Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83


OSB 3, milieuvriendelijk geproduceerd

Oriented Strand Board 3 (OSB 3) is gemaakt van gerichte houtspanen. De spanen van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht, die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat. OSB 3-platen worden milieuvriendelijk geproduceerd ondermeer door het gebruik van dunningshout. Bij de productie komt zo goed als geen afval vrij.


Toepassing OSB 3

OSB 3 is geschikt voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden.

Oriented Strand Board 3 (OSB) is gemaakt van gerichte houtschilfers. De schilfers van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht, die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat. OSB 3-platen worden milieuvriendelijk geproduceerd ondermeer door het gebruik van dunningshout. Bij de productie komt zo goed als geen afval vrij. OSB 3 is geschikt voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden.

OSB 3 met rechte kanten 18 mm 244 x 122 cm

Bruto prijs: per m2
Op voorraad
CE2 Plus: CE2+
Verlijming: EN 300

Keurmerk

OSB 'Oriented Strandboard' producten

Goed te weten

Zagen zonder problemen

Het bewerken van plaatmateriaal moet met goed en scherp gereedschap gebeuren. Gebruik voor het zagen een fijngetande handzaag, met minimaal 7 tanden per inch (25 mm) of een fijngetand hardmetalen cirkelzaagblad. Laat bij het gebruik van een handcirkelzaag de tanden 10 tot 15 mm door het plaatoppervlak steken.

Let er op dat bij het zagen de plaat goed ondersteund is. Bij een slechte ondersteuning gaat de plaat door het zagen trillen waardoor de kans groot is dat er spaanders of splinters uitbreken.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×