Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | Fluid Forces | deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Fluid ForcesMood Fluid Forces | Trendcompass.nl

TREND FLUID FORCES

Interieurs en design van meubelen, verlichting en accessoires worden met grote snelheid organischer en meer ‘vloeibaar’ in vormgeving. Het gevolg is een zachtere, rustgevende sfeer die in balans is. Het interieur voelt natuurlijker aan en is minder gedicteerd qua functie. Ruimtes worden gedefinieerd met nieuwe doelstellingen zoals het verlagen van stress, het stimuleren van de zintuigen of het verhogen van creativiteit.

“We kijken vooruit hoe we met architectuur en interieurontwerp op een veilige en gezonde manier kunnen leven, wonen en werken. Een organische ruimtelijke indeling en de meer ‘open’ verbinding tussen binnen en buiten zijn focuspunten in deze trend.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

Vraag nu stalen aan

RUSTGEVEND MAAR NIET SAAI

Een lichte, naturellen basis in het interieur is rustgevend maar zeker niet saai door de toepassing van natuurlijke structuren. Door de zichtbare houtnerven, marmeroptieken en krijt-rotsachtige structuren in de collecties van Leeuwerik ontstaat dynamiek in de sfeer zoals we dat in de natuur ook ervaren.

Trend Fluid ForcesFoto’s: eetkamertafel en eetkamerstoelen SOL van sarahellison.com.au, Jill Sander store in Frankfurt, Andrea Tognon Architecture

WENTELTRAP

De wenteltrap is als sculptuur in huis de nieuwe eyecatcher. De ronde, vloeiende vorm maakt een prachtig 3D decor voor de rest van het interieur. In combinatie met kamerhoge ronde ramen en gebogen puien lijkt elke vloeibare lijn over te lopen in de andere, net als in de natuur. Ook in meubelen zijn ronde vormen leidend. De ronde tafel is een must have en eetkamerstoelen krijgen steeds meer een vriendelijke, organische vorm. Hout en natuursteen – of duurzame look-a-like materialen zoals de Wooden spirit collectie van Leeuwerik – zijn niet meer weg te denken in de nieuwste trends.

VROUWELIJKE TOUCH

De opkomst van vrouwelijke ontwerpers en architecten loopt parallel aan de opkomst van de tendens FLUID FORCES. De voorkeur voor zachte kleuren, ronde, organische vormen en een mix van harde en zachte materialen voelt beter aan dan ooit.

Trend Fluid ForcesFoto: behang wallpaper-famke-mural-earth van dropitmodern.com

WANDVULLEND KUNSTWERK

Dit nieuwe behang Famke Mural Earth van Drop it Modern werkt als een wandvullend kunstwerk in de ruimte. Door de natuurlijke kleurencombinatie blijft de totale sfeer nog steeds een bepaalde rust uitstralen. De abstracte afbeeldingen van een vrouwenlichaam staan symbool voor de trend Fluid Forces; zacht, rond en organisch.

Trend Fluid ForcesFoto’s: lamp La Linea van artemide.com, VitrA global. ph. Terzo Piano 

NIKS IS RECHT

Zelfs als de wanden kaarsrecht zijn focus je met de lamp La linea van Artemide meteen de aandacht op organisch en vloeiend. Het heeft een decoratieve en verzachtend effect op de harde lijnen in een ruimte. Speel met de plaatsing van wanden eens met het fenomeen ‘doorkijkje’ zoals de uitkeping in de wand in de vorm van een halve cirkel. Door de rand een andere kleur te geven markeer je extra de ronde vorm.

Trend Fluid ForcesFoto’s: lamp Jellyfish van Emmanuelle Simon, theoremeeditions.com, Laced Bodies van musing-selles.com, kruk Ladies pond van sella-concept.com

ORGANISCH

Een selectie van topdesign accessoires waarmee je de styling van de trend Fluid Forces compleet maakt: 1. De Jellyfish lampen van Emanuelle Simon zet je bij elkaar los in de ruimte en lijken zo op je af te zwemmen 2. Laced Bodies van Musing Selles lijken op levende organismen maar zijn van mond geblazen glas 3. De Ladies Pond van Sella Concept kan je als organisch sculptuur zien maar kan je ook als kruk gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×