Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

TREND | Nordic Breeze (deel 2)

Door Monique van der Reijden van www.trendcompass.nl

Leeuwerik trend Nordic BreezeLinks keuken KEW van mclarenexcell.com – fotografie: Simone Bossi, Bank Norm voiceforvaring.se, Ribbel achterwand: foto van Matthieu Lavanchy & Jonas Marguet

De Scandinavische woontrend maakt sfeer met robuuste materialen zoals beton, marmer en houtfineer. Functionaliteit, ruimtelijkheid en een natuurlijke uitstraling zijn in perfecte balans. Nieuw is de opkomst van kleuraccenten met blauw en bruin.

“Architecten en interieurontwerpers gaan steeds verder in het mixen van materialen in één interieurontwerp. In de nieuwe keuken zien we betonlook en marmer optieken in combinatie met lichte Scandinavische houtsoorten en kleuraccenten in blauw.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

VRAAG STALEN AAN

Marmer | Beton | Graniet

In de trend Nordic Breeze wordt er naast houtfineer gedecoreerd met materialen die de look hebben van (natuur)steen zoals marmer, graniet en beton. Ontwerp een natuurstenen keukeneiland als een monumentaal element in de ruimte en breng sfeer en warmte met gestoffeerde meubelen en kleden in een reeks van trendy kleuren.

Leeuwerik Nordic Breeze Berken Foto: fauteuil Pot een ontwerp van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen, achterwand grijs gebeitst berken multiplex.

Design klassieker

Scandinavisch design is beroemd om zijn iconische klassiekers en deze mogen dan ook niet ontbreken in het Nordic Breeze interieur. Architect Arne Jacobsen is natuurlijk het boegbeeld en zijn  beroemde ontwerpen die hij in 1960 al maakte voor het SAS Royal hotel in Copenhagen, zoals de Egg, Swan and Drop chair, zijn en blijven tijdloos en stijlvol. De herintroductie in januari 2018 van de ‘vergeten’ fauteuil Pot is dan ook goed nieuws. Het is de perfecte lounge chair die in elk interieur past; van hotel lobby tot restaurant en van luxe villa tot appartement. Deze kuipstoel is verkrijgbaar in een perfecte reeks van trendkleuren en fleurt het interieur op zonder té modisch (en dus te tijdelijk) te zijn.

Kopenhagen Nordic BreezeFoto: Interieur ontwerpbureau Space Copenhagen is verantwoordelijk voor de renovatie en het nieuwe interieurdesign van het SAS Royal Hotel Copenhagen en maakte van een voormalige olie opslagloods het trendy restaurant 108, 108.dk

Designstad Kopenhagen

Beleef de Scandinavische lifestyle en hun natuurlijke gevoel voor modern design op het gebied van interieur, design, mode en kunst tijdens een weekendje Kopenhagen. Verblijf in het net gerenoveerde SAS Royal Copenhagen en laat je verwennen door chefkok Rene Redzepi in zijn trendy restaurant 108 in de oude en pitoresque wijk Christianshavn.

Foto’s: Keuken via Jonas Lindvall, spiegel Mimic van Muuto

Natuurgetrouw & blauw

Door houtfineer en plaatmateriaal met de optiek van steen te combineren met meubelen en accessoires die gemaakt zijn van écht massief hout en marmer versterk je de natuurgetrouwe sfeer. De nieuwe regel is om het marmer zo geaderd mogelijk te kiezen, het houtfineer met een duidelijk zichtbare houtnerf en het graniet met een zo grof mogelijke steentjes-motief. Voeg blauw toe als blikvanger.

Vraag stalen aan

Interieuradvies: Grijs-op-grijs en een vleugje blauw

Voor een ruimtelijk en licht interieurbeeld zijn natuursteen optieken in toon-op-toon grijstinten een goede basis voor het Nordic Breeze interieur. Mix met houtfineer in naturel en blauw. Een nieuwe stelregel is: Wat eerst een ‘wit oppervlak’ was in het interieurontwerp is nu een houtfineer of steenoptiek materiaal.

Leeuwerik Trend Nordic BreezeFoto: A Color Composition - foto van Lars Petter Pettersen, Bolia FW ’18, Achterwand Corian Willow

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×