Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | All eyes on brown| deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard All eyes on brownMood All eyes on brown | Trendcompass.nl

ALL EYES ON BROWN

Dit nieuwe interieur is net zo verleidelijk als donkerbruine ogen, pure chocola en espresso. De aardse en natuurlijke kracht van de trendkleur bruin in het interieur creëert een warme en spannende sfeer. Donkere houtoptieken worden opgelicht door krijtsteen en marmer. Met accenten in blauw en camel wordt de ruimte modisch en frisser. Meubelen en accessoires versterken het monumentale gevoel van de ruimte door de sacrale vormgeving.

“Dit seizoen draait om thuiswerken en wonen in een warme en ontspannende sfeer. Het nieuwe cocooning activeert het gebruik van de trendkleuren bruin en blauw die overigens ook goed samen gaan. De tijdloosheid van materialen met donkere hout- en steenoptieken wordt herontdekt. De toepassing daarbij van meer contrast in kleur en structuur maakt de sfeerbeleving intenser.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

ANTIBACTERIEEL

Alle HPL en gemelamineerde spaanplaat van Polyrey zijn behandeld met een speciale antibacteriële Sanitized behandeling op basis van zilverionen, wat 99,9% van de bacteriën doodt. Door deze behandeling is Polyrey een geschikt materiaal om toe te passen in zowel openbare ruimtes als particuliere keukens en interieurbouw. Dit bijzondere materiaal is exclusief bij Leeuwerik verkrijgbaar. 

Trend All eyes on brownFoto’s: trendproductie Beeldbepalers voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Kaatje Verschoren, Styling: Monique van der Reijden, badkamerontwerp’ van joannalaven.se

HIGH-END LUXURY

In de nieuwe trendproductie Beeldbepalers voor Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen (België) is één van de wanden gedecoreerd met The Veneer in Amara 4.12 uit de collectie van Leeuwerik. In combinatie met de duurzame Marmoleum Cocoa vloer van Forbo (kleur 3581 Dark Chocolate) en de nieuwe extra matte muurverf Plum Brandy van Paint and Paper Library ontstaat de basis voor een trendy en tegelijkertijd tijdloos interieursfeer. Laat je inspireren door deze nieuwe trend en kijk in de november editie van Eigen Huis & Interieur.

EXTRA MAT & ZICHTBARE HOUTNERF

Het zijn vaak details waardoor een materiaal natuurlijker of mooier oogt. Hoe matter het materiaal is met een ‘onbewerkte’ look, hoe natuurlijker een wand of oppervlakte aanvoelt qua sfeerbeleving. Nieuw is de Premium Extramat Selection van Polyrey die exclusief bij Leeuwerik verkrijgbaar is. Deze decorcollectie is extreem mat en reflecteert vrijwel geen licht. Maak een mooie combinatie van de trendkleur cassis van Polyrey C119 met een houtfineer wand in The Veneer by Decospan in Amara 4.12 met een duidelijk zichtbare nerfstructuur. 

Trend All eyes on brownFoto: Keukenontwerp van biasol.com.au, ph. Armelle Habib & Simon Shiff – en achterwand in aubergine

KEUKEN OF BAR

De sfeer van de keuken past steeds beter bij de rest van het interieur. Sterker nog; de traditionele vorm en opstelling van de keuken is snel aan het vervagen en versmelt compleet met het totale interieur. In dit nieuwe keukenontwerp van designstudio Biasol lijkt de keuken meer op een coole cocktailbar met een mooie symmetrische opstelling, verhoogd tafelblad en verlaagd werkblad zoals in een echte bar. De keukenkasten zijn semitransparant met een boogvorm voor een decoratief effect. Meerdere materialen worden met elkaar gemixt en de trendkleuren donkerblauw en aubergine zijn subtiele eyecatchers!

Trend All eyes on brownFoto: interieurontwerp van pierreyovanovitch.com, ph. Jose Manuel Alorda

JETSET INTERIEUR

Toparchitect Pierre Yovanovitch weet als geen ander de smaak van de internationale Jetset te vertalen naar een exclusief interieur met topdesign en maatwerk met luxe materialen zoals hout, natuursteen, keramiek en bouclé wollen stoffen a-la Chanel. In dit lichte interieur zien we hoe de trendkleuren bruin en blauw als accent zijn toegepast waarbij twee halfronde nissen blauw geschilderd zijn in een extra matte optiek voor een gevoel van diepte. Bijzonder is de op maatgemaakte schouw die als een lambrisering doorloopt in het decor.

INTERIEURADVIES: DURF MET KLEUR

De lange termijn trend in interieur laat een steeds gedurfdere mix zien van natuurlijke materialen die worden geblend met modische trendkleuren zoals pastellen en blauw- en bruintinten. In deze ontwikkeling signaleren we steeds meer contrast in matte en glanzende materialen.

Trend All eyes on brownFoto’s: kruk Orbit van Matter Made, keramieken vazen van Valeria Vasi, Kledinghaken Mousco & Cicala van Margaux Keller Collections

KLEINE EYECATCHERS

Handgemaakte vazen in nieuwe monumentale vormen dragen bij aan de sfeer. Groepeer een paar objecten bij elkaar voor een verstild en kunstzinnige decoratie met bijvoorbeeld de vazen van Valeria Vasi. Zowel decoratief als functioneel zijn de wandhangers van gekleurd spiegelglas ontworpen door Margaux Keller. Vooral op een donkere wand springen ze eruit als spannend detail.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×