Composiet plaat

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Paperstone Composiet Cabernet
    Paperstone Composiet Cabernet
per pagina

Met een composiet plaat uit het decoratieve assortiment van Leeuwerik kies je voor duurzaam en sfeer. PaperStone® is een composiet plaat geproduceerd met 100% FSC®-gecertificeerd gerecycled papier en karton. Het is opgebouwd uit gestapelde lagen gerecycled papier en karton, die met PetroFree™ worden verzadigd. PetroFree™ is een natuurlijke, petroleumvrije en gepigmenteerde hars. Vervolgens wordt het onder hitte en druk geperst tot een steenharde composiet plaat. PaperStone® is een zeer duurzame keuze. PaperStone® is niet alleen opgebouwd uit FSC®-gecertificeerd papier en karton, het draagt ook bij aan een LEED certificering. Deze certificering is wereldwijd erkend als symbool voor duurzaamheid en betreft het hele bouwproject. Daarnaast voldoet PaperStone® ook aan de hoogste milieunormen van de Rainforest Alliance™. De Rainforest Alliance™ is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Ook zet dit keurmerk zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in land- en bosbouw.

 

Veelgebruikte toepassingen van een composiet plaat

Een PaperStone® composiet plaat is geschikt voor meerdere toepassingen. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Keukens
  • Meubels
  • Badkamers
  • Winkels
  • Restaurants

 

Unieke eigenschappen van een composiet plaat

Wat een PaperStone® composiet plaat uniek maakt, zijn de zeer duurzame eigenschappen. Ook is het een product met geavanceerde technologische eigenschappen. Zo is dit composietmateriaal bestand tegen temperaturen tot 180°C en 100% waterafstotend. Het is NSF-gecertificeerd voor contact met voedingsmiddelen en zowel ecologisch als niet-giftig.  

 

Meer weten over deze composiet plaat?

Wil je meer te weten komen over een PaperStone® composiet plaat? Of de verschillende designs van PaperStone® ontdekken? Neem dan contact met ons op.