WILD BY NATURE | Deel 1
WILD BY NATURE | Deel 1
Trendblog | Monique van der Reijden

WILD BY NATURE | Deel 1


WILD BY NATURE

De ultieme ontspanning en nieuwe vorm van luxe vinden we in de op ‘wilde natuur’ geïnspireerde interieurs. De avontuurlijke sfeer geeft energie en comfort. De dynamiek van de beleving is groots en meeslepend met veel variatie en contrast in materialen. De look van grove outdoor-materialen is leidend in combinatie met de finesse van glanzende metaal optieken en de frisheid van de trendkleuren groen, blauw en geel in duotoon.

 

“De natuur verveelt nooit! Ga op outdoor avontuur in je eigen interieur en beleef het helende effect van natuurlijke materialen en kleuren die steeds ‘wilder’ worden toegepast.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Duropal/Thermopal R20391
Duropal/Thermopal S62032

 

CONTRAST

De opvallende houtnerfstructuur van de Eiken Bijoux Muskaat van Duropal is een natuurlijke eyecatcher op de wand of een op maat gemaakt keukeneiland. Met de zilverkleurige metallics in opkomst is de Alu Brillant van Polyrey een spannend hoogglans materiaal dat subtiel glamour toevoegt aan het interieur. Dit reflecterende element in de ruimte werkt ruimtelijk en geeft een modern-architectonisch gevoel. Voor een niet te verzadigd effect is de Obelisk Grijs van Duropal mooi in dit materialen-palet voor de trend Wild by Nature. Nieuw is het toevoegen van een trendy accentkleur uit de FENIX Bloom collectie zoals de zonnige 0772 Giallo Kashmir die in de nieuwste trends opduikt.

 

Foto’s: keuken Don Pablo 3 van Cuisine Plus & achterwand uitgevoerd in Duropal/Thermopal R30013 - Altamira  Walnut Donker en Dedon.de ‘Spirit of Place'

 

OERKRACHT VAN DE NATUUR

Denk aan de jungle, de woestijn, watervallen en machtige rotsformaties. Hoe dichter we ‘binnen’ bij de wilde natuur staan hoe spannender het wordt. Alle elementen uit de natuur worden toegepast met (de look van) hout, steen én metaal gecombineerd met meerdere groentinten. Trendaccenten in waterblauw en zonnig geel. Er is veel contrast in voelbare structuren en zichtbare grillige dessins van (marmer)adering en houtnerven. In de keuken wordt (de look van) hout toegepast op de grond, de wanden en het keukeneiland. De matte optiek van de 0773 Verde Brac, de nieuwe groenkleur uit de FENIX Bloom collectie, is een tijdloos en meer natuurlijk alternatief voor de bekende zwarte keuken. De inspirerende buitenmeubelen collectie van Dedon is een bron van inspiratie hoe er synergie ontstaat tussen de natuur, duurzaamheid en het ultieme gevoel van luxe en comfort op de grens van binnen en buiten.

 

 

 

Foto: Restaurant Roca Tiles

 

BOTANISCH

Steeds meer restaurants veranderen in een botanische buitensfeer. Ook hotels, kantoren, winkelcentra en shoppingmalls kiezen de botanisch-tropische inrichting en styling voor een warme en meer natuurlijke sfeer. Het effect op de beleving is die van het ontspannen ‘vakantiegevoel’. De basis in materialen zijn hout en steenoptieken gecombineerd met een mix van grote tropische planten, rotanmeubelen en handgemaakte accessoires. Op een groot oppervlak hebben goed zichtbare nerven en noesten een groot voordeel. Het gemêleerde effect ervan maakt vuil en vlekken minder zichtbaar en het oppervlak heeft meer diepte en ziet er minder egaal uit.

 

Foto: vloer Fraké van rocatiles.com, vloerkleed Toska van liniedesign.com en Originario Design - Mexico Store, van Andrés Gutiérrez, ph. Leandro Bulzzano

 

DUOTOON

Groen wordt als duotoon toegepast; bladgroen en gifgroen (acid) versterken elkaar. De look van tropische houtsoorten in plaatmaterialen hebben een exclusief karakter en voor de early adopters voegen we een vleugje terra, roze en rood toe. Als inspiratie het interieur van de design conceptstore in Mexico City van Andrès Gutiérrez.

Duropal/Thermopal R20391
Duropal/Thermopal U19500 en U19502

       

STEEDS WILDER

Ontdek de Duropal/Thermopal collectie van Leeuwerik met niet van echt te onderscheiden natuursteen en houtoptieken. Architecten durven steeds wildere steen- en houtdessins te combineren voor hun interieurontwerp. Net als in de natuur is het mixen van structuren, kleuren en dessins eindeloos dankzij de organische vormentaal die altijd ‘past’.

 

Foto’s: Ministry of Design Citi Wealth Hub, ph. Khoogj, Moroso Design by Nature gecombineerd met Duropal/Thermopal F79028 - Piquée-Brons & Duropal/Thermopal R20391 - Eiken Bijoux Muskaat en Timber House Hong Kong van NC Design & Architecture, ph. HDP Photography

 

HYPER NATURE

Van een ambachtelijke blokhut tot buitenaardse objecten en ruimtes waarin de natuur op een compleet nieuwe wijze de aandacht vraagt. De futuristische kant van de natuur is een absolute focus in woontrends de komende jaren. Hoe meer vervreemdend, hoe beter het is.

 

TRENDFILM WILD BY NATURE

Inspiratie voor topprestaties met de trendfilm Wild by Nature! Ontdek hoe je met deze trend het interieur gaat domineren en hoe je deze zelf toepast met onze materialen. Gegarandeerd een bron voor inspiratie! Bekijk nu de trendfilm hieronder:

 

Trendfilm Wild by Nature

 

Credits moodboard bovenaan: Links: paal in houtfineer Duropal/Thermopal R20391 - Eiken Bijoux Muskaat, gestreepte wand met FENIX NTM 0772 - Giallo Kashmir en houtenvloer Duropal/Thermopal R34019 - Essen Gesneden van Leeuwerik. Keuken Ratio van Vincent Van Duysen voor Dada Kitchen. Houtenwand & kunststoel Santa Monica Proper Hotel van Kelly Wearstler, ph. The Ingalls, stoel & tafel uit Originario Design - Mexico Store, van Andrés Gutiérrez, ph. Leandro Bulzzano, keramieken kopjes MA Studio en kaarsenstandaard in de vorm van een slang van Ariela Nomi Kuh. Rechts: stalengroepje: Yaya Nero fineer, Duropal/Thermopal R50079 - Luxor Cognac en Duropal/Thermopal U19500 - Carambola, klein krukje op maat uitgevoerd in Fenix NTM 0771 - Azzurro Naxos & Homapal,rechts duurzaam wandpaneel Homapal, met bobbelstructuur, tafellampje van Andréz Gutiérrez, buitenlamp Solar van Foscarini, Wild Lights van Fernando Laposse, glaasje ‘Ibiza’ in gradiënt van Lateral Objects, krukje Mommy van Rutger de regt en kleed ‘Over the Forest’ van Karen Chekerdjian | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?