Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | RIBBEL RUSH | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Foto: Mood Ribbel Rush | Trendcompass.nl

TREND | RIBBEL RUSH | DEEL 1

Hout is een belangrijke basis voor elke natuurlijke sfeer. In actuele woonstijlen, van landelijk tot modern, zijn houtfineer en spaanplaat met hout-look onmisbaar. Nieuw is het verwerken van hout op zowel de wand als het plafond voor een bijna 360° beleving. In deze trend mixen we hout met één met de meest actuele texturen van nu: de Ribbel. De nieuwe Premium Wooden Spirit collectie van Leeuwerik geeft met een organische ribbel structuur in tien trendkleuren een nieuwe dimensie aan het interieur.

“Inhakend op de grote vraag naar natuurlijke oppervlaktestructuren in plaatmaterialen lanceren we de unieke collectie Wooden Spirit in samenwerking met Resopal. Laat je inspireren door de trend ‘Ribbel Rush’ en ga voor de mix van hout en ribbels in allerlei vormen en kleuren."

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

kamerscherm en kleed met ribbelstructuur

Foto's: kamerscherm gedecoreerd met Resopal Wooden Spirit 1500N - WS Soft Grey en Resopal Wooden Spirit D96 – WS Shadow, kleed met ribbelstructuur Regard - grey van liniedesign.com 

KAMERSCHERM

De Wooden Spirit collectie leent zich uitstekend als decoratie op een wand of kast. Voor de toepassing van deze trend in het interieur gaan we een stapje verder. Laat de ribbel op meerdere manieren in de ruimte terugkomen. Maak bijvoorbeeld een kamerscherm in twee opeenvolgende trendkleuren uit de Wooden Spirit collectie. Wij kozen voor WS Soft Grey en WS Shadow voor een naturel kleurverloop in dit kamerscherm.

STYLINGTIP

Decoreer de wand met een HPL WS Arctic White voor een subtiele ribbelstructuur. Combineer dit in de ruimte met nóg een ribbel; bijvoorbeeld dit kleed Regard van Linie Design. Het grove weefsel doet aan als een ribbelstructuur en de brede streep in natuurlijke tinten verstrekt hier de trendbeleving.

foto's: Interieur van Kristina dam en Ferm Living

Foto's: interieur van Kristina dam + achterwand in Resopal Wooden Spirit 1500N en Ferm Living

RIBBEL & STEEN

Geen strakke, gladde muren meer in de nieuwste interieurs. Een zo natuurlijk mogelijke afwerking is de sleutel tot deze nieuwe trend. De look van leem is in opkomst waarbij de handgemaakte ‘vegen’ het effect hebben van een gestucte buitenmuur. Een subtiele steenstructuur in HPL is de ROCHE serie uit de Color Premier collectie van Polyrey.  De kleuren coördineren met de nieuwe Wooden Spirit collectie van Resopal. De basis in het interieur blijft zo rustig, tijdloos en natuurlijk maar voelt dankzij de grovere texturen nieuw en dynamischer aan.

Foto’s: keuken van Pierre Yovanovitch ph. Jérôme Galland, verfkleur Soft Touch 10290 van Jotun

MONOCHROME NATUREL

Het nieuwe landelijk-moderne interieur laat een monochroom kleurenbeeld zien met warme toon-op-toon kleuren die doen denken aan zandvlaktes uit de woestijn of juist het bleke kleurenpalet van een uitgestrekt strand aan de Nederlandse kust. Het is de structuur van verschillende materialen waardoor dit interieur zijn karakter krijgt. De luxe en het comfort ontstaat door het gebruik van wol, zijde en andere natuurlijke zachte vezels.

Foto’s: potloodbakje Tiny City van triplelivings.com, en accessoires van kristinadam.dk + achterwand gedecoreerd met de Polyrey Premium Woods - B192 Bouleau Stevenson + één ribbelwand in WS Soft Grey

DETAILS DOEN

Besteed bij elk project aandacht aan de styling tot in de kleinste details. Het creatieve lijnenspel in het interieur versterk je door ribbels, blokken en strepen terug te laten komen in accessoires en decoraties zoals fotolijsten, boekenhouders, bijzettafels en bureauaccessoires. Laat de kleuren weer coördineren voor een monochroom beeld.

Foto’s: Badkamer van.ex-t.com – ph. Nooto, Beton en terrazzo badkamer van Nika Buzko, duette shades van luxaflex.nl

RIBBELS & TERRAZZO

De badkamer en het toilet zijn vaak kleine ruimtes waarin je met wand- en raamdecoratie sfeer creëert. Bekleed de achterwand/lambrisering voor de inbouw wc met een ribbelstructuur uit de Wooden Spirit collectie en decoreer het bovenste gedeelte van de achterwand met de nieuwe Domino Terrazzo uit de nieuwe collectie van Corian. Het voordeel van de Corian Domino Terrazzo ten opzichte van echt marmer en terrazzo tegels is dat het sterk, duurzaam, hygiënisch en niet-poreus is. Daardoor is het geschikt voor dagelijks gebruik en makkelijk schoon te maken. Vuil en vlekken hechten niet aan het oppervlak. Bacteriën en schimmels kunnen daardoor niet binnendringen. De naadloze verwerking geeft een nog luxere uitstraling bij de verwerking van Corian in de badkamer, wc en keuken.

STYLINGTIP

De Duette Shades en Plissé Shades collectie van Luxaflex hebben een isolerende werking en is functioneel als raamdecoratie in de badkamer. Dankzij de honinggraat- en vouwstructuur ontstaat optisch weer een ‘ribbel’ waar het daglicht subtiel doorheen schijnt.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×