De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

Constructief

Producten 1-24 van 99

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Constructieve multiplex constructieConstructieve multiplex constructie

Constructief plaatmateriaal

Daar waar constructieve waarde nodig is, biedt Leeuwerik je een uitgebreid assortiment constructief plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal wordt niet beoordeeld op de visuele aantrekkelijkheid, maar puur op de constructieve waarde. Het moet dus voldoen aan sterkte eisen. De producten uit ons constructieve assortiment voldoen aan verschillende kwaliteitseisen en normeringen. Daar waar de platen moeten voldoen aan bepaalde technische klassen, voldoen ze aan de EN-CE normeringen. Je hebt altijd de keuze voor duurzame FSC®- en PEFC-gecertificeerde producten. Zo kunnen we je de perfecte oplossing bieden voor verschillende constructieve kwaliteits- en technische eisen, maar ook voor je eisen wat betreft duurzaamheid.

 

Veelgebruikte toepassingen van constructief plaatmateriaal

Constructief plaatmateriaal is geschikt voor een groot aantal toepassingen. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Wanden
  • Daken
  • Vloeren
  • Verpakkingen
  • Bouw gerelateerde toepassingen
  • Betonbekistingen
  • Bouw van schepen
  • Carrosseriebouw

 

Toepassingen constructief plaatmateriaal

 

Unieke eigenschappen van constructief plaatmateriaal

Iedere productgroep constructief plaatmateriaal heeft eigen unieke eigenschappen verbonden aan de houtsoort. Onze productspecialisten geven je graag advies.

 

Topmaterialen in constructief plaatmateriaal

Voor iedere vraag in constructief plaatmateriaal heeft Leeuwerik de juiste oplossing op voorraad:

Multiplex

Multiplex is er in veel soorten, kwaliteiten en maten en voor veel verschillende toepassingen. Iedere houtsoort heeft eigen kenmerken en toepassingsmogelijkheden. Ons assortiment multiplex bestaat onder andere uit Fins vuren multiplex, Okoumé multiplex, Berken multiplex, Populieren multiplex, Linoply, Stabiply Light, Wisaplex, Beuken multiplex, Hardwood multiplex, Okoumé aluplex, Radiata Pine en Ellioti Pine.

Multiplex

MDF

Leeuwerik heeft het meest uitgebreide assortiment van Nederland in MDF. Naast MDF allround, bieden we ook MDF producten aan gemaakt van diverse houtsoorten en verschillende persingen, maar ook vochtwerend verlijmd MDF en brandvertragend verlijmd MDF. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor verschillende MDF producten met bewerkt oppervlak, bijvoorbeeld MDF met lakdraagfolie of lak.

MDF

Spaanplaat

Spaanplaat is een verzamelnaam voor platen die worden gemaakt uit kleine houtvezels (spaanders). In ons assortiment vind je meerdere varianten spaanplaat voor onder andere meubel- en interieurbouw, maar ook voor constructieve toepassingen in de woningbouw en verpakkingsindustrie.

Spaanplaat

OSB

OSB is plaatmateriaal dat gemaakt is van verschillende lagen gerichte ‘woodstrands’ die met ultramoderne lijmen geperst worden tot een constructief OSB-product. OSB-platen worden milieuvriendelijk geproduceerd door gebruik te maken van duurzaam gewonnen dunningshout en gerecycled hout.

OSB

Boards

Boards zijn vezelplaten, wat betekent dat het materiaal bestaat uit houtvezels. Onder boards vallen hardboard, zachtboard en lakboard. Zoals de naam al doet vermoeden is hardboard een harde vezelplaat met veelal een glad oppervlak. Zachtboard is een zachte vezelplaat en geschikt voor diverse niet-constructieve toepassingen. Lakboard is een hardboardplaat die voorzien is van een laklaag.

Meubelplaten

Meubelplaten bestaan uit een massief houten lichtgewicht kern. De kern wordt aan beide zijden voorzien van verschillende soorten deklagen, zoals houtfineer of heel dun MDF. De platen zijn bij Leeuwerik verkrijgbaar in een zeer groot formaat. Dankzij de sandwichconstructie zijn deze platen zeer sterk en licht van gewicht.

Meubelplaten

Compactplaten voor buiten

Compactplaten voor buiten zijn producten met een massieve kern die onder hoge druk worden geproduceerd. De platen zijn aan een of twee zijden voorzien van een decor. Compactplaten zijn geschikt voor het maken van dakkapellen en boeidelen. Deze producten zijn stootvast, eenvoudig schoon te maken en vochtbestendig. Sommige decoren zijn ook voorzien van een UV filter, zodat de kleur beter behouden blijft.

 

Bestel het constructief plaatmateriaal online

Constructief plaatmateriaal nodig? Deze kun je eenvoudig online in onze webshop bestellen. Voor 17:00 uur besteld, is de volgende werkdag al geleverd! Door later op de dag te bestellen, kun je meer tijd besteden aan je werkvoorbereiding. Wanneer je nog vragen hebt over ons constructief plaatmateriaal, neem dan gerust contact met ons op.