OSB-3

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
OSB-3OSB-3

OSB-3

OSB-3 is de variant OSB die je in het assortiment van Leeuwerik vindt. OSB (Oriented Strand Board) is een 100% naaldhoutproduct. OSB wordt in drie lagen geproduceerd. De basis wordt gevormd door “houtstrands” in dwars en langs lagen die samen met synthetische lijm worden geperst tot een homogene constructieplaat. Voor OSB wordt dunningshout en kleine bomen gebruikt, wat OSB-3 een erg duurzaam product maakt. OSB-3 platen zijn bestand tegen vocht en toepasbaar voor gebruik in beperkte vochtige omstandigheden. Lees hier meer over OSB-normering Europese norm 300.

 

Veelgebruikte toepassingen van OSB-3

OSB-3 is geschikt voor constructieve en dragende toepassingen. Ze zijn geschikt voor toepassingen binnen en beschut buiten. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

  • Vloeren
  • Daken
  • Wanden
  • Verpakkingen

 

Vloeren gemaakt van OSB-3Vloeren gemaakt van OSB-3

 

Unieke eigenschappen van OSB-3

OSB wordt in drie lagen geproduceerd, waardoor het voor sommige toepassingen vergelijkbare constructieve eigenschappen heeft als multiplex. In het assortiment van Leeuwerik vind je OSB-3 in vele varianten op voorraad, zowel in standaardafmetingen als in speciaal gemaakte uitvoeringen voor wanden, vloeren of daken.

 

Plaats je bestelling OSB-3 online

Voor het bestellen van OSB-3 kun je uitstekend in onze webshop terecht. Wanneer je op werkdagen voor 17:00 uur je bestelling plaatst, komen wij het plaatmateriaal de volgende werkdag al leveren. Wij zorgen ervoor dat jij het materiaal op tijd in huis hebt.