Corian

Producten 1-12 van 151

Van hoog naar laag sorteren
 1. Corian Mint
  Corian Mint
  Vanaf € 907,77
 2. Corian Neutral Aggregate
  Corian Neutral Aggregate
  Vanaf € 1.457,81
 3. Corian Neutral Concrete
  Corian Neutral Concrete
  Vanaf € 1.331,85
 4. Corian Nimbus Prima
  Corian Nimbus Prima
  Vanaf € 1.457,81
 5. Corian Pearl Grey
  Corian Pearl Grey
  Vanaf € 430,89
 6. Corian Pebble Terrazzo
  Corian Pebble Terrazzo
  Vanaf € 1.457,81
 7. Corian Platinum
  Corian Platinum
  Vanaf € 1.331,85
 8. Corian Raffia
  Corian Raffia
  Vanaf € 1.208,02
 9. Corian Rain Cloud
  Corian Rain Cloud
  Vanaf € 1.331,85
 10. Corian Rosemary
  Corian Rosemary
  Vanaf € 1.457,81
 11. Corian Sagebrush
  Corian Sagebrush
  Vanaf € 1.457,81
 12. Corian Sahara
  Corian Sahara
  Vanaf € 1.331,85
per pagina

Corian®

Corian® is een solid surface en bestaat uit alutrihydraat (ATH), polyester en acryl, wat ongeveer 99% van de samenstelling omvat. Pigmenten zijn de laatste procent en geven kleur aan het materiaal. Door deze samenstelling is Corian® een duurzaam en hygiënisch product, waardoor het vaak wordt toegepast in ruimtes waar hygiënische oppervlakken voorwaarden zijn. Corian® is homogeen, massief en het bevat geen poriën. Het grote voordeel is dat vuil en voedsel niet in het oppervlak kunnen trekken en dat het oppervlak eenvoudig schoon te maken en te onderhouden is. Bekijk hieronder een prachtige video over Corian® waar ook de nieuwe kleuren van 2021 in gepresenteerd worden:

 

 

Veelgebruikte toepassingen van Corian®


Enkele veelgebruikte toepassingen van Corian® zijn:

 • Keukens
 • Keukenbladen
 • Spoelbakken
 • Balies
 • Badkamermeubels

 

 

Unieke eigenschappen van Corian®

Waar Corian® bekend om staat zijn, naast de bijzondere designs, de unieke bewerkingsmogelijkheden. Een van de meest bijzondere is het naadloos verlijmen. Dankzij de unieke samenstelling van Corian® kunnen verschillende delen haast naadloos aan elkaar verbonden worden. Een andere bewerkingsmogelijkheid van Corian® is thermovormen. Dit betekent dat Corian® onder invloed van hitte gebogen kan worden. Wanneer je het materiaal in een mal vastzet, met bijvoorbeeld een contramal of een vacuümtafel, zal Corian® deze vorm vasthouden. Nadat het is afgekoeld, blijft de gebogen vorm staan. Daarnaast is een van de belangrijkste bewerkingsmogelijkheden van Corian® het schuren en polijsten. Hierdoor kan een diepkleur effect worden meegegeven en uiteindelijk een glansgraad die je zelf bepaalt.

 

 

Corian® specialiteiten

Corian® zorgt voor elegante en inspirerende designs en is altijd innoverend! Dit merk is niet alleen beschikbaar als plaatmateriaal, maar ook als badkuip, douchebak, spoelbak en wastafel. Corian® heeft alles voor in de keuken en badkamer! Ook bieden zij enkele montage- en service artikelen en lijmpatronen en -pistolen.

 

Laat je inspireren in de Corian Design Studio

Wanneer je op zoek bent naar elegante en inspirerende designs, ben je van harte welkom in de Corian® Design Studio van Leeuwerik. Deze studio staat volledig in het teken van het originele en kwalitatief beste solid surface merk op de markt: Corian®. Wij zijn exclusief distributeur van dit materiaal dat inspirerende designs combineert met unieke bewerkingsmogelijkheden. De Corian® Design Studio is de plek om alles over dit prachtige materiaal te ontdekken. Maak snel een afspraak en laat je verbazen door de mogelijkheden van Corian®.

 

 

Kies je favoriete design van Corian®

Wil je dit unieke materiaal toepassen in jouw project? Plaats dan eenvoudig en snel je bestelling in onze webshop. Daar geldt, indien op voorraad: voor 17:00 uur besteld, is de volgende werkdag al geleverd!

 

Projecten met Corian®