In verband met een landelijke telefoonstoring zijn wij op dit moment moeilijk bereikbaar op onze vaste telefoonnummers. Stuur bij voorkeur een e-mail naar verkoop@leeuwerik.nl. In dringende gevallen kunt u bellen op de volgende mobiele nummers: 06-33132156 (Eindhoven) of 06-14269025 (Hoevelaken). Excuses voor het ongemak.

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

Solid surface

Producten 1-24 van 158

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Solid surface

Het originele en kwalitatief beste solid surface merk op de markt is Corian®. Leeuwerik is exclusief distributeur van dit materiaal. Corian® solid surface is een massief, niet-poreus, homogeen plaatmateriaal. Het bestaat voor circa een derde uit acryl en twee derde uit natuurlijke mineralen. Het belangrijkste ingrediënt is aluminiumtrihydraat (ATH), een derivaat van bauxiet, het erts waaruit aluminium wordt gewonnen.

Corian® solid surface heeft sinds haar introductie in 1967 een reputatie opgebouwd als buitengewoon duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk materiaal. Corian® is zeer goed bestand tegen stoten en krassen zoals die voorkomen in toepassingen die intensief gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan werkbladen, keukens, badkamers en hotelbalies. Corian® solid surface is een massief product en kan praktisch naadloos verwerkt worden tot een geheel. Hierdoor ontstaat een hygiënisch oppervlak. De groei van bacteriën of schimmels krijgt geen kans. Corian® is gecertificeerd als een hygiënisch materiaal conform DIN EN ISO 846.

Corian® solid surface is een niet-toxisch materiaal. Bij verbranding ontstaan geen toxische halogenen gassen. Dankzij deze eigenschappen wordt Corian® solid surface veelvuldig gekozen voor toepassingen in openbare gebouwen, zoals incheckbalies op luchthavens en in hotels, wandbekleding en werkbladen in ziekenhuizen.

 

Veelgebruikte toepassingen van solid surface

Corian® is geschikt voor diverse toepassingen. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Keukens
  • Keukenbladen
  • Badkamermeubilair
  • Balies

 

Corian solid surface keuken

 

Unieke eigenschappen van solid surface

Corian® solid surface staat bekend om de unieke bewerkingsmogelijkheden. De meest bijzondere is het naadloos verlijmen. Door de unieke samenstelling kunnen verschillende delen aan elkaar gelijmd en haast naadloos verbonden worden. Hierdoor lijkt het product uit één geheel te komen.

Een andere unieke mogelijkheid van solid surface is thermovormen. Dit houdt in dat het onder invloed van warmte gebogen kan worden. Wanneer het materiaal daarna in een mal wordt vastgezet, bijvoorbeeld met een vacuümtafel of lijmklem, zal de solid surface deze vorm vasthouden. Wanneer het is afgekoeld, blijft de gebogen vorm staan. Het realiseren van 2D/3D objecten, zoals spoelbakken, wastafels en badkuipen, is op deze manier mogelijk met Corian®.

Daarnaast zijn een aantal decoren van Corian® lichtdoorlatend. Deze collecties nodigen uit tot het spelen met licht. Door verlichting achter deze speciale designs te plaatsen, ontstaan er unieke effecten die een bijzondere sfeer geven aan het interieur.

Ook zijn Corian® solid surface oppervlakken hernieuwbaar. Harde vlekken en krassen kunnen onopvallend worden hersteld door middel van schuren en polijsten. Door een minimale inspanning kan het oppervlak in oorspronkelijke nieuwsstaat worden hersteld.

Corian® solid surface blijft zijn gehele levensduur betrouwbaar, mooi en eenvoudig te onderhouden. Ben je benieuwd naar Corian®? Schrijf je dan in voor de workshop Corian® van de Leeuwerik Academy en we leren je alles wat je moet weten van dit super materiaal. Wist je overigens dat je Corian® ook als gevelbekleding kunt gebruiken?

 

Corian solid surface bewerkingen

 

Topmerk in solid surface

Leeuwerik heeft het merk in solid surface in het assortiment decoratief plaatmateriaal: Corian®. Dit merk zorgt voor elegante en inspirerende designs. Corian® is altijd innoverend! Solid surface is beschikbaar als een elegante plaat, maar ook als spoelbak, wastafel, badkuip en douchebak. Alles in de badkamer kan gemaakt worden van solid surface!

 

Corian solid surface badkamer

 

Bestel Corian® solid surface online

Overtuigd geraakt van de unieke mogelijkheden en bijzondere designs van Corian® solid surface? Dan plaats je eenvoudig en snel je bestelling in onze webshop. Indien op voorraad geldt: voor 17:00 uur besteld, is de volgende werkdag al in huis. Wil je graag eerst meer informatie ontvangen over de unieke kenmerken van Corian® solid surface? Neem dan gerust contact met ons op.