HOUSE OF ORANGE | Deel 1
HOUSE OF ORANGE | Deel 1
Trendblog | Monique van der Reijden

HOUSE OF ORANGE | Deel 1


KLEURIMPULS

De interieurtrend House of Orange is een aangename verfrissing. De duurzame aanwending van materialen met de look van hout, beton, metaal en steen is de basis maar alles klaart op van de nieuwe trendkleuren oranje en blauw. Het interieur anno 2022 vraagt om een serene én kunstzinnige look & feel.

 

“Het geheim voor de toepassing van de trend ‘House of Orange’ is dat je maar weinig nodig hebt om een grote impact te creëren met de trendkleuren oranje en blauw. De balans ontstaat met voornamelijk natuurlijke materialen in het interieur met hout als hoofdingrediënt.”  

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

 

 

 

HOUT OP DE WAND

Een helder trendsignalement is steeds meer hout (optiek) als wanddecoratie. Voor een balans tussen warm en koel is de combinatie met beton(look) en natuursteen optieken relevant. Nieuw is de vogelvlucht van hemelsblauw en zilverkleurige metallics in het interieur. Aluminium, rvs, zilver en chroom geven een jong, ‘clean’ en fris gevoel aan een ruimte. Denk aan Polyrey Pur Métal A106 en Duropal/Thermopal U18148 - IJsblauw om toe te passen in een nieuwe keuken gemixt met zowel donkere als lichte houtsoorten zoals Duropal/Thermopal R37010 – Lepen Ovid Kaneel en R34023 - Portland Ash Licht, uit de collectie van Leeuwerik.

 

Foto’s: trendproductie Kleurimpuls voor de Eigen Huis & Interieur, Styling Monique van der Reijden, ph. Kaatje Verschoren

 

KRACHT VAN NATUUR

Interieurarchitecten gaan een stap verder in het gebruik van duidelijk zichtbare en voelbare natuurlijke structuren zoals te zien is in de nieuwe trendproductie van Eigen Huis & Interieur waarin noviteiten van Leeuwerik zijn toegepast. Nieuw van Corian zijn Artista Dust en Artista Canvas met een zichtbare ‘veeg’ voor het effect van een uitgesproken natuursteen. Prachtig als keukenblad of barblad voor een luxe en tijdloze uitstraling. Met de nieuwe keramieken kunstobjecten van Lenny Stöpp geef je het serene karakter een kunstzinnige draai. 

 

 

 

ZONNEKRACHT

Oranje en blauw geven een sportieve kracht aan het interieur waardoor een energieke sfeer ontstaat. Grafische rasters en stoere ribbels worden afgewisseld met ronde en organische vormen. De cirkel is een speels element. Zwart is bezig met een comeback in het interieur in meubelen, kasten en accessoires en wordt vaak gemixt met rvs en aluminium.

 

Interieurproject ‘Reflections of the past’ van firmarchitects.com, ph. Studio de Nooyer

 

VLAKKEN & BLOKKEN

Een zo ‘clean’ mogelijk ontwerp zonder zichtbare randafwerkingen met een ritme van blokken en vlakken is het uitgangspunt voor deze innovatieve keuken. Het zwarte plafond en de ‘tube’ als afzuigkap maken de sfeer. De afwerking van de kastenwand in hout brengt de verrijking en warmte.

 

Foto’s: badkamer ‘Stepped Volumes’ van alepreda.com, ph. Studio Flusser en keuken Reflect van reformcph.com 

 

INSPIRATIE

Laat je verrassen in het gebruik van originele vormen en materialen in interieurdesign door trendsetters op dit gebied te volgen zoals het architectenbureau Alepreda uit New York. In de badkamer zie je out-of-the-box kleurgebruik en tegelcompositie. De meubelwastafel met een trapsgewijze vorm geeft een speels en ruimtelijk effect. In de Reflect keuken ontworpen door Jean Nouvel draait alles om reflectie, een nieuwe richting in keukendesign. 

 

 

 

MATTE OPTIEK

De Duropal/Thermopal collectie van Leeuwerik is niet meer van echt natuursteen of hout te onderscheiden onder andere dankzij de matte optiek. Ook bij het gebruik van kleuren als blauw en oranje is dit effect direct voelbaar en geeft een luxere look. Combineer met de exclusieve textuur van Corian Athena Gray die onderdeel uitmaakt van de nieuwe collectie.

 

Foto’s: Schapenvacht kussen ‘Check’ van Cawley Studio via. Matches Fashion, wastafel van talsee.ch en bank detail van Lululafortune.com, achterwand Duropal/Thermopal R37010 - Lepen Ovid Kaneel.

 

BLOCKCHAIN

Hoe meer houtbeleving in huis, hoe dichter bij de natuur. Maar de details in accessoires en meubelen maken of breken het trendgevoel. Actueel zijn blokken in 2D en 3D die we hier duiden met het kussen ‘Check’ van Cawley Studio en de nieuwe bank van Lululafortune. Laat je inspireren en werk met de archetypische blokvorm als sculptuur.

 

TRENDFILM HOUSE OF ORANGE

Inspiratie voor topprestaties met de trendfilm House of Orange! House of Orange is een fantastische trend op het gebied van interieur, design en architectuur. In deze trendfilm zie je welke van onze materialen uitstekend passen in deze trend. De mooie unikleuren, houtdecors en steendecors van Duropal en Polyrey gecombineerd met de unieke designs van Corian creëren de look & feel van deze trend. Gegarandeerd een bron voor inspiratie! Bekijk de trendfilm nu hieronder:

 

Trendfilm House of Orange

 

Credits moodboard bovenaan: Linkerwand Duropal/Thermopal R37010 – Lepen Ovid Kaneel en rechterwand Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht beide Leeuwerik. Eettafel Tobi-Ishi van B&B Italia en stoel Ola van Saba Italia. Op tafel: gevlochten vazen van Lenny Stöpp. Keuken uitgevoerd in Duropal/Thermopal U18148 - IJsblauw en aanrechtblad Corian - Artista Dust, Alessi percolator, nubuck bank Infinito van Ghidini 1961 en schapenvacht kussen Check van Cawley Studio via Matches Fashion, collectible design console SP02, 2021 van Robin Berrewaerts, geurkaarsen van 2222 Studio poef van Lulu La Fortune. Houtfineer wand Duropal/Thermopal R20285 - Wilton Oak Reed en achterwand in Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht. Fauteuil Romby van Gamfratesi voor Porro, wandlamp MoodMoon van Ingo Maurer, bureaustoel Mirra 2 van Herman Miller, Krukje met blokdessin NE60 van Arket, bureaulamp AJ van Louis Poulsen, kaars check &Klevering. Maatwerk kast uitgevoerd in Duropal/Thermopal R34024 - Portland Ash Donker en Duropal/Thermopal U12000 - Vulkaanzwart. In kast: vaas Oreille van Julie Richoz en boek No idea is final, vooraan: papierpulp vaas van Jacqueline de la Fuente en ladeblok Montana. Vloer Marmoleum Linear, Compressed Time 5225 van Forbo en vloerkleed Campiture blue-orange van Elisa Ossino voor Amini Carpets Stalengroep van Leeuwerik linksboven: Duropal/Thermopal S68029 – Terrazzo Nero, Corian – Citrus Orange en Duropal/Thermopal R34023 - Portland Ash Licht | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?