MODERN FOLKLORE | Deel 1
MODERN FOLKLORE | Deel 1
Trendblog | Monique van der Reijden

MODERN FOLKLORE | Deel 1


OPTIMISME

De interieurtrend Modern Folklore straalt warmte en behaaglijkheid uit. De warme trendkleuren rood en bruin worden opgefrist met turquoise en oranje. Markante ronde vormen en duurzame materialen vijzelen het energieniveau in huis op. Er zijn minder regels voor de inrichting en er is meer flexibiliteit in het interieur om de bewoners ruimte te geven om thuis te werken en te ontspannen. Materialen hebben een natuurlijke én kleurrijke look en zijn voorzien van akoestische, onderhoudsvriendelijke en tactiele eigenschappen.

 

“De mix van natuurlijke materialen in het interieur afgewisseld met diverse ‘colour blocks’ geeft het nieuwe interieur pit. Beroemde retro kleuren maken dan ook een grandioze comeback en brengen dynamiek en beleving.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

 

 

 

HOUT IS EEN MUST

Geen project van nu dat niet met hout werkt, bij voorkeur in de afwerking van wanden en plafonds. De exclusieve en warme uitstraling van houtfineer brengt balans in combinatie met de natuursteen optieken in materialen. Laat ritmes in blokken en strepen terugkomen in een strak of juist organisch dessin voor een veerkrachtig interieur.

 

Foto’s: Cesar Kitchen The Unit van Garcia Cumini, kookeiland uitgevoerd in Fenix NTM Rosso Jaipur en bank Pulla van Studio Truly Truly voor Leolux, ph. Kaatje Verschoren.

 

NIEUWE RITUELEN

De behoefte aan duurzaamheid en zingeving neemt toe. We hunkeren naar waardevast design dat lang meegaat én een verhaal vertelt. We verdiepen ons daarbij niet alleen meer in het ontwerp maar ook in het duurzame maakproces van de materialen zoals dat van de Fenix collectie van Leeuwerik. In deze keuken wordt de look van hout, metaal, gerookt glas en natuursteen meteen verrijkt door de trendkleur van het keukeneiland uitgevoerd in Fenix NTM Rosso Jaipur. 

 

 

 

HANDGEMAAKTE DECORATIES

Het nieuwe folklore tijdperk luidt in dat interieurs weer worden voorzien van handgemaakte versiersels, ornamenten, lambriseringen en meubelen. Plaatmateriaal waar blok mozaïeken mee worden gemaakt en creatieve 3D effecten op het plafond brengen een modern rustieke sfeer.

 

Foto: tegelcollectie Terra.Art / Oceano van Marca Corona, marcacorona.it

 

TIMMER & TEGELWERK

De échte ambachtsmannen en -vrouwen maken furore met handwerk waarbij eigen tegelpatronen en uniek houtsnijwerk het interieur een persoonlijk karakter geven. Tijdens de Design Week in Milaan werd duidelijk dat het vrolijke folklore gevoel overal voelbaar is tot een kunstzinnig niveau. De trendkleur blauw wordt van turquoise tot nachtblauw toegepast waarmee de mediterrane sfeer wordt opgeroepen.

 

Foto: trendproductie Funky Folkore voor de Eigen Huis & Interieur, ph. Kaatje Verschoren en Styling: Monique van der Reijden
wasbak Azriel van London Basin Company.

 

AUTHENTIEK

Een handbeschilderde waskom in een hypermoderne keuken waarvan de traditionele dessins refereren naar een ver verleden. In de nieuwste collecties van modische topmerken zoals Missoni, Serax, La Chance en Seletti worden kleurrijke motieven vol floralen, streepjes en symboliek met elkaar gemixt in een stoer basisinterieur vol bruin en blauw tinten.

 

 

 

VERADEMING

Door warme natuurlijke kleuren en materialen te combineren met frisse witte elementen en blauw tinten komt het interieur in de perfecte balans. De nieuwe collectie plaatmaterialen van Leeuwerik is niet meer van echt natuursteen, hout of metaal te onderscheiden. Laat je persoonlijk adviseren over de mogelijkheden of vraag stalen aan, want dan beleef je pas echt goed de extra matte en tactiele optiek en structuren.

 

Foto’s: Keuken Vertical van superfront.com, ph. Mike Karlsson Lundgren, keramieken vaas van Alice Gavalet, Curved Box van jonaslutz.com.

 

HANDGEMAAKTE VINTAGE ACCESSOIRES

Maak je eigen folklore sfeer en verzamel handgemaakte en vintage accessoires die met kleur en vorm het interieur kracht bijzetten. Mix verschillende hout- en steensoorten met elkaar waarbij samengestelde terrazzo look materialen nieuwe allure krijgen.

 

TRENDFILM MODERN FOLKLORE

Inspiratie voor topprestaties met de trendfilm Modern Folklore. In deze trendfilm zie je hoe onze materialen uitstekend passen in de laatste trends in interieur, architectuur en design. De unieke steendesigns van Corian®, de natuurlijke look van fineer, de matte uitstraling van FENIX NTM en de bijzondere decors van Duropal en Polyrey. Al deze materialen zijn op verschillende manieren toe te passen in deze trend. Gegarandeerd een bron voor inspiratie! Bekijk de trendfilm nu hieronder:

 

Trendfilm Modern Folklore

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?