ForcesFoto’s: stoel 7M van Ara Levon Thorose, spiegel Flow van Errinn Kancal, sofa-element DS-1025 van DeSede

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×