Boards

           

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Boards

Boards zijn vezelplaten en kunnen op diverse manieren worden toegepast. In het productieproces worden natte houtvezels onder hoge druk samengeperst. Het is niet nodig om hiervoor lijm te gebruiken. Lignine zorgt voor natuurlijke binding.

 

Veelgebruikte toepassingen van boards

Het is belangrijk om te weten dat boards, zowel hardboard als zachtboard, niet goed bestand zijn tegen vocht. We raden daarom aan om boards enkel te gebruiken voor binnentoepassingen en niet in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Veelgebruikte toepassingen van boards zijn:

  • Meubels
  • Bedden
  • Verpakkingen

 

Unieke eigenschappen van boards

Boards zijn een 100% natuurlijk product. Boards worden zeer duurzaam geproduceerd onder een hoge persing. Het toevoegen van lijm is niet nodig.

 

Boards specialiteiten

In het ruime constructieve assortiment van Leeuwerik vind je zowel hardboard, zachtboard als lakboard.

Hardboard

Een hardboard plaat is een harde vezelplaat die vervaardigd is uit houtvezels. Hardboard wordt in dunnere diktes geproduceerd. De meest toegepaste dikte is 3 mm. Een zijde heeft vaak een antislip motief. Het wordt veel gebruikt in de verpakkingsindustrie en in ondervloeren.

Hardboard structuur en oppervlak

Zachtboard

Zoals de naam al doet vermoeden, is zachtboard in tegenstelling tot hardboard een zachte vezelplaat. Zachtboard is samengeperst onder gemiddelde druk. Deze boards zijn geschikt voor verschillende toepassingen zoals isolatie, ondervloeren, plafonds en verpakkingsmateriaal.

Zachtboard structuur en oppervlak

Lakboard

Lakboard is een hardboardplaat die aan een of twee zijden voorzien is van een laklaag. Lakboard vindt zijn toepassing vooral in de meubel- en interieurbouw, bijvoorbeeld in achterzijden van kasten.

Lakboard structuur en oppervlak

 

Boards online kopen

In onze webshop kun je gemakkelijk de geschikte boards kopen. Plaats jij je bestelling op werkdagen voor 17:00 uur? Dan heb je het materiaal de volgende werkdag al in huis. Mocht je graag vooraf meer informatie willen over ons plaatmateriaal, dan geven we je die uiteraard graag.