Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | ORGANIC ROCKS | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trendforecaster van trendcompass.nl 

Header Organic Rocks

Foto: Mood Organic Rocks | Trendcompass.nl

Foto: Mood Organic Rocks: Achterwand van Polyrey B120 - Brique en halve boog van Polyrey C144 - Cuivre Brillant van leeuwerik.nl buiten douche CAPRI Q van Inoxstyle.com, bad en wastafel: Bad In-Out van Agape Design in Nero Marquinamarmer; vrijstaande kraan Memory in kleur Brushed Burnished, beide ontworpen door Benedini Associati via sjartec.nl, lounge stoel Aria van laCividina.com, daybed in walnotenhout van vonnegutkraf.com, hanglampen Mila van matthewmccormick.ca, bijzettafel Nera Table van zanat.org, rond plateau Cut Out Platter van other-kingdom.com, kruik vaas uit de collectie ‘Mexico’ van Sam Baron voor taller Lu’um en klein bloempotje in Ginger bread van aytm.dk

VAN BINNEN NAAR BUITEN

De badkamer wordt een grote wellness ruimte die van binnen naar buiten doorloopt. Met de sauna en stoomdouche als steeds toegankelijkere onderdelen voor bínnen, gaan we in de toekomst juist buiten in bad en onder de douche. Designmerken op het gebied van sanitair presenteren wasbakken, spiegels, douches en baden voor buiten, gemaakt van de sterkste materialen die er zijn; van steen tot staal! Wanden worden grover gedecoreerd met hout en steen voor een ‘ruw-luxe’ look. De badkamer refereert qua sfeer naar buiten en we worden dan ook meer één met de natuur. We omringen ons het liefste met natuurlijke materialen met hier en daar een échte rots verwerkt tot tafelpoot, accessoire of als kunstobject ver vooruit en toont hij dat ‘modern design’ van tijdloze waarde is en past in zowel een klassieke als avant-garde woonsfeer. 

“Je haalt de natuur naar binnen door voor (plaat)materiaal met hout en steen optieken te kiezen. In de nieuwe trend Organic Rocks zien we daarin steeds meer marmertekeningen en duidelijk zichtbare houtnerven.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

TREND | AMBACHTELIJK

In dit interieur zien we een spannend spel van textuur en structuur. Grafische vormen van klei, steen, hout en glas met de uitstraling van handwerk. Juist de contrasten tussen grof en glad, geribbeld en poreus, organisch en strak zorgen voor een levendige sfeer. Het kleurenpalet blijft toon-op-toon in naturellen en terracotta tonen. Meerdere houtsoorten worden met elkaar in deze trend gecombineerd. Voorbeelden zijn Pallisander Santos en Eiken kerngerookt en eiken Naturel uit de Leeuwerik The Veneer collectie en het zwarte Raven Oak uit de Shinnoki houtfineer collectie voor een zwart accent in het bruinrode decor.  

Trend ambachtelijk
Foto: beeld uit de trendproductie Het Stenen tijdperk voor Eigen Huis & Interieur, trendbeeld meubelbeurs Keulen ‘19 

Vraag nu stalen aan

Wellness ruimte
Foto’s: wellness ruimte uit de trendproductie voor Eigen Huis & Interieur april 2019 

LAAT JE INSPIREREN | ZWART VOOR KRACHT

Ooit stil gestaan bij het magische effect van zwart in de natuur? Van zwart lavazand tot grillige zwarte rotspartijen; stoer en onheilspellend. In het op de natuur geïnspireerde interieur werkt zwart precies zo. Het zwarte marmer van de vrijstaande wasbak en het ronde bad geven de badkamer iets luxe en stoer tegelijkertijd. De steenrode wand als decor in deze badkamer is gemaakt van Polyrey B120 Brique en de halve boog in dezelfde wand is O113 Ocre de Toscane. In deze trend is Polyrey N105 Roche Noir Absolu ook perfect om toe te passen: dit materiaal doet meteen aan denken zwart leisteen en zo voelt het ook aan dankzij de grove structuur. 

Interieur Ferm Living
Foto: Interieur Ferm Living FW18

Plaatmaterialen uit de nieuwe collecties van FENIX NTM, Duropal en Polyrey zijn er in een extra matte versie zodat de optiek van een krijtverf benaderd wordt. Het bruine kleurenpalet wordt toon-op-toon toegepast met de accentkleur ‘Plum’ (vergrijsd lila). Combineer met Corian Cosmos Prima en een donkere houtfineer.

Vraag nu stalen aan

Materialenmix
Foto: Tuile collection van bold-design.fr, Achterwand Shinnoki - Natural Oak en Cut Out platter van Other Kingdom, bijzettafel van Brett Miller - Jack Rabbit Studio

INTERIEURADVIES | STEENGOED HANDWERK

Het lijkt keramiek maar het is een 3D geprinte vaas van Bold Design, het lijkt een bijzettafeltje van de Flinstones maar het is gloednieuw design van Jack Rabitt Studio. Dit design oogt ‘handgemaakt’ en is van steen of een nieuw en duurzaam materiaal. Corian is als naadloos verlijmbaar materiaal uitermate geschikt om te verwerken in wanden en tafelbladen, met een steenoptiek, terrazzo of graniet. Verkrijgbaar bij Leeuwerik. 

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×