Composiet plaat

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Met een composiet plaat uit het decoratieve assortiment van Leeuwerik kies je voor duurzaam en sfeer. PaperStone® is een composiet plaat geproduceerd met 100% FSC®-gecertificeerd gerecycled papier en karton. Het is opgebouwd uit gestapelde lagen gerecycled papier en karton, die met PetroFree™ worden verzadigd. PetroFree™ is een natuurlijke, petroleumvrije en gepigmenteerde hars. Vervolgens wordt het onder hitte en druk geperst tot een steenharde composiet plaat. PaperStone® is een zeer duurzame keuze. PaperStone® is niet alleen opgebouwd uit FSC®-gecertificeerd papier en karton, het draagt ook bij aan een LEED certificering. Deze certificering is wereldwijd erkend als symbool voor duurzaamheid en betreft het hele bouwproject. Daarnaast voldoet PaperStone® ook aan de hoogste milieunormen van de Rainforest Alliance™. De Rainforest Alliance™ is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Ook zet dit keurmerk zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in land- en bosbouw.

 

Veelgebruikte toepassingen van een composiet plaat

Een PaperStone® composiet plaat is geschikt voor meerdere toepassingen. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Keukens
  • Meubels
  • Badkamers
  • Winkels
  • Restaurants

 

Unieke eigenschappen van een composiet plaat

Wat een PaperStone® composiet plaat uniek maakt, zijn de zeer duurzame eigenschappen. Ook is het een product met geavanceerde technologische eigenschappen. Zo is dit composietmateriaal bestand tegen temperaturen tot 180°C en 100% waterafstotend. Het is NSF-gecertificeerd voor contact met voedingsmiddelen en zowel ecologisch als niet-giftig.  

 

Meer weten over deze composiet plaat?

Wil je meer te weten komen over een PaperStone® composiet plaat? Of de verschillende designs van PaperStone® ontdekken? Neem dan contact met ons op.