Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | INTO THE GROOVE | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trendforecaster van trendcompass.nl

Into the grooveFoto: Mood New Into the Groove: ronde wand Nørdus Snow Birch paars geolied via Leeuwerik, hoogglans donkerblauw bijzettafeltje Lianou van Neri & Hu voor De La Espada via chiaracolombini.com, tafellamp Bell van tomdixon.net, lounge fauteuil Etcetera van Jan Ekselius, en.ekselius.se, decoratieve radiator van Antonia Astori voor tubesradiatori.com, hoge afgeronde kast in Corian – Midnight, bank Betsy discogufram.com, glazen ronde tafel Infinity arflex.it, staande bollamp uit de collective In the shadow of a man van childstudio.co, tafel Column van mvngmtns.com, daarop pot Container van pulpoproducts.com 

FEELGOOD INTERIEUR

Interieurarchitecten gaan in 2020 een flinke stap verder in het gebruik van (plaat)materialen om een fantasierijke sfeer te creëren. Terrazzo, marmer en metallic optieken worden gecombineerd met trendkleuren die toon-op-toon en verloop worden toegepast. De uitbundige clubscene uit de jaren zeventig en tachtig is een bron van inspiratie. In dit interieur zijn ronde, zachte vormen, bogen, halve cirkels, pilaren, plateau’s dé ingrediënten. Designmeubelen hebben een ‘glossy look’ door het gebruik van gekleurd glas, spiegelglas en mettalics. Deze reflecties geven de sfeer meer dynamiek.

“Deze trend gaat over interieurs met een X factor. Weg zijn alle rechte, strakke lijnen. Kleurrijk, glansrijk en vooral Instagram vriendelijk! Dit zijn interieurs die het perfecte decor vormen voor een online beleving”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Vraag gratis stalen aan

Stylingtip: De Nørdus Snow Birch leent zich als houtfineer goed voor het oliën of beitsen met een kleur. In deze trend is de wand paars gebeitst teneinde te coördineren met de rest van de sfeer. 

TREND | ELLE DECORATION

Elle Decoration coverFoto cover: trendproductie ‘Let the Music Play’ van fotograaf James Stokes voor Elle Decoration Styling: Monique van der Reijden

Vlnr Wanddecor HPL Polyrey Color Papago kleurnr. M047 Mousse en Polyrey Pur Metal A106 van Leeuwerik Plaat, Glazen wandobject Colour Blend Panel € van Rive Roshan, Dressoirkast After Party van Rotganzen € 11.700,- voor Gufram, Lampen Table lamps Dipping light M blue € 1159 and Dipping light Blue € 260 van Jordi Canudas voor Marset, Luidspeaker Beosound Edge van Michael Anastassiades voor Bang & Olufsen, Fauteuil Aio € 3.430 van Mijo Studio, kleed Formation Carpet no. 1 € 1321 van OS & OOS bijzettafel Colouring Table aluminum en beton € 785 van OS & OOS, vaas € van van Lukas Peet, vazen Cake Vases prijs op aanvraag van Erika Emeren 

OP DE COVER VAN ELLE DECORATION

Tijdens Dutch Design Week 2018 presenteerde Leeuwerik de nieuwe Polyrey collectie in het ‘office-away-from-the-office’ van het vooraanstaande tijdschrift Elle Decoration. De vrijstaande wanden gemaakt van Polyrey werden gepresenteerd in een spannend interieur decor voor de Elle Decoration Gallery. In een ‘live shoot’ van de befaamde fotograaf James Stokes en art director Monique van der Reijden werden de beelden gemaakt die nu in Elle Decoration editie febr./maart gepubliceerd zijn.

Vraag gratis stalen aan

Foto: Trendproductie Let the music play voor de Elle Decoration ism Trend Compass - foto van James Stokes 

AWARD WINNING DESIGN

De Polyrey wanden vormen een mooie, matte backdrop voor dit interieur dat bestaat uit trendsettend en Award winning Design zoals de hoogglans dressoirkast met ‘gesmolten discobal’ uit de collectie Disco Gufram, de Dipping Lights van Marset en de Beosound Edge speaker van Bang & Olufsen die ontworpen is door de beroemde ontwerper Michael Anastassiades. Lees Elle Decoration voor alle ins en outs over de deelname en de show interieurs tijdens Dutch Design Week 2018, mede mogelijk gemaakt door Leeuwerik.

Vraag gratis stalen aan

INTERIEURADVIES

Blauw en Aqua kleuren uit de Polyrey collectie hebben een fris en koel effect op de sfeer. Combineer deze kleuren dan ook met een warme houtfineer zoals Amerikaans Noten uit de Leeuwerik The Veneer collectie. Zo ontstaat er balans in de ruimte en het hout draagt dankzij het natuurlijke karakter ook bij aan de luxe uitstraling van het interieur.

Interieur Frampton
Foto: Interieur van Frampton & Co

ROND & ZACHT

Diepe blauw, paars en groen tinten creëren een verleidelijke en luxe sfeer. Diverse streep- en blokpatronen worden verrassend gecombineerd met marmer en zwart houtfineer. Comfort mag niet ontbreken en goede akoestiek is een primaire eis. Dus stoffering en zachte zitmeubelen mogen niet ontbreken. De deuren, kozijnen en kasten die op maat worden gemaakt op maat lenen zich goed om uit te voeren de Shinnoki Raven Oak die doet denken aan ‘fire coated’ zwart hout.

Keuken Flack StudioFoto: Keuken in jaren 70 sfeer van Flack Studio, donkerblauwe keuken van thedesignyard.com

RIBBELS

Voor de bar en keuken ontwerpen zijn ribbelstructuren actueel. Plaatmaterialen in kleur, steen- en hout optieken worden steeds vaker in één interieur met elkaar gecombineerd. Dankzij de matte optiek van plaatmateriaal is dit nu een goed alternatief voor verf of behang. De nieuwe collectie van Polyrey presenteert dit voorjaar diverse trendkleuren zoals Parme, Vert Paradise, Emeraude en Figue. Paars en blauwtinten zijn duidelijk nieuwe trendkleuren in combinatie met donkere hout en steensoorten. 

Polyrey B195Polyrey
B195 - Blue de Sevres

Polyrey F055Polyrey
F055 - Figue

Polyrey E026Polyrey
E026 - Émeraude

Leeuwerik EucalyptueLeeuwerik The Veneer
Eucalyptus Ondé Kerngerookt

Vraag gratis stalen aan

TrendbeeldenFoto: kleed Dance Floor van GGSV voor Discogufram, tafellamp Taz van Roche Bobois, tafel Column van Moving Mountains

INTERIEURADVIES | GLANS & VERLOOP 

Deze drie noviteiten op designgebied staan symbool voor de trend Into The Groove. De Award Winning collectie Disco Gufram showt o.a. dit kleed met de toepasselijke naam the Dance Floor. Het 3D effect van dit ribbelpatroon maakt het kleed een kunstwerk op de vloer. De Tafel Column en het warme sfeerlicht van de nieuwe tafellamp Taz zijn eveneens perfecte accessoires om dit feestelijke interieur een kickstart te geven. Niet alleen de ribbels maar juist ook het verloop in kleur, de glans van het metallic en markante vormen maken deze objecten vernieuwend.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×