De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Dit jaar bestaan wij 110 jaar en dit vieren we met een speciale stapelkorting actie. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

WILD BY NATURE | Deel 2
WILD BY NATURE | Deel 2
Trendblog | Monique van der Reijden

WILD BY NATURE | Deel 2


MULTI-PLANETAIR

De trend Wild by Nature voelt soms buitenaards aan, versterkt door designobjecten die een alienachtige uitstraling hebben. Felle accenten in gifgroen/felblauw/paars gecombineerd met de verrassende toepassing van futuristische metaaloptieken, bij voorkeur met een voelbare, onregelmatige structuur. De inspiratie uit de natuur komt van steeds verder weg; denk aan de ongereptheid van woestijnlandschappen, zoutvlaktes, vulkanen en de jungle. Voor deze nieuwe Leeuwerik trend kijken we echter ook multi-planetair. De vervreemdende oppervlakte van andere planeten wakkert onze verwondering aan en geeft ons soelaas voor duurzame interieurarchitectuur met materialen gemaakt van gerecycled plastic, papier en biohars.  

 

“Hout is de warme basis voor in nieuwe architectonische projecten. De look van beton en steen geeft dynamiek en balans. Je legt hiermee de basis voor het buitengevoel. Met de spannende toevoeging van reflecterende metallic materialen en felle kleuraccenten in waterblauw, gifgroen en exotisch geel wordt de sfeer avontuurlijk.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

Duropal/Thermopal U19005 en U19500

 

KIES KLEUR

Natuurlijke kleuren in het interieur zijn ook aan trends onderhevig. Het kiezen voor hout en steen als decoratief materiaal is een tijdloze basis maar wordt in de nieuwe interieurs altijd aangevuld met een of meerdere blauw en groentinten. De verfrissing en het energie-gevende effect is waar we behoefte aan hebben naast een rustgevende en serene omgeving. Een beetje prikkels verhoogt ons gevoel van well-being.

 

Foto’s: Buitenkeuken van Kettal, en Moon Chapel van Syn Architects, ph. Zheng-Yan

 

BUITENBEENTJE

De contrasten in het natuurlijke interieur worden grootser met echte rotsblokken, grove grint-, leem- en zandstructuren. Maar óók met architectonische vormen die worden toegevoegd met strakke cirkels, betonblokken en stenen vlakverdeling voor de ultieme synergie tussen binnen en buiten. Materialen wisselen elkaar af met spiegelende, reflecterende en zilverkleurige metallic materialen als belangrijke nieuwkomers.

Homapal 470/636

 

ZILVER METALLIC

De trend Wild by Nature heeft één materiaal dat als topper voor 2023 uit de bus komt, helemaal in combinatie met natuurlijke optieken van natuursteen en hout of een felle accenttint in gifgroen of geel. De bobbelige optiek van de Homapal 470/636 Silver Metallic geeft de organische en buitenaardse uitstraling die past in de nieuwste trendprognoses. Voor een interieur vol natuur en futurisme.

 

Foto: Malibu Beach Huis van Kelly Wearstler, ph. Joyce Park

 

VINTAGE VIBES

Duurzaam denken in interieurbouw is het omarmen van retro-chic! Vintage objecten en houten wanddecoratie geven een ‘cool gevoel’ van nostalgie en stijl. Het Malibu Beach house van Kelly Wearstler is een voorbeeld van Hollywood glamour anno 2022. Vraag bij Leeuwerik stalen en advies op maat aan over de retro looks in de nieuwe collecties.   

 

Foto’s: keuken Ratio van Vincent van Duysen voor dada-kitchens.com pedrali.com, styling Studio Salaris, ph. Andrea Garuti

 

INTERIEURTIP: PANORAMA VIEW

In de keuken en eetkamer is een groots uitzicht naar buiten de sleutel tot een succesvolle sfeerbeleving. Kamerhoge raampartijen geven ruimtelijkheid en optimaal contact met ‘buiten’. In het interieur is een groot gebaar met een blauw of groen element een mooie toevoeging op hout en steen. Spelen met vlakken en blokken is daarbij zeer actueel en moderniseert het natuurlijke karakter.

 

BIOPHILIC DESIGN

In elke woontrend wordt ‘Biophilic Design’ als een basisbegrip ingevoerd. Naast duurzaamheid is de integratie van natuurlijke elementen in het interieur essentieel geworden. Laat je informeren over de mogelijkheden om hout, steen, waterkleuren en groen te verwerken in jouw ontwerp.

 

Foto’s: Lounge stoel van bellibellibelli.com, schaal Wave van Cara/Davide voor Muuto, achterwand houtfineer Duropal/Thermopal R34019 - Essen Gesneden & Homapal en Caro Pattle’s Home run series, achterwand Duropal/Thermopal R30011 - Madison Walnut

 

STYLINGTIP

Designobjecten krijgen een alienachtige of kinderlijke vorm die uitnodigen tot aanraken. De vriendelijke uitstraling van dit soort meubelen en accessoires zegt iets over dat we eerder verzachting willen in alle opzichten dan verharding.  

 

TRENDMAGAZINE WILD BY NATURE

Heb jij het trendmagazine Wild by Nature al gezien? Wacht niet langer en bekijk het magazine hieronder want het is een garantie voor volop interieurinspiratie! Dit magazine staat vol met inspirerende beelden uit deze trend en je ziet hoe onze materialen in deze trend worden toegepast.

 

 

Credits moodboard bovenaan: Links: paal in houtfineer Duropal/Thermopal R20391 - Eiken Bijoux Muskaat, gestreepte wand met FENIX NTM 0772 - Giallo Kashmir en houtenvloer Duropal/Thermopal R34019 - Essen Gesneden van Leeuwerik. Keuken Ratio van Vincent Van Duysen voor Dada Kitchen. Houtenwand & kunststoel Santa Monica Proper Hotel van Kelly Wearstler, ph. The Ingalls, stoel & tafel uit Originario Design - Mexico Store, van Andrés Gutiérrez, ph. Leandro Bulzzano, keramieken kopjes MA Studio en kaarsenstandaard in de vorm van een slang van Ariela Nomi Kuh. Rechts: stalengroepje: Yaya Nero fineer, Duropal/Thermopal R50079 - Luxor Cognac en Duropal/Thermopal U19500 - Carambola, klein krukje op maat uitgevoerd in FENIX NTM Bloom 0771 - Azzurro Naxos & Homapal,rechts duurzaam wandpaneel Homapal, met bobbelstructuur, tafellampje van Andréz Gutiérrez, buitenlamp Solar van Foscarini, Wild Lights van Fernando Laposse, glaasje ‘Ibiza’ in gradiënt van Lateral Objects, krukje Mommy van Rutger de regt en kleed ‘Over the Forest’ van Karen Chekerdjian | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?