Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Reflections trendFoto: Mood Reflection | Trendcompass.nl

foto: Mood Reflections: RVS Keuken Combine kitchen van Piero Lissoni voor Boffi, Kraan uitgevoerd in Electric blue van Vola, Cirkelwand afgewerkt met plaatmateriaal Polyrey S033 Strass Noir, binnenzijde van de cirkel Electric blue, glaspaneel met verloop van German Ermics, Outfit van Balmain FW18, Lamp Sun-Ra van Nanda Vigo voor JCP Design, Stoel Font Bold van Mobel Copenhagen, tafel Layering Transparency van Nina Cho

De trend Reflections presenteert een futuristisch en hightech interieur met optische illusies en spiegelende effecten. Metallic - en (semi)transparante materialen worden gemixt met de iriserende kleuren van water en lucht. Electric Blue is een accent verwerkt in neon of ledverlichting en design objecten. Grove verticale ribbelstructuren in metaal(look) en folie optieken versterken deze techno sfeer. De kinetische kunst is een nieuwe bron van inspiratie. Met gekleurde licht projecties en materialen met changeant optieken komt het interieur optisch in beweging.

“In de trend Reflections wordt geëxperimenteerd met metallic materialen, transparantie en reflecties. De cirkel breekt definitief door als vorm (doorkijk) in wanden; rond of halfrond”.  

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

Architect@work: Leeuwerik inspireert

De nieuwste collecties van Polyrey en Corian zijn door Leeuwerik op inspirerende wijze gepresenteerd tijdens de beurs Architect@work die op 12 en 13 september in Ahoy Rotterdam heeft plaatsgevonden. Graag informeren wij je verder over de toepassing van deze nieuwe collecties in de trend Reflections. Wij sturen je graag de materialen stalen toe die voor deze trend zijn geselecteerd door het trend forecasting team van Trendcompass.nl. 

VRAAG GRATIS STALEN AAN

Foto: interieurontwerp met melkglas en spiegel trap

HAL & TRAP

Van oorsprong secundaire ruimtes zoals de hal en de trap worden nú tot in de kleinste details ontworpen. Meerdere materialen zoals gekleurd glas, spiegels en sterke ‘kras- en vlekvrije’ materialen worden met elkaar gecombineerd. Creëer optische illusies en reflecties in het interieur met de ‘Pur Metal’ collectie van Polyrey. Glans en transparantie combineer je met natuurlijke optieken die doen denken aan natuursteen (Corian Dusk) of ijs (Corian Mint Ice).

VRAAG GRATIS STALEN AAN


Foto: Retailconcept Doctor Monzana

RIBBEL en LAMEL

In de interieurarchitectuur van de trend Reflections zien we de invloed van de jaren ’80 terug met de comeback van de verticale ‘ribbel’ en ‘lamel’. Deze wordt als grove structuur verwerkt in glas, metaal en kunststof. De nieuwe winkelinrichting van Doctor Monzana is een prachtig voorbeeld hoe een futuristische sfeer ook een speelse en ‘urban’ uitstraling krijgt. De diagonale lijnen geven een retro gevoel en de gekleurde panelen doen de producten eruit springen zonder dat het ritme van het lijnenspel wordt verstoord.

Interieurtip: de glossy witte vloer maakt een come back en loopt naadloos over in de wand of meubelen voor een optisch effect van ruimtelijkheid.

Lamp uit de serie Arrangements van Michael Anastassiades voor Flos
glaspanelen Horizon screen van Germans Ermics

GRADIËNT & LED

Het gradiënt effect met iriserende kleuren in harde materialen krijgt nieuwe waarde met als voorbeeld het baanbrekend werk van de Germans Ermičs. Hun gebruik van glas geeft dit materiaal een warme en kunstzinnige uitstraling. Wat ook niet mag ontbreken in het Reflections interieur is wat ons betreft de serie Arrangements van designer Michael Anastassiades voor Flos. Deze led licht objecten in geometrische vormen kunnen naar eigen inzicht worden gecombineerd. Voor elke architect dé manier om zijn creativiteit te laten zien met een projectwaardig concept.

VRAAG GRATIS STALEN AAN

InterieurvoorbeeldFoto: Sfeerbeeld met tafel Font van Pulpo products, bijzettafels Plec van RS Barcelona, Shades, Shadows, and Reflections van fotograaf Kate Jackling

VERTICALE LIJNEN

Volop inspiratie halen we uit de nieuwe collectie én uit het stand ontwerp van Pulpo tijdens de meubelbeurs in Milaan ’18. De wijze waarop er gespeeld werd met nieuwe trendkleuren, reflecterende en iriserende materialen en kleuren was indrukwekkend, ongeacht het feit dat de stand heel klein was in oppervlakte.  Laat  in deze trend verticale lijnen op verschillende manieren met elkaar ‘coördineren’ in één ruimte; verwerk ze in tafels, ruimteverdelers, gordijnen en wanddecoraties.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×