De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

MDF

           

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
MDF plaatmateriaalMDF plaatmateriaal

MDF

MDF (Medium Density Fibreboard) is het meest veelzijdige plaatmateriaal van deze tijd. MDF wordt gemaakt van hele fijne houtvezels en geperst met een medium densiteit tot een homogene plaat. Door de fijne vezelstructuur heeft MDF een zeer gesloten oppervlak, wat makkelijk te lakken en te bewerken is. MDF is ook zeer geschikt om te beplakken met HPL of fineer.

 

Veelgebruikte toepassingen van MDF

MDF is verkrijgbaar in verschillende varianten en wordt onder andere toegepast in:

  • Keukens
  • Kasten
  • Meubels
  • Deuren
  • Aftimmering

 

MDF toepassing

 

Unieke eigenschappen van MDF

Door de fijne vezelstructuur heeft MDF een zeer gesloten oppervlak. Dit maakt MDF makkelijk te lakken, te primen en te bewerken.

 

MDF structuur en oppervlak

 

MDF specialiteiten

MDF kent veel toepassingsmogelijkheden en dat komt mede door de diversiteit aan soorten MDF die beschikbaar zijn. Zo is er naast MDF allround, ook MDF vochtwerend, MDF brandvertragend, MDF ZF (zero added formaldehyde), MDF lichtgewicht, MDF gemelamineerd wit, MDF gegrondMDF met lakdraagfolie, MDF gelakt en MDF zwart door en door en MDF Tricoya.

 

Topmerken in MDF: MDF Medite, MDF Topan, MDF Lewa

In ons constructieve assortiment vind je verschillende soorten MDF van diverse merken:

MDF Medite

Een van onze populairste merken is MDF Medite, een MDF product van superieure kwaliteit dat we in verschillende uitvoeringen hebben. MDF Medite is uit meerdere lagen opgebouwd en heeft het meest gesloten oppervlak met een zeer fijne gelijkmatige vezelstructuur. Medite is van origine gemaakt om af te lakken. MDF Medite is consistent gezien het meest betrouwbare MDF en bestaat uit 100% dezelfde grondstoffen. Het is afkomstig van één bron en altijd FSC® gecertificeerd. Medite is bij Leeuwerik verkrijgbaar in verschillende diktes en maatvoeringen.

MDF Medite

MDF Topan

Een andere topmerk is MDF Topan. Dit kwaliteits MDF is geproduceerd uit een mix van naaldhout en beuken hardhout. Dankzij deze mix van houtsoorten gecombineerd met de hoge densiteit is het plaatmateriaal homogeen van opbouw en zeer geschikt voor lak- en diepfreesbewerkingen.

MDF Topan

MDF Lewa

MDF Lewa is de voordelige allrounder is ons MDF assortiment en is goed toepasbaar als kernmateriaal om te beplakken met HPL en fineer. Daarnaast is het makkelijk te voorzien van grondverf (primer). Hiermee is MDF Lewa zowel voor de binnenafbouw als de interieurbouw breed inzetbaar.

MDF Lewa

 

MDF bewerkingen

Wij beschikken over een eigen bewerkingsafdeling, waarin wij je kunnen ondersteunen door MDF ook als kant-en-klare component te leveren. Zo kunnen wij voorzien zagen, CNC frezen en boren en kantverlijming. Na levering kun je de MDF platen direct verder bewerken of monteren wat je veel tijd bespaart.

 

MDF bewerkingen

 

Online MDF bestellen

Je kunt eenvoudig en snel online het MDF voor jouw project bestellen. Wanneer je voor 17:00 uur je bestelling plaatst, wordt deze de volgende werkdag al geleverd met eigen Leeuwerik trucks. Onze chauffeurs rijden hun eigen routes, waardoor je altijd een bekend gezicht ziet die de regels en wensen van je bedrijf kent.