Corian

          

Producten 1-24 van 213

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Corian solid surface Corian solid surface

Corian®

Corian® is een solid surface en bestaat uit aluminiumtrihydraat (ATH) en acryl, wat ongeveer 99% van de samenstelling omvat. Pigmenten zijn de laatste procent en geven kleur aan het materiaal. Door deze samenstelling is Corian® een duurzaam en hygiënisch product, waardoor het vaak wordt toegepast in ruimtes waar hygiënische oppervlakken voorwaarden zijn. Corian® is homogeen, massief en het bevat geen poriën. Het grote voordeel is dat vuil en voedsel niet in het oppervlak kunnen trekken en dat het oppervlak eenvoudig schoon te maken en te onderhouden is. Bekijk hieronder een prachtige video over Corian® waar ook de nieuwe kleuren van 2021 in gepresenteerd worden:

 

Corian nieuwe kleuren

 

Veelgebruikte toepassingen van Corian®


Enkele veelgebruikte toepassingen van Corian® zijn:

  • Keukens
  • Keukenbladen
  • Spoelbakken
  • Balies
  • Badkamermeubels

 

 

Unieke eigenschappen van Corian®

Waar Corian® bekend om staat zijn, naast de bijzondere designs, de unieke bewerkingsmogelijkheden. Een van de meest bijzondere is het naadloos verlijmen. Dankzij de unieke samenstelling van Corian® kunnen verschillende delen haast naadloos aan elkaar verbonden worden. Een andere bewerkingsmogelijkheid van Corian® is thermovormen. Dit betekent dat Corian® onder invloed van hitte gebogen kan worden. Wanneer je het materiaal in een mal vastzet, met bijvoorbeeld een contramal of een vacuümtafel, zal Corian® deze vorm vasthouden. Nadat het is afgekoeld, blijft de gebogen vorm staan. Daarnaast is een van de belangrijkste bewerkingsmogelijkheden van Corian® het schuren en polijsten. Hierdoor kan een diepkleur effect worden meegegeven en uiteindelijk een glansgraad die je zelf bepaalt.

 

 

Corian® specialiteiten

Corian® zorgt voor elegante en inspirerende designs en is altijd innoverend! Dit merk is niet alleen beschikbaar als plaatmateriaal, maar ook als badkuip, douchebak, spoelbak en wastafel. Corian® heeft alles voor in de keuken en badkamer! Ook bieden zij enkele montage- en service artikelen en lijmpatronen en -pistolen.

 

Het Quality Network

Corian® heeft een kwaliteitsnetwerk van erkende en getrainde professionals die garant staan voor de kwaliteit van de verwerking en installatie. De leden van dit Quality Network zijn allemaal Industrial Partners (erkende verwerkers). Wanneer je Corian® laat verwerken door een van deze Industrial Partners, dan ben je verzekerd van een "10-jarige beperkte installatiegarantie". Lees hier meer over het Quality Network.

 

Corian® behaalt Eurofins Gold certificering!

Wij zijn bij Leeuwerik erg trots op het feit dat Corian® het eerste en enige solid surface merk op de markt is met de "Eurofins Indoor Air Comfort Gold" certificering. Dit houdt in dat Corian® getypeerd kan worden als "best-in-class" op het gebied van VOC (Volatile Organic Compounds oftewel vluchtige organische stoffen) uitstoot. Bij de verwerking en het gebruik door de eindgebruiker van Corian® komen slechts zeer lage hoeveelheden VOC vrij waardoor de kwaliteit van de lucht optimaal blijft. De certificering toont aan dat Corian® volledig voldoet aan de wettelijke vereisten die van toepassing zijn op VOC uitstoot die door de meeste Europese landen worden opgelegd. Hierbij wordt de veiligheid gegarandeerd voor zowel verwerker als eindgebruiker. Voor meer informatie bekijk het nieuwsbericht.

 

Corian behaalt Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificaat

 

Laat je inspireren in de Corian Design Studio

Wanneer je op zoek bent naar elegante en inspirerende designs, ben je van harte welkom in de Corian® Design Studio van Leeuwerik. Deze studio staat volledig in het teken van het originele en kwalitatief beste solid surface merk op de markt: Corian®. Wij zijn exclusief distributeur van dit materiaal dat inspirerende designs combineert met unieke bewerkingsmogelijkheden. De Corian® Design Studio is de plek om alles over dit prachtige materiaal te ontdekken. Maak snel een afspraak en laat je verbazen door de mogelijkheden van Corian®.

 

 

Kies je favoriete design van Corian®

Wil je dit unieke materiaal toepassen in jouw project? Plaats dan eenvoudig en snel je bestelling in onze webshop. Daar geldt, indien op voorraad: voor 17:00 uur besteld, is de volgende werkdag al geleverd!

 

Projecten met Corian®