Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | Inner Garden | deel 1

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Inner GardenMood Inner Garden | Trendcompass.nl

INNER GARDEN

We gaan steeds verder met het naar binnenhalen van de natuur. Architecten omarmen grillige vormen uit de natuur en integreren deze in hun architectuur. De look van beton, graniet, marmer en terrazzo zijn actueel. Hout wordt grover toegepast alsof het ‘voor buiten is’ met dikkere structuren, hoog-laag effecten en duidelijk zichtbare nerven. Door kamerhoge open puien, overhang constructies, binnentuinen en groene plafonds voelt het als buiten met de luxe en warmte van binnen.

“De trend Inner Garden inspireert om spannendere combinaties te maken met steen, beton, hout en metaal. Materialen met een buitenlook komen binnen. Woestijnkleuren, grovere structuren en duidelijk zichtbare nerven en aderen in de materialen doen het interieur woester lijken.” 

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

INTO THE WILD

Buiten wonen in de woestijn, op een berg of gewoon ‘even buiten de stad’ wordt aantrekkelijker. Weg van grote massa’s in stedelijke gebieden is een buitengewone luxe. Zodra het kan willen we vaker buiten wonen en leven. Het interieur past zich aan; de keuken, de zitkamer en de badkamer krijgt vaker een open doorgang naar buiten. 

Trend Inner GardenFoto: trendproductie Zomer zonder grenzen voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Floor Knaapen Styling: Monique van der Reijden

BINNENTUIN

De moderne zitkamer voelt aan als een luxe palmentuin met de houten wandbedekking Astrata Oak Vintage Harlem van Leeuwerik als prachtig natuurlijk decor. De onregelmatige hoog-laag structuur van het houten oppervlak is vernieuwend en geeft de wand een ambachtelijke uitstraling. Nieuwe designobjecten vervolmaken de sfeer.

Trend Inner GardenFoto’s: interieurontwerp ‘Desert Palisades’ van Studio AR&D Architects - visualisatie door Hālō Studio

INSPIRATIE: TOP ARCHITECTUUR

Het interieur en exterieur van deze woestijn villa ‘Desert Palisades’ van Studio AR&D Architects is een bron van inspiratie voor de trend Inner Garden. Het letterlijk breder maken van de grens tussen binnen en buiten door overhang constructies, het door laten lopen van wanden en vloeren naar buiten en het verdelen van ruimtes met glazen puien werkt optimaal. Door te spelen met verschillende niveaus en plateaus krijgt een groot oppervlak meer dynamiek en is de functie optisch meteen helder. De rest van de open ruimte wordt een woeste (binnen)tuin. 

STEEN & HOUT

Bij het ontwerpen van de Inner Garden ruimte is het materiaalgebruik met steen en hout beeldbepalend en daarbij gaat het om de kleurenbalans tussen grijs en bruin. Kies je voor grijze, kiezel-graniet-beton tonen dan ontstaat de warmte in het interieur met warme hout optieken zoals De Mahogany Nuwood van Corian en de gehele Leeuwerik Premium Woods collectie van Polyrey.

Trend Inner Garden

Foto: Het Cove House van justinhumphreyarchitect.com.au, ph. Andy Macpherson Studio

INTERIEURADVIES: WOONKEUKEN

De woonkeuken wordt verlengd naar buiten; de doorloop naar een gedeeltelijk overdekt en verwarmd buitenterras is de ultieme luxe. De warme uitstraling van verschillende houtsoorten – op de grond, op het plafond en verwerkt in keukenkasten – verzacht de industriële uitstraling van beton, glas en staal. Hier en daar een vloeiende of ronde vorm versterkt het decoratieve karakter.

TIJDLOOS

Voor een tijdloze en ingetogen basis is de Stratus van Corian in combinatie met de Mineral Triba uit de Shinnoki collectie een mooie materialenmix. De matte optiek van Shinnoki heeft de luxe uitstraling van massief hout.  

Trend Inner GardenFoto: exterieur Villa RA van Morq.it, bureau van Sivak+Partners Studio

NATUUR OP 1

Het zoveel mogelijk intact houden van de natuurlijke omgeving waar een huis gebouwd wordt is duurzaam en kan verrassend werken. De echte (of look-a-like) rotswand in dit interieur is het inspirerende decor voor de nieuwe werkplek. Het gevoel dat je ‘buiten’ zit met veel daglicht, uitzicht op de natuur en natuurlijke materialen om je heen verlagen de stress en verhogen het werkplezier.

 

BUITENMEUBELEN OOK BINNEN

Een stylingtip is om in de verzameling van aardse kleuren en materialen ook wat fris blauwe en groene elementen toe te voegen. De nieuwste collecties buitenmeubelen gebruik je zowel binnen als buiten op het terras en worden gestoffeerd met mooie bouclé stoffen die waterafstotend en lichtbestendig zijn. Buiten sculpturen die het terras decoreren zoals de Cactus Ficus van Emu.it verrijken de sfeer.

Trend Inner GardenFoto’s: kunstwerk van hildahellstrom.se, buitencollectie Rafael van ethimo.com, Cactus Ficus van emu.it

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×