Kenniscentrum

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

Leeuwerik Academy: word een professional met de workshops van Leeuwerik

Wij zijn distributeur van een zeer uitgebreid assortiment aan bijzondere materialen. Hiermee creëren en maken onze klanten prachtige projecten. Als leverancier van deze materialen vinden wij dat we een belangrijke rol hebben in de voorlichting. Daarom is er de Leeuwerik Academy! In verschillende workshops leren we je alle bijzondere eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van onze materialen.

Bij de Leeuwerik Academy willen wij zowel de huidige generatie professionals als de toekomstige generatie zoals studenten laten zien wat er mogelijk is met onze producten. Daarom nodigen we je uit om dit zelf te ervaren en gaan we aan de slag in de vorm van praktische workshops!

Hier werk je in kleine groepen met bijvoorbeeld basismaterialen, waar we in gaan op de verschillende soorten MDF, spaanplaat en multiplex zoals Okoumé, berken, beuken, populieren etc. In de workshops over onze decoratieve assortiment ga je werken met solid surface van Corian®, fineer of HPL van Duropal, Polyrey, Resopal en Arpa.  Zo leren de huidige en toekomstige professionals wat er mogelijk is en wordt er nog lang van deze vaardigheden genoten. Daarnaast kunnen we de workshops ook bij je bedrijf op locatie geven. Beloon je werknemers met een interactieve activiteit waarbij ze hun vakkennis kunnen verbeteren! Bekijk hieronder hoe het eraan toegaat in de Leeuwerik Academy:

Versterk jouw vakmanschap met de Leeuwerik Academy

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

Workshop basismaterialen

Het begint allemaal bij de basis. Bij de workshop basismaterialen gaan we in op de verschillende soorten MDF, spaanplaat en multiplex. Daarbij geven we extra aandacht aan houtherkenning. Je gaat zelf verschillende houtsoorten onderscheiden en leren voor welke toepassing welke houtsoort het meest geschikt is. Zet je schrap voor termen als langs- en dwarsfineer, dekfineer kwaliteiten, toegestane reparaties, verlijmingen en toepassingscategorieën!

Welke workshops onderscheiden we?


Workshop fineer, lakken, beitsen en oliën

Fineer is helemaal van deze tijd. Juist met fineer kun je een uniek interieur en meubel creëren. Zowel in beeld, afwerkingsmogelijkheden en kleur. Met verschillende voegtechnieken creëer je een eigen beeld en unieke look. Met bewerkingen zoals borstelen, geef je nog meer kracht aan het uiterlijk van je fineerproduct. Fineer werk je af met lak, beits of olie. Bij deze workshop laten we in samenwerking met Rubio Monocoat en Decospan de verbazingwekkende mogelijkheden zien!

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

Workshop HPL en lijmen

Duropal, Arpa Industriale, Polyrey, Resopal en FENIX. Allemaal bekende HPL merken met eigen unieke kenmerken. Wij laten zien waar het van gemaakt is en je ontdekt verschillende eigenschappen. Hoe je HPL verlijmt op een dragerplaat en welke mogelijkheden er zijn vertelt de Nederlandse lijmproducent Bijlard International. Zij kunnen uitgebreid uitleggen welke soorten lijmen er zijn en hoe deze toegepast worden. Je gaat zelf ervaren hoe sterk deze lijmen zijn!


Workshop Corian® solid surface

Corian® solid surface heeft bijzondere bewerkingsmogelijkheden. Dit gaat verder dan frezen, zagen of schuren. Verschillende delen kunnen haast naadloos aan elkaar verbonden worden. Onder invloed van hitte kan het unieke materiaal vervormd worden. Het solid surface van Corian® wordt vaak in keukens en badkamers gebruikt. Met name door de naadloze verlijming kunnen er unieke creaties ontstaan. Dit ga je zelf ondervinden tijdens de Corian® workshop!

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

Heb je interesse in één of meerdere workshops? Laat het ons weten! Gebruik hiervoor onderstaande button en ga direct naar het inschrijfformulier.

Leeuwerik Academy Online

Leeuwerik Academy Leeuwerik Academy

      

Ook online bieden we de workshops Basismaterialen, Fineer en Corian® van de Leeuwerik Academy aan. In deze online workshops word je ingedeeld in kleine groepjes waardoor er een interactieve sessie ontstaat en er de mogelijkheid is tot het stellen van vragen. Heb je interesse in een online workshop? Schrijf je dan in via onderstaande button. Wij nemen vervolgens contact met je op om meer te vertellen over de workshops en het plannen van een datum.