Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Corian® kan alles zijn wat u zich heeft voorgesteld. Golvende, nagenoeg ontzichtbare naadloze, organische vormen, gedurfde effecten en lichtdoorlatendheid. Als u het kunt bedenken, kunt u het ook maken met Corian®. Solid surfaces als Corian® kunt u overal tegenkomen. U ziet het voornamelijk in keukens, badkamers en ziekenhuizen, maar je kan het in meer openbare ruimtes tegenkomen. Bijvoorbeeld luchthavens, hotels en winkelcentra. Solid surfaces hebben veel bijzondere functies. 

Leeuwerik heeft het merk Corian® in het assortiment. Dit is hét merk in solid surfaces! 

Laat je inspireren door Corian®

Solid surface
Er zijn vele mogelijkheden met solid surfaces. Hierboven enkele voorbeelden van Corian®. Dit bijzondere product is ook verkijgbaar in een vrijstaand bad.

Duurzaam en hygiënisch

De belangrijkste bestanddelen van solid surfaces zijn alutrihydraat (ATH), polyester en acryl. Deze omvatten ongeveer 99% van de samenstelling. De laatste procent bestaat uit pigmenten. Deze geven de kleur aan de solid surface. Hierdoor is het een duurzaam en hygiënisch product. Daarom zie je het vaak terug in hygiënische en openbare ruimtes. Solid surface is massief, homogeen en bevat geen poriën. Hierdoor kan vuil en voedsel niet in het oppervlak trekken en is het makkelijk schoon te maken. Daarmee is het zeer gebruiksvriendelijk.

Bewerkingsmogelijkheden van solid surface

Solid surfaces hebben unieke bewerkingsmogelijkheden. De meest bijzondere is het naadloos verlijmen. Door de unieke samenstelling kunnen verschillende delen aan elkaar gelijmd worden en haast naadloos verbonden worden. Slechts 0,3 mm blijft zichtbaar. Deze is met het blote oog niet waar te nemen. Hierdoor lijkt het product uit één geheel te komen.

De andere unieke mogelijkheid van solid surface is thermovormen. Dit houdt in dat het onder invloed van hitte gebogen kan worden. Wanneer het materiaal daarna in een mal wordt vastgezet, bijvoorbeeld met een vacuümtafel of lijmklem, zal de solid surface deze vorm vasthouden. Wanneer het is afgekoeld blijft de gebogen vorm staan.

Een van de belangrijkste werkzaamheden van solid surface is het schuren en polijsten. Daarmee kan een diep kleureffect worden meegegeven en uiteindelijk hoogglans mee worden gecreëerd.

Inspirerende designs van Corian®

Als trendsetter in solid surface zorgt Corian® voor elegante en inspirerende designs. De lichtdoorlatende decoren van Prima & Onyx zijn een revolutie voor architectuur en interieur. Ook de trend van betonlooks en natuursteen is terug te vinden bij Corian®. Corian® is altijd innoverend. Ontdek het zelf! 

Laat je inspireren door Corian®

Combineer het met wastafels en spoelbakken

Belangrijk in de keuken of badkamer is de spoelbak of wastafel. Daar heeft Corian® rekening mee gehouden. Bij de solid surfaces heeft Corian ook een collectie wastafels en spoelbakken ontwikkeld. Deze kunnen naadloos aansluiten op de platen. De badkamer elementen lijken zo uit één mal te komen.   

Elegante baden en douchebakken

Naast de spoelbakken en wastafels heeft Corian® deze techniek ook gebruikt voor een collectie baden en douchebakken. Daarmee kan echt alles in de badkamer gemaakt worden van solid surface. Onder de verschillende baden heeft Corian® een vrijstaand model ontwikkeld. Dit is een echte eyecatcher voor de badkamer.

Verder naar de producten

Een uitgebreid aanbod aan kleuren

Wat Corian® uniek maakt is het uitgebreide aanbod aan kleuren. Corian® heeft maar liefst 100 kleuren in het assortiment opgenomen. Hier zitten de populaire witte kleuren bij, maar Corian® heeft veel speciale looks. Het merk is vooruitstrevend op het gebied van kleuren. Strakke unikleuren, geaderde natuursteenkleuren en doorschijnende kleuren sieren het assortiment dat alsmaar breder wordt. Corian® is de echte trendsetter.

Bekijk alle decoren

Vraag nu gratis stalen aan!

Benieuwd naar dit bijzondere product, de mogelijkheden en de vele kleuren? Met onze stalenservice kunt u alle kleuren aanvragen en kosteloos monsters ontvangen. Heeft u speciale verzoeken in de vorm van brochures? Neem dan direct contact met ons op en dan helpen wij u verder.

Naar de decoren

Vraag meer informatie aan

Solid surface producten

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×