Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste trends?

In samenwerking met TrendCompass en Monique van der Reijden zijn wij altijd als eerste op de hoogte van de laatste trends in design, architectuur en interieur. Wil je ook de eerste zijn die de nieuwe trends te zien krijgt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! 

Meld mij nu aan!

Trendblog september

Trend Modern Folklore | deel 2

In deze moderne folklore trend van Leeuwerik staat het gebruik van hout centraal waarbij een artistiek spel van strakke en organische blokken in de vormgeving een verrassende sfeer creëert. Nieuw is de focus in interieurbouw op de artistieke afwerking van plafonds. Hierbij worden akoestische eigenschappen van de materialen ‘verpakt’ in een kunstzinnig ontwerp waarbij patchwork patronen, hoog-laag effecten en subtiel weggewerkte armaturen de ogen naar boven doen richten. De warme look van verschillende houtoptieken versterkt het landelijke karakter van het interieur waarbij de helende werking van de natuur en een duurzame aanwending essentieel zijn in het nieuwe holistische concept.

Lees Meer

Modern Folklore

Trendblog september

Trend Modern Folklore | deel 1

De interieurtrend Modern Folklore straalt warmte en behaaglijkheid uit. De warme trendkleuren rood en bruin worden opgefrist met turquoise en oranje. Markante ronde vormen en duurzame materialen vijzelen het energieniveau in huis op. Er zijn minder regels voor de inrichting en er is meer flexibiliteit in het interieur om de bewoners ruimte te geven om thuis te werken en te ontspannen. Materialen hebben een natuurlijke én kleurrijke look en zijn voorzien van akoestische, onderhoudsvriendelijke en tactiele eigenschappen.  

Lees Meer

Modern Folklore

Trendblog mei

Trend Ikigai | deel 2

De invloed vanuit de Japanse ontwerpprincipes op modern design en architectuur groeit snel. In de moderne woonstijlen signaleren we de synergie van het combineren van organisch en geometrische vormen, traditie en innovatie en het streven naar ‘less is more’. De aandacht voor een minimalistische vormentaal in interieurbouw met naadloze en blinde afwerking voor een pure beleving van de materialen is de sleutel voor de toekomst. 

Lees Meer

Ikigai

Trendblog mei

Trend Ikigai | deel 1

Well-being staat centraal in deze nieuwe trend met design invloeden vanuit het Oosten en Westen met elkaar gecombineerd. Een hybride sfeer geïnspireerd op de Japanse design esthetiek en het Scandinavische gevoel voor warm minimalisme. Slow Living kenmerken en artisanaal design domineren. Steeds meer komt het interieur in contact met de natuur en is er sprake van een holistische benadering van interieurontwerp. 

Lees Meer

Ikigai

Trendblog Februari

Trend Suite Noir | deel 2

Het interieur wordt steeds persoonlijker dankzij op maat gemaakte keukens, badkamers en ingebouwde kastenwanden met de trendkleur zwart als eyecatcher. Nieuw in dit trendbeeld is de op maat gemaakte trap met een luxe uitstraling en bij voorkeur in sculpturale vorm. Niet voor niets dat de wenteltrap een ware comeback maakt in hedendaagse architectuur.

Lees Meer

Suite Noir

Trendblog Februari

Trend Suite Noir | deel 1

De opkomst van zwart in het interieur is opmerkelijk. Met zwart krijgt de sfeerbeleving meteen een enorme boost. Tijdloos en modisch, stoer en elegant, minimalistisch en mysterieus; de dynamiek van zwart in een ruimte is niet te evenaren. Door extra matte optieken, grafische en organische structuren zijn zwarte materialen nog aantrekkelijker geworden om toe te passen in een hedendaags interieurontwerp. 

Lees Meer

Suite Noir

Trendblog Oktober

Trend All Eyes On Blue | deel 2

Blauw is de perfecte kleur in het interieur om de natuurlijke uitstraling van materialen als hout, natuursteen, beton en metaal op te frissen. Het effect ervan is dat de sfeer zowel modisch als een klassieke draai krijgt. Net als op modegebied wordt blauw in combinatie met bruin herontdekt voor een tijdloze en elegante stijl. Materialen hebben duidelijk zichtbare structuren, aderen en nerven. Ribbels en terrazzo optieken brengen nog meer leven in het interieur. 

Lees Meer

All eyes on blue

Trendblog Oktober

Trend All Eyes On Brown | deel 1

Dit nieuwe interieur is net zo verleidelijk als donkerbruine ogen, pure chocola en espresso. De aardse en natuurlijke kracht van de trendkleur bruin in het interieur creëert een warme en spannende sfeer. Donkere houtoptieken worden opgelicht door krijtsteen en marmer. Met accenten in blauw en camel wordt de ruimte modisch en frisser. Meubelen en accessoires versterken het monumentale gevoel van de ruimte door de sacrale vormgeving.

Lees Meer

All eyes on brown

Trendblog Juni

Trend Inner Garden | deel 2

Zon, zand en een ongerept woestijnlandschap doet onze binnenwereld aanvoelen als buiten(land). In deze moderne haciënda met patio’s en buitenkamers breekt de trendkleur geel door als sfeermaker. Van botergeel tot oker; creëer een zonnige binnenplaats als permanent vakantiehuis.

Lees Meer

Moodboard Inner Garden

Trendblog Juni

Trend Inner Garden | deel 1

We gaan steeds verder met het naar binnenhalen van de natuur. Architecten omarmen grillige vormen uit de natuur en integreren deze in hun architectuur. De look van beton, graniet, marmer en terrazzo zijn actueel. Hout wordt grover toegepast alsof het ‘voor buiten is’ met dikkere structuren, hoog-laag effecten en duidelijk zichtbare nerven. Door kamerhoge open puien, overhang constructies, binnentuinen en groene plafonds voelt het als buiten met de luxe en warmte van binnen.

Lees Meer

Moodboard Inner Garden

Trendblog mei

Trend Fluid Forces | deel 2

Interieurs en design van meubelen, verlichting en accessoires worden met grote snelheid organischer en meer ‘vloeibaar’ in vormgeving. Het gevolg is een zachtere, rustgevende sfeer die in balans is. Het interieur voelt natuurlijker aan en is minder gedicteerd qua functie. Ruimtes worden gedefinieerd met nieuwe doelstellingen zoals het verlagen van stress, het stimuleren van de zintuigen of het verhogen van creativiteit.

Lees Meer

Moodboard Fluid Forces

Trendblog mei

Trend Fluid Forces | deel 1

In de trend Fluid Forces lopen de architectuur, het interieur en de natuur naadloos in elkaar over. De grenzen tussen verschillende ruimtes vervagen door vloeiende lijnen en ronde vormen die verbinden maar niet ‘afsluiten’. In deze trend lijken alle materialen zacht door vorm en kleurgebruik. Lichte naturellen mengen met hout, steen en ribbel optieken waardoor het natuurlijke karakter verstrekt wordt. Architecten spelen .....

Lees Meer

Moodboard Fluid Forces deel 1

Trendblog januari

Trend Supernatural | deel 2

Zoek je inspiratie voor een nieuw interieur? De nieuwe collecties van Leeuwerik staan in de trend Supernatural in de schijnwerpers in een verrassend nieuw kleurenpalet van gebleekte naturellen en pastellen. Ribbels, grafische lijnen en vlechtwerk brengen dynamiek in de sfeerbeleving.

Lees Meer

Moodboard Supernatural Deel 2

Trendblog januari

Trend Supernatural | deel 1

Beleef de nieuwste trendsignalementen op het gebied van interieur & design. In het Supernatural interieur zien we naast strakke grafische lijnen ook steeds meer een ‘zachte curve’ ontstaan. Denk aan de golvende en ronde vormgeving van steeds meer wanden en meubelen zoals kasten, tafel- en keukenbladen, verlichting en accessoires. De collectie van Corian in diverse steen en marmer dessins en de Resopal Premium Wooden Spirit collectie van Leeuwerik staan centraal in deze trend.

Lees Meer

Moodboard Supernatural Deel 1

Trendblog September

Trend Ribbel Rush | deel 2

Het creëren van een sfeer en comfort in het interieur hangt af van de perfecte balans tussen harde en zachte materialen in een naturellen kleurenpalet. In deze trend staan natuurlijke texturen centraal die worden gecombineerd met een grafische ribbel. De ribbel verschijnt in allerlei vormen van strak en grafisch tot organisch in deze nieuwe woonsfeer. Leeuwerik haakt in op het actuele trendbeeld met de nieuwe collectie Wooden Spirit van Resopal. HPL krijgt een .... 

Lees Meer

Trendblog September

Trend Ribbel Rush | deel 1

Hout is een belangrijke basis voor elke natuurlijke sfeer. In actuele woonstijlen, van landelijk tot modern, zijn houtfineer en spaanplaat met hout-look onmisbaar. Nieuw is het verwerken van hout op zowel de wand als het plafond voor een bijna 360° beleving. In deze trend mixen we hout met één met de meest actuele texturen van nu: de Ribbel. De nieuwe Premium Wooden Spirit collectie van Leeuwerik geeft met een organische ribbel structuur.....

Lees Meer

Trendblog juli | deel 2

Temple of Fantasy

Dat er in Azië steeds meer ruimte wordt gecreëerd voor een hele nieuwe interieurbeleving wordt snel duidelijk. Toptalenten op het gebied van architectuur, kunst en design krijgen carte blanche om imposante en fantasierijke interieurs te maken. De nieuwe hotels, clubs en restaurants, van China tot Korea, zijn een grote bron van ...

Lees Meer

Temple of Fantasy deel 2

Trendblog juli | deel 1

Temple of Fantasy

In deze ultieme droomsfeer valt van alles te bewonderen. Het creatief mixen van materialen is hier verheven tot kunst. Dit interieur haalt inspiratie uit het werk van kunstenaar M.C. Escher; een speeltuin voor volwassenen vol trappen, doorkijkjes, bogen, kolommen en spiegels. De combinatie met fantasierijke Design objecten en zweverige kleuren voelt aan alsof we op de set zijn beland van de film Crazy Rich As....

Lees Meer

Temple of Fantasy

Trendblog mei | deel 2

Trend Organic Rocks

De badkamer wordt een grote wellness ruimte die van binnen naar buiten doorloopt. Met de sauna en stoomdouche als steeds toegankelijkere onderdelen voor bínnen, gaan we in de toekomst juist buiten in bad en onder de douche. Designmerken op het gebied van sanitair presenteren wasbakken, spiegels, douches en baden voor buiten, gemaakt van de sterkste materialen die er zijn; van steen tot staal! Wanden worden grover gedecoreerd met hout en steen voor een ‘ruw-luxe’ look. De badkamer refereert qua sfeer naar buiten en we worden dan ook meer één met de natuur. We omringen ons het liefste met na......

Lees Meer

Header Organic Rocks

 

Trendblog mei

Trend Organic Rocks | deel 1

We gaan een duurzaam interieur tijdperk tegemoet waarin natuurlijke optieken het interieur domineren. Marmer, metaal, klei: wat puur uit de grond komt is mooi maar de ‘nieuwe duurzame materialen’ zijn nóg mooier. Dit keukeneiland lijkt één sculpturaal blok marmer maar is gemaakt van Corian; dit materiaal is vormbaar, niet poreus, zeer sterk en slijtvast. Door de naadloze verlijming wordt het eiland een kunstwerk in de ruimte. De voet lijkt geoxideerd staal maar is pla......

Lees Meer

Trend Organic Rocks

Trendblog februari | deel 2

Trend Into The Groove

In hotels, restaurants en clubs vormen retro elementen zoals een shaggy kamerbreed kleed op een verhoogd plateau, terrazzo op de vloer en donker houtfineer op de wanden de basis voor een Into The Groove interieur. Met frisse trendkleuren fuchsia, aqua en turquoise krijgt de sfeer een futuristische draai. De (afge)ronde en kunstzinnige vormen van de meubelen, accessoires en verlichting versterken de luxe uitstraling. Dankzij nieuwe technieken en het gebruik van geavanceerde ledverlichting mak.....

Lees Meer

Trendblog

Trendblog februari

Trend Into the Groove | deel 1

Interieurarchitecten gaan in 2020 een flinke stap verder in het gebruik van (plaat)materialen om een fantasierijke sfeer te creëren. Terrazzo, marmer en metallic optieken worden gecombineerd met trendkleuren die toon-op-toon en verloop worden toegepast. De uitbundige clubscene uit de jaren zeventig en tachtig is een bron van inspiratie. In dit interieur zijn ronde, zachte vormen, bogen, halve cirkels, pilaren, plateau’s dé ingrediënten. Designmeubelen hebben een ‘glossy look’ door het gebruik van gekleurd glas, spieg........

Lees Meer

Trendblog december | deel 2

Trend New Classic

Alle klassieke elementen in dit interieur roepen een gevoel van nostalgie op. Door het mixen van stijlperiodes, gedurfde kleuren en materialen ontstaat de nieuwe New Classic stijl anno 2020.  Opvallend is het spel met cirkels, bol e- n boog vormen die in de interieurarchitectuur én in de meubelen en accessoires terugkomen. Het werk van de iconische Amerikaanse ontwer.......

Lees Meer

New Classic

Trendblog september | deel 2

Trend Reflections

De natuur kan buitenaards mooi overkomen zodra het zonlicht het wolkendek doorboort of een windvlaag de zee voorziet van eindeloos bewegende ribbelstructuren. Reflecties en optische illusies van water, ijs en lucht zijn een bron van inspiratie voor deze trend. Het kleurenpalet is monochroom, licht en ‘luchtig’. Het contrast in materiaalgebruik in dit interieur is groot; van glad en spiegelend tot iri.........

Lees Meer

Trendblog september

Trendblog januari

Trend New Rituals | Wellness

Het huis is een spirituele plek om op adem te komen. Tijd en stilte is de nieuwe luxe. Jong en oud omarmen massaal nieuwe dagelijkse rituelen zoals yoga, meditatie en mindfullness om meer in het hier en nu te staan.  We willen genieten in plaats van te veel stress hebben door de continue stroom van prikkels. De grenzen tussen vrije tijd, werk, studeren, reizen, inspannen en ontspannen vervagen en dat vraagt om een aanpassing van het interieur. De Japanse esthetiek van Wabi-Sabi is een nieuwe inspiratie met meer aandacht voor eenvoud,  de schoonheid van imperfectie en het natuurlijke verouderings....

Lees Meer

Trendblog april

Trend Nordic Breeze | deel 1

Er waait een frisse Noorderwind door ons interieur met houtfineer in de hoofdrol. Het nieuwe Scandinavische interieur design laat de perfecte mix zien van natuurlijke materialen en de trendkleuren blauw en bruin. Voor de ambachtelijke vormgeving geldt less is more. Ronde vormen en ribbelstructuren zijn nieuwe signalementen in de leef keuken. Houtfineer als wand- en plafonddecoratie, naturel of in een kleur geolied, is sfeervol en versterkt de natuurlijke sfeer. Door hier meer kleurgebruik, exclusieve sfeerverlichting en design gadgets aan toe te voegen loopt de sfeerbeleving in de keuken naadloos over in de zitka......

Lees Meer

Trendblog April

Trendblog april

Trend Nordic Breeze | deel 2

De Scandinavische woontrend maakt sfeer met robuuste materialen zoals beton, marmer en houtfineer. Functionaliteit, ruimtelijkheid en een natuurlijke uitstraling zijn in perfecte balans. Nieuw is de opkomst van kleuraccenten met blauw en bruin. “Architecten en interieurontwerpers gaan steeds verder in het mixen van materialen in één interieurontwerp. In de nieuwe keuken zien we betonlook en marmer optieken in combinatie met lichte Scandinavische houts....."

Lees Meer

Trendblog juni | deel 1

Trend Latin Vibes

De grens tussen binnen en buiten vervaagt. Uitheemse architectuur van Mexico tot Marrakech beïnvloedt modern interieurontwerp met een terracotta kleurenpalet, geoxideerde metaal - en natuursteen optieken. Zoek het contrast in één ruimte met gekleurd beton, geborsteld messing, baksteen en terrazzo. Verzacht met ronde vormen en fluweel. De traditionele regels van inrichting worden losgelaten waarbij lounge, keuken en terras naadloos in elkaar overlopen. Ambachtelijk gemaakte objecten zoals keramieken bijzettafels, handbeschilderde vazen en gevl......

Lees Meer

Leeuwerik trendblog

Trendblog september | deel 1

Trend Reflections

De trend Reflections presenteert een futuristisch en hightech interieur met optische illusies en spiegelende effecten. Metallic - en (semi)transparante materialen worden gemixt met de iriserende kleuren van water en lucht. Electric Blue is een accent verwerkt in neon of ledverlichting en design objecten. Grove verticale ribbelstructuren in metaal(look) en folie optieken versterken deze techno sfeer. De kinetische kunst is een nieuwe bron van inspiratie. Met gekleurde licht projecties en materialen met changeant optieken komt het in........

Lees Meer

Trendblog Reflections deel 1

Trendblog juni | deel 2

Trend Latin Vibes

Dit modern-etnische interieur verrast met folklore elementen, tropische kleuren en planten en handgemaakte meubelen van rattan, metaal, hout en gekleurd glas. Opmerkelijk is de wanddecoratie van houtfineer en ‘schroten’ in combinatie met terrazzo optieken en messing mettalic materialen. Ambachtelijk gemaakte tegels met een grafisch dessin of vorm versterken het authentieke karakter. Bij het plaatsen van wanden en ruimteverdelers is de romaanse boog als vorm zeer actueel.  Deze vorm wordt optisch 3D benadrukt door de binnenzijde van de muur  (de dagkant van de toog) als een lijst te bekleden met een contrasterend materiaal. De Polyrey 0100 Mé......

Lees Meer

Trend juni deel 2

Trendblog december

Trend New Classic | deel 1

Voor de ultieme sfeerbeleving voor de trend New Classic reizen we af naar London, Parijs of Milaan. In deze metropolen vinden we inspiratie voor de eclectische en intieme sfeer van een Boutique Hotel 2.0. Alles draait om privacy en ingetogen decadentie. De klassieke regels worden doorbroken door rebelse interieur designers die experimenteren met kleur, uitgesproken dessins en klassieke materialen en stoffen. De retro stijlenmix verrast met design iconen in een nieuw jasje, de comeback van de lambrisering, ruitpatronen, fluweel en franjes. Donkere houtsoorten, natuursteen, gekleurd glas en goudaccenten doen denken aan de gr.......

Lees Meer

Trenblog december

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×