Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | RIBBEL RUSH | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Ribbel Rush

TREND | RIBBEL RUSH | DEEL 2

Het creëren van een sfeer en comfort in het interieur hangt af van de perfecte balans tussen harde en zachte materialen in een naturellen kleurenpalet. In deze trend staan natuurlijke texturen centraal die worden gecombineerd met een grafische ribbel. De ribbel verschijnt in allerlei vormen van strak en grafisch tot organisch in deze nieuwe woonsfeer. Leeuwerik haakt in op het actuele trendbeeld met de nieuwe collectie Wooden Spirit van Resopal. HPL krijgt een nieuwe toepassing met deze organische ribbelstructuur in tien trendkleuren.

“Het is soms lastig om uit een enorm aanbod van kleuren en structuren in HPL te kiezen. Met de nieuwe Premium collectie Wooden Spirit van Leeuwerik in samenwerking met Resopal ben je verzekerd van de juiste kleurkeuze in een actuele ribbelstructuur.”

 Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

Trendbeeld Kinship van Dulux en kleed Alton

Foto: Trendbeeld Kinship van Dulux - styling Bree Leech, kleed Alton van liniedesign.com

TRENDKLEUREN

Terracotta kleuren domineren de trends en warmen de sfeer op. Voordeel is dat het natuurlijke karakter van het interieur wordt behouden. De steen, zand en klei tonen vermengen zich dit seizoen met de trendkleuren donker- en pastelblauw, neo-mint en kerrie-geel. Het nieuwe vloerkleed Alton laat z’n palet zien dat naadloos past bij de trendkleuren in de Wooden Spirit collectie van Resopal.

INTERIEURADVIES

In plaats van een standaard hoofdeinde achter het bed in de slaap- of hotelkamer is een kamerbrede lambrisering (min 15 cm diep) een functioneel en decoratief alternatief. De ribbelstructuur (0602 WS Petrol) waar de halfhoge lambriseringswand mee is bekleed geeft de sfeer een hedendaagse frisse draai. Combineer met houtfineer.

Colorado vaas met ribbelstructuur

Ph. Jake Curtis, Colorado vaas Colorado via Anthropologie met ribbelstructuur Resopal Wooden Spirit - 0602 WS Petrol + houten fineren achterwand in

 SPEEL MET GRIDS

Goed nieuws voor interieurbouwers. Verhoogde vloeren en plateau’s, inbouwkasten, verhoogde bedden, ingebouwde zitkuilen, vrijstaande trapjes en luxe afwerking van plafonds zien we in de nieuwste trends terug. Er wordt daarbij gespeeld met grids van ribbels en blokpatronen. Voor een trendy update in huis kies je dit najaar voor lichtblauw en abrikoos. Deze zachte kleuren ‘blenden’ naadloos met een wit interieur vol natuurlijke materialen zoals de houtlook uit de nieuwe en exclusieve Premium Woods collectie van Leeuwerik en Polyrey.

STYLINGTIP

Bekleed één wand met HPL uit de nieuwe Wooden Spirit collectie in de kleur WS Petrol én schilder het plafond in exact dezelfde lichtblauwe kleur. De sfeer knapt ervan op maar wordt niet minder natuurlijk. Lichtblauw heeft een verfrissende werking. Met abrikooskleurige accessoires zoals een tafelkleed, vaas of servies mix je het koele blauw met een warme tint voor de juiste balans.

Keukenontwerp met WS Black en WS Shadow

Foto’s: Keukenontwerp en kast op maat met ribbelstructuur Resopal Wooden Spirit 0901- WS Black en D96 - WS Shadow

KEUKEN OP MAAT

Ga voor kleur en een ribbelstructuur in de keuken. Combineer de Wooden Spirit collectie in een mooie trendkleur voor de keukenfronts met een keukenblad van Corian in een naturellen tint. Er is keuze uit betonlook en diverse natuursteen en uni grijs kleuren. Op een andere plek in de keuken is er plaats voor een extra wandkast in de vorm van een half ingebouwde nis.

Dekbed Lido

Foto: dekbed Lido van Under Cover Living.com + achterwand Wooden Spirit 1500N - WS Soft Grey

STYLINGTIP | RIBBEL & STREEP

De wand achter het bed is een eyecatcher in elke slaapkamer. Decoreer de wand met witgeverfde, kamerhoge houten latten (120 mm breed) en een extra hoge plint in dezelfde kleur wit. De ruimte tussen de latten (44 cm) vul je op met de Wooden Spirit 1500N - WS Soft Grey of de 0179 - WS Arctic White. Zo ontstaat een decoratieve wand met een natuurlijke en rustige uitstraling. Door een dekbedovertrek of plaid in een fellere accentkleur te kiezen en deze kleur ook in een accessoire of fotolijst terug te laten komen is de styling meteen trendy en jong.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×