HOUSE OF ORANGE | Deel 2
HOUSE OF ORANGE | Deel 2
Trendblog | Monique van der Reijden

HOUSE OF ORANGE | Deel 2


SPORTIEF IN BEWEGING

Welkom jong oranje en optimistisch blauw! Je voelt meteen de sportieve sfeer die direct energie geeft in de ruimte. In de trend House of Orange gaan we voor een royale toepassing van hout en steen optieken op wanden, vloeren en in op maat gemaakte kasten, bureaus en keukens. De natuur in huis krijgt een booster met de kleuren van de zon en de zee!

 

“Thuiswerken gaat beter als het interieur ruimtelijk, praktisch en sfeervol is ontworpen. Goed kunnen bewegen, het hebben van daglicht en natuurlijke materialen om je heen dragen bij aan succes en intrinsieke waarden zoals geluk en een innerlijke balans.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

 

 

 

TIJDLOOS

Gaat een trendsignalement en een tijdloos interieur eigenlijk wel samen? Jazeker! Hout in huis is zo oud als de weg naar Rome. Maar de nieuwe manier van toepassing, de duurzame aanwending, de details van afwerking, beter zichtbare nerven en grovere structuren, de techniek ‘achter de houtoptiek’, de samensmelting van ambachtelijk houtsnijwerk en high-tech performance is waar de verbetering ten opzichte van vroeger ligt. Daar ligt de inspiratie voor de vertaalslag van de trend naar praktijk.

 

Foto’s: keuken V2 van Vipp, fauteuil Extrabold van Moustache, achterwand houtfineer Duropal/Thermopal R34024 - Portland Ash Donker & rechterwand Duropal/Thermopal U16010 – Oranje

 

BLOKKENSPEL

Systematisch spelen met blokken en ‘grids’ versterkt de architectonische, strakke look & feel van deze in donkerbruin eiken uitgevoerde Vipp keuken V2. In combinatie met een marmerlook blad is de materialencombinatie ‘klassiek’ maar dankzij het design voelt de keuken jong en ‘clean’. Ga een stap verder in de tijd en voeg in de rest van het interieur een kleurvlak toe; bijvoorbeeld in de doorloop naar een pantry ruimte, een hal of een achterwand. Hoe feller, hoe meer energie. Een meer vergrijsde of pastelkleurige versie van blauw en oranje is tijdlozer en rustgevender.

 

 

 

GRANIET

De toepassing van Corian Sparkling Granita neutraliseert en moderniseert de sfeer in de keuken én badkamer. De graniet optiek is natuurlijk en minder besmettelijk dan uni-wit. De frisse uitstraling is mooi in combinatie met warm hout of vrolijk oranje.

 

Foto’s: Make your vision work’ van Duropal/Thermopal

 

WERKSTUK

Nu we erg druk bezig zijn ons digitale profiel te perfectioneren is én blijft de basis voor een succesvolle studie, start-up en gerenommeerd bedrijf de fysieke werkplek thuis of op kantoor. Daar waar een ruimte inspirerend is, verbeteren direct de focus, concentratie en de creativiteit. Deze ‘workspace’ van Duropal/Thermopal laat een nieuwe visie zien in de toepassing van materialen. Vraag bij Leeuwerik stalen en advies op maat aan over de nieuwe collectie.  

 

Foto: projectinrichting IDP Education van Siren Design, ph. Shannon McGrath en fauteuil Romby van Porro

 

INTERIEURTIP: BUITENGEVOEL

Planten en ‘Biophilic design’ verminderen stress en vermoeidheid bij werknemers zoals te zien in het nieuwe kantoor van IDP Education in Melbourne. Well-being staat centraal met ruimtes waar onder andere hydratatie (waterstations) en beweging worden aangemoedigd. De trendkleuren oranje en blauw versterken het sportieve karakter. Deze innovatieve en creatieve interieurs zijn ontworpen door Siren Design die hiermee de 2021 DrivenxDesign Melbourne Design Gold Award for Interior Design in de categorie onderwijs in de wacht hebben gesleept. 

 

 

 

BIOPHILIC DESIGN

In de trend ‘House of Orange’ van Leeuwerik is biophilic design een bron van inspiratie. We gaan weer een stap verder om ‘binnen’ de natuurlijke omgeving te vergroten. Hierbij maken we gebruik van allerlei echte elementen uit de natuur maar ook high-tech systemen.

 

Foto’s: Plateau damier orange via Leboncoin, wastafel uitgevoerd in Corian – Laguna, Salontafel Guna van Chiara Andreatti voor Gervasoni

 

STYLINGTIP

Bij de toepassing van Corian zijn de naturellen kleuren en structuren favoriet. Maar durf te gaan voor een donkerblauwe Laguna kleur en het effect is fenomenaal. Herhaal subtiel in de styling de trendkleuren.

 

TRENDMAGAZINE HOUSE OF ORANGE

Heb jij het trendmagazine House of Orange al gezien? Wacht niet langer en bekijk het magazine hieronder want het is een garantie voor volop interieurinspiratie! Dit magazine staat vol met inspirerende beelden uit deze trend en je ziet hoe onze materialen in deze trend worden toegepast.

 

 

Credits moodboard bovenaan: Linkerwand Duropal/Thermopal R37010 – Lepen Ovid Kaneel en rechterwand Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht beide Leeuwerik. Eettafel Tobi-Ishi van B&B Italia en stoel Ola van Saba Italia. Op tafel: gevlochten vazen van Lenny Stöpp. Keuken uitgevoerd in Duropal/Thermopal U18148 - IJsblauw en aanrechtblad Corian - Artista Dust, Alessi percolator, nubuck bank Infinito van Ghidini 1961 en schapenvacht kussen Check van Cawley Studio via Matches Fashion, collectible design console SP02, 2021 van Robin Berrewaerts, geurkaarsen van 2222 Studio poef van Lulu La Fortune. Houtfineer wand Duropal/Thermopal R20285 - Wilton Oak Reed en achterwand in Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht. Fauteuil Romby van Gamfratesi voor Porro, wandlamp MoodMoon van Ingo Maurer, bureaustoel Mirra 2 van Herman Miller, Krukje met blokdessin NE60 van Arket, bureaulamp AJ van Louis Poulsen, kaars check &Klevering. Maatwerk kast uitgevoerd in Duropal/Thermopal R34024 - Portland Ash Donker en Duropal/Thermopal U12000 - Vulkaanzwart. In kast: vaas Oreille van Julie Richoz en boek No idea is final, vooraan: papierpulp vaas van Jacqueline de la Fuente en ladeblok Montana. Vloer Marmoleum Linear, Compressed Time 5225 van Forbo en vloerkleed Campiture blue-orange van Elisa Ossino voor Amini Carpets Stalengroep van Leeuwerik linksboven: Duropal/Thermopal S68029 – Terrazzo Nero, Corian – Citrus Orange en Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?