Composiet

          

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Composiet platenComposiet platen

 

Met composiet uit het decoratieve assortiment van Leeuwerik maak je de mooiste interieurontwerpen. Een composietmateriaal is PaperStone®. PaperStone® is composiet dat is geproduceerd met 100% FSC®-gecertificeerd gerecycled papier en karton. Het is samengesteld uit gestapelde lagen gerecycled papier en karton, die met PetroFree™ worden verzadigd. PetroFree™ is een gepigmenteerde, natuurlijke en petroleumvrije hars. Onder hitte en druk wordt het vervolgens geperst tot een steenharde plaat. Deze composiet plaat is ook een zeer duurzame keuze. PaperStone® produceert alle producten met het oog op duurzaamheid. Naast de FSC®-certificering draagt PaperStone® bij aan een LEED certificering. Deze wereldwijd erkende certificering is een symbool van duurzaamheid en gaat over het hele bouwproject. Ook voldoet PaperStone® aan de hoogste milieunormen van de Rainforest Alliance™. Dit is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Ook zet de Rainforest Alliance™ zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in land- en bosbouw.

 

Veelgebruikte toepassingen van composiet

Het composietmateriaal PaperStone® is geschikt voor diverse toepassingen. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Keukens
  • Meubels
  • Badkamers
  • Winkels
  • Restaurants

 

Unieke eigenschappen van composiet

Wat PaperStone® als composietmateriaal zo bijzonder maakt, zijn de duurzame eigenschappen. Kies je voor PaperStone®, dan kies je voor duurzaam. Dit composietmateriaal is ook een product met geavanceerde technologische eigenschappen. PaperStone® is bestand tegen temperaturen tot 180°C en 100% waterafstotend. Het is daarnaast NSF-gecertificeerd voor contact met voedingsmiddelen en zowel ecologisch als niet-giftig.  

 

Ontdek meer over composiet

Wil je meer weten over dit composietmateriaal? Of wil je de verschillende designs van PaperStone® ontdekken? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!