Okoumé multiplex

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Okoumé multiplex PantserPaint Garant boeidelenOkoumé multiplex PantserPaint Garant boeidelen

Okoumé multiplex: Veelzijdig gebruik en unieke eigenschappen

Okoumé multiplex is een veelgebruikte en kwalitatief hoogstaande hardhoutsoort in Nederland. Met zijn duurzame herkomst van FSC® plantages in Gabon en unieke eigenschappen biedt Okoumé multiplex een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. In dit artikel verkennen we de veelzijdigheid en bijzondere kenmerken van Okoumé multiplex.

 

Wat is Okoumé multiplex?

Okoumé multiplex is een hoogwaardig plaatmateriaal vervaardigd uit Afrikaans hardhout. Dit materiaal wordt gewonnen uit duurzame FSC® plantages in Gabon, waardoor het een milieubewuste keuze is. Het staat bekend om zijn consistente kwaliteit en betrouwbaarheid, waardoor het zeer geschikt is voor diverse bouwprojecten.

 

Veelgebruikte toepassingen van Okoumé multiplex

Okoumé multiplex is geschikt voor een breed scala aan binnen- en buitentoepassingen. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

 1. Boeidelen: Okoumé multiplex biedt duurzame en weerbestendige boeidelen die bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.
 2. Dakoverstek: Het stabiele en weerbestendige karakter van Okoumé multiplex maakt het ideaal voor dakoverstekken die langdurige bescherming bieden.
 3. Deuren: Dankzij de stevigheid en duurzaamheid is Okoumé multiplex uitermate geschikt voor de productie van hoogwaardige deuren.
 4. Gevels: Okoumé multiplex kan gebruikt worden als bekleding voor gevels, waardoor zowel een esthetisch aantrekkelijke als functionele oplossing wordt geboden.
 5. Afwerking/aftimmeringen: Voor een prachtige afwerking of aftimmering is Okoumé multiplex een uitstekende keuze vanwege zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen.
 6. Dakkapellen: Okoumé multiplex biedt de stabiliteit en betrouwbaarheid die nodig zijn voor de constructie van dakkapellen.

 

Unieke eigenschappen van Okoumé multiplex  

Okoumé multiplex onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen, waaronder:

 1. Lichtgewicht: Door het lichte gewicht van Okoumé multiplex is het gemakkelijk te hanteren en te installeren, wat tijd en moeite bespaart.
 2. Geschikt voor geveltimmerwerk: Okoumé multiplex is specifiek ontworpen voor gebruik in geveltimmerwerk, waar het uitstekende stabiliteit en duurzaamheid biedt.
 3. FSC®-gecertificeerd: Kies voor Okoumé multiplex en draag bij aan duurzaam bosbeheer, dankzij het FSC®-certificeringslabel.
 4. Stabiliteit: Okoumé multiplex vertoont geen kromming, waardoor het gemakkelijk te verwerken is en een perfect eindresultaat garandeert.
 5. Bewerkbaarheid: Okoumé multiplex is eenvoudig te bewerken en aan te passen aan specifieke projectvereisten.
 6. Schildervriendelijk: De gladde textuur en structuur van Okoumé multiplex maken het eenvoudig om het materiaal te schilderen en af te werken, waardoor een professionele uitstraling wordt bereikt.

 

Okoumé multiplex specialiteiten

Naast de standaard Okoumé naturel variant bieden wij ook gespecialiseerde varianten aan, waaronder:

 1. Okoumé gegrond: Deze voorbehandelde variant is direct overschilderbaar, waardoor tijd en moeite worden bespaard bij het afwerkingsproces.
 2. Okoumé PantserPaint Garant: Speciaal ontwikkeld voor geveltimmerwerk, biedt deze variant extra bescherming tegen diverse weersinvloeden.
 3. Okoumé Alumultiplex: Deze variant is specifiek geschikt voor deurmaten en combineert duurzaamheid met een hoogwaardige afwerking.

 

Conclusie

Okoumé multiplex is een veelzijdige en hoogwaardige hardhoutsoort met unieke eigenschappen en uitgebreide toepassingsmogelijkheden. Of je nu boeidelen, deuren, gevels of dakkapellen wilt realiseren, Okoumé multiplex biedt duurzaamheid, stabiliteit en bewerkbaarheid. Ontdek de mogelijkheden van Okoumé multiplex voor jouw volgende bouwproject en profiteer van de uitzonderlijke kwaliteit die dit materiaal te bieden heeft. Vertrouw op de duurzame keuze van FSC®-gecertificeerd Okoumé multiplex, afkomstig van verantwoord beheerde bossen in Gabon.