Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | SUPERNATURAL | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard SupernaturalFoto: Mood Supernatural | Trendcompass.nl

ZACHTE CURVE

Beleef de nieuwste trendsignalementen op het gebied van interieur & design. In het Supernatural interieur zien we naast strakke grafische lijnen ook steeds meer een ‘zachte curve’ ontstaan. Denk aan de golvende en ronde vormgeving van steeds meer wanden en meubelen zoals kasten, tafel- en keukenbladen, verlichting en accessoires. De collectie van Corian in diverse steen en marmer dessins en de Resopal Premium Wooden Spirit collectie van Leeuwerik staan centraal in deze trend.

“Duurzame toepassing van materialen in interieurbouw is een focuspunt in 2020 voor Leeuwerik. Tegelijkertijd geven we inspiratie voor het interieur van de toekomst door onze bijdrage in de trendproducties van trendcompass.nl. In de nieuwe trend Supernatural voor Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen zien we de toepassing van natuurlijke materialen en de nieuwste trendkleuren uit onze collecties.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

Trendcover Feeling WonenFoto’s: Trendproductie ‘De Zachte Curve voor de Eigen Huis & Interieur ism Trend Compass, ph. Floor Knaapen

OP DE COVER

Leeuwerik staat met de nieuwe collectie Polyrey Premium Woods op de cover van het vooraanstaande Belgische designtijdschrift Feeling Wonen. In deze eerste editie van 2020 presenteert het team van trendcompass.nl de nieuwste kleuren en materialen. De trendkleuren geel en lila breken definitief door. Rotanmeubelen, webbing en handgemaakte accessoires creëren een nieuwe modern-landelijke sfeer. De houten wand is gemaakt met de Polyrey Premium Woods B192 - Bouleau Stevenson. Dankzij de ‘gebleekte’ look van dit materiaal combineert deze goed met de nieuwe pastellen.

STYLINGTIP INTERIEURBOUW

Denk aan het plafond! Maak je gebruik van de nieuwe Wooden Spirit collectie dan is het een idee om niet alleen de wand maar ook het plafond te decoreren in een ‘houtlook’. Het plafond draagt absoluut bij aan de sfeer in het interieur; geef deze een warme uitstraling en de totale ambiance wordt gezelliger.

Trendproductie Eigen Huis & InterieurFoto’s: Trendproductie ‘De Zachte Curve voor de Eigen Huis & Interieur ism Trend Compass, ph. Floor Knaapen

STREEP & RIBBEL

In de nieuwste woontrend Supernatural draait het om de ultieme mix van naturel en pastel waarbij ribbels, organische vormen en grafische lijnen elkaar versterken. Lichtgekleurd hout en designmeubelen met webbing refereren naar een landelijke sfeer. Hedendaags wordt het door de toevoeging van een grafische of organische streep of ribbel.

STYLINGTIP

Mix vlak met structuur! Maak bijvoorbeeld een combinatie met Polyrey C117 – Citronnelle met een mooie matte finish en combineer dit met de Resopal Wooden Spirit collectie met organische ribbelstructuur. Dit interieur leent zich voor wat subtiele ‘glans’ effecten met spiegelende en reflecterende materialen in zilver en aluminium kleuren.

Trendproductie Eigen Huis & interieurFoto’s: Trendproductie ‘De Zachte Curve voor de Eigen Huis & Interieur ism Trend Compass, ph. Floor Knaapen

ZONNIG GEEL

Het zonnige effect van de trendkleur geel op het interieur wordt herontdekt. In het modern designinterieur zien we steeds vaker natuurlijke (plaat)materialen en pastellen met elkaar gecombineerd zoals in dit trendbeeld de Polyrey Premium Woods B192 - Bouleau Stevenson en de Polyrey C117 – Citronnelle. Door het opvallende 3D grafische patroon van de vloer ontstaat de modische sfeer. Maar leg hier een bleke houten vloer neer en het interieur is meteen een stuk rustiger. 

Meta slimFoto: Meta slim van dornbracht.com

STYLINGTIP BADKAMER

Hoe feller de kleur, hoe minder je ervan nodig hebt in het interieur. Met de trendkleur geel is de stelregel: Less is more! In deze badkamer van Dornbracht zie je dat de nieuwe gele kraan en het transparant gele zijwandje de naturellen sfeer letterlijk opfleurt. De wastafel is op maat gemaakt waarbij we ook weer de betonlook (maar kan ook Corian® zijn) gecombineerd zien met de warme uitstraling van een gevlochten materiaal (maar kan ook houtfineer zijn).

Trendproductie Eigen Huis & InterieurFoto’s: Trendproductie ‘De Zachte Curve voor de Eigen Huis & Interieur ism Trend Compass, keuken Styling Lo Bjurulf and Ida Lauga, ph. Andrea Papini

INTERIEURADVIES: RUSTIGE BASIS & TIKKIE ZWART

Essentieel in de basis van het nieuwe interieur is de toepassing van een mix van materialen die tijdloos, natuurlijk en duurzaam zijn. De bleke uitstraling van hout, natuursteen en beton optieken krijgt ‘body’ door de accentkleur zwart, die subtiel wordt toegepast maar uiterst belangrijk is voor de juiste look & feel van deze trend. Goed voorbeeld in materiaal is Corian Basalt Terrazzo die dankzij de terrazzo look een natuurlijke uitstraling heeft maar wel een stoere draai geeft aan het interieur.

Gestreept Marmoleum vloerFoto’s: gestreepte marmoleum vloer van forbo-flooring.nl, gebreide vazen van Charles Antoine Chappuis, wandlamp Frame van Utu Lamps

3 MUSTHAVES

Bij het stylen van een interieur is de zoektocht naar echte sfeermakers altijd een uitdaging. Dit is onze top 3 van design items die passen bij de trend Supernatural.

  1. Webbing is en vogue maar welke meubelen laten de eeuwenoude techniek van dit grafische vlechtwerk op een hedendaagse manier zien? De nieuwe cannage (webbing) meubelcollectie van studo AC/AL voor Orchid Edition is hier een goed voorbeeld van.
  2. De gebreide vazen van Charles Antoine Chappuis geven meteen een kunstzinnige en speelse draai aan de sfeer. Bijzonder is de perfecte trendkleurenmix die hij laat zien in een hip streepdessin.
  3. In de wandlamp Frame van Utu Lamps zitten vier materialen verwerkt; melkglas, terracotta gespoten metaal, webbing en terrazzo. De lamp doet een beetje aan als een lantaarn voor een buitenterras waardoor de binnentuin sfeer krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×