Spaanplaat

     

22 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Spaanplaat plaatmateriaalSpaanplaat plaatmateriaal

Spaanplaat

Spaanplaat wordt uit een breed aantal houtachtige grondstoffen gemaakt: dunningshout, resthout, gerecycled houtafval, vlas en andere natuurlijke plantmaterialen (bijvoorbeeld hennep). Alle grondstoffen worden verkleind tot “houtspanen” van enkele millimeters. De grotere spanen worden gebruikt voor de kern en de hele fijne spanen worden gebruikt voor de deklaag.

 

Veelgebruikte toepassingen voor spaanplaat

Spaanplaat is verkrijgbaar in verschillende varianten en kwaliteiten en kent veel toepassingen. Enkele toepassingen zijn:

  • Meubels
  • Keukens
  • Daken
  • Vloeren
  • Wanden

 

Unieke eigenschappen van spaanplaat

Dankzij het gesloten oppervlak kan spaanplaat makkelijk worden afgewerkt met primer, HPL en fineer. Een van de belangrijkste decoratieve toepassingen is het melamineren van spaanplaat met een decoratief decor. Decorspaanplaat vormt vaak de basis in een interieur- en meubelproject.

 

Spaanplaat opbouw en oppervlak

 

Spaanplaat specialiteiten

Door middel van het toevoegen van verschillende lijmen, warmte en druk kunnen meerdere varianten en kwaliteiten spaanplaat worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan spaanplaat naturel en meubelpanelen. Spaanplaat wordt toegepast in de meubel- en interieurbouw en met vochtwerende lijm of brandvertragende toevoegstoffen kun je spaanplaat ook toepassen in bouwelementen zoals daken, vloeren en wanden.

 

Verschillende soorten spaanplaat

 

Eenvoudig spaanplaat bestellen

De gewenste spaanplaat uit ons constructieve assortiment kun je eenvoudig in onze webshop bestellen. Wanneer jij je bestelling op werkdagen voor 17:00 uur plaatst, heb je de volgende werkdag al het plaatmateriaal in huis. Daar kunnen we met onze grote voorraad en eigen trucks voor zorgen. Ook kunnen wij jouw voorraad opslaan en uitleveren op afroep.