Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | LATIN VIBES

Door Monique van der Reijden van www.trendcompass.nl

Uitheemse architectuur en seventies revival

Leeuwerik trendblog juni

foto: Mood Latin Vibes linkerwand met boog Corian – Sand, binnenin - Polyrey 0100 Métal Brossé, voorgevel van museum Yves Saint Laurent door Studio Ko, Totem Inquire van Gian Carlovalle, vaas van bari-ziperstein, bijzettafel Nunna van ames-shop.de, kunstobject van Pettersen-Hein voor mindcraft

De grens tussen binnen en buiten vervaagt. Uitheemse architectuur van Mexico tot Marrakech beïnvloedt modern interieurontwerp met een terracotta kleurenpalet, geoxideerde metaal - en natuursteen optieken. Zoek het contrast in één ruimte met gekleurd beton, geborsteld messing, baksteen en terrazzo. Verzacht met ronde vormen en fluweel. De traditionele regels van inrichting worden losgelaten waarbij lounge, keuken en terras naadloos in elkaar overlopen. Ambachtelijk gemaakte objecten zoals keramieken bijzettafels, handbeschilderde vazen en gevlochten manden versterken deze etnische sfeer.

“De trend Latin Vibes balanceert tussen etnisch, modern en bohemien. Je waant je in een Mexicaanse Haciënda in de ’70 die is omgebouwd tot hotspot restaurant of modern club”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

MODERN TROPISCH: Verweerde Optieken & Citrus Orange

Een warme en flamboyante sfeer heeft meteen effect op het gevoel en de beleving. De zomerse kleuren maken je vrolijk en gepassioneerd. Speel in het interieur met een mix van tropische kleuren en authentieke optieken van metaal, hout en mineralen. De natuur wordt naar binnen gehaald met high tech materialen die lijken alsof ze geoxideerd en verweerd zijn; alsof ze jarenlang door zon, wind en regen ‘gevormd’ zijn. Het buitengevoel haal je zo naar binnen. Met maar liefst 17 verschillende structuren en finishes maak je met de nieuwe Polyrey collectie van Leeuwerik de optimale materialen- en kleurenmix voor in het interieur. Combineer met de nieuwe collectie van Corian die zich goed leent voor interieur- en meubelontwerpen waarbij organische vormen en geometrische lijnen elkaar versterken

Tapas restaurant Omar's Place
Foto: Tapas Restaurant Omar's Place, foto van Nicholas Worley

Hotspot

London is en blijft één van de belangrijkste metropolen waar de trends voor het oprapen liggen. Goed voorbeeld als inspiratie van de trend Latin Vibes is de inrichting en ambiance van het nieuwe Tapas restaurant Omar’s Place, 13 Cambrigde Street, Pimlico in London. Het interieur is geïnspireerd op de opgaande en ondergaande zon. Laat je hier verwennen door de sfeer en mediterrane gerechten. De levendige cocktailbar is een bruisende hotspot die je doet wanen in een nachtclub op Mallorca. De spaanse chef Vincente Fortea laat zich inspireren door traditionele gerechten uit zijn geboorteplek Mallorca.

Vraag gratis stalen aan

Structuur & Dessin

Van bouclé tot graniet en van moiré tot travertin; het lijkt erop dat zolang een materiaal maar een structuur, nerf, ader of dessin heeft, het ‘goed is’ voor hedendaagse interieurarchitectuur. Los van de uitstraling is het grote voordeel dat je op deze materialen minder snel vuil, vlekken of beschadigingen ziet. De natuurlijke look van de materialen leent zich goed voor de combinatie met trendkleuren zoals accenten in aqua en zalm.

Leeuwerik Latin Vibes
Foto: Badkamer: Yaroslavpriadka, Rexadesign.it, vazen Guadalupe bitossiceramiche.it

INTERIEURADVIES | BAKSTEEN & TERRAZZO

We signaleren de revival van (bak)steen structuren, terrazzo en terracotta kleuren. De verweerde look van metaal maakt de buitensfeer in één interieur compleet. Etnisch elan waait als een warme bries door de ruimte met accenten in turquoise en sinaasappel. In de badkamer is het contrast groot met grovere afwerkingen op muren en gladde materialen verwerkt in baden en gekleurde wastafels en wasbakken.

Vraag gratis stalen aan

Interieurontwerp met Corian en Polyrey

Betonlook of grijze keramische tegels op de vloer? Combineer met een terracotta kleur op de wand en/of plafond. Het ‘inbouwen’ van banken, plateau’s en (zit)kuilen staat in de belangstelling waarbij de high tech en duurzame materialen uit de collectie van Corian en Polyrey geschikt zijn voor intensief gebruik zowel in de project- als residentiele omgeving. Het trendy kleurenpalet en de kwaliteitskenmerken van deze merken verzekeren functionaliteit, duurzaamheid en de juiste sfeerbeleving.

Leeuwerik Latin Vibes
Foto: Kamerscherm Painting door Alessandro Baldereschi voor De Castelli, Stof Outwall van Dominique Kiefer by Rubelli, Stenen vazen 'Monolith Series' van Chileens ontwerper Rodrigo Bravo.

Kamerscherm & potterie

Organisch gevormde en handgeschilderde motieven op kamerschermen of als muurschildering versterken het seventies gevoel. Het kamerscherm als kunstobject is een must have in exclusieve interieurarchitectuur met als voorbeeld het metalen kamerscherm Painting van Allessandra Baldereschi voor De Castelli. Design potten en vazen hebben dezelfde ambachtelijke uitstraling en worden als in een gallery neergezet in de ruimte.  Met de stoffencollectie Outwall van Dominique Kiefer voor het klassieke stoffenhuis Rubelli krijgen lounge meubelen een natuurlijke, pop-art achtige uitstraling.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×