De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

INTO THE WOODS
INTO THE WOODS
Trendblog | Monique van der Reijden

INTO THE WOODS


Mood: BassamFellows, Azurra Bathroom, PaperStone®, Sapienstone, Matthew McCormick, OMA, Daytrip Studio x Waugh Thistleton Architects, Narinna en Nordiska Kok

NATUURLIJKE ARCHITECTUUR

We streven in deze nieuwste woontrend naar een architectonische, warme sfeer met hout als belangrijkste materiaal. In combinatie met beton, metaal en natuursteen optieken voelt het interieur tijdloos en sereen aan. De verstilling wordt gecreëerd met sculpturale vormen voor het kookeiland en de wenteltrap die een comeback maakt in architectuur. De greeploze, kamerhoge wandkasten vormen het rustige, natuurlijke decor dat doorloopt in de hal.

 

                  

EXPRESSIVITEIT VAN HOUT

Van wand tot plafond; hout mag niet meer ontbreken in de nieuwste interieurarchitectuur. De niet van echt hout te onderscheiden decoratieve panelen uit de DeepFlow collectie van Leeuwerik zijn hiervoor ideaal. DeepFlow heeft natuurlijke, diepe houtstructuren die er realistisch uitzien en ook tactiel aanvoelen. Een haptische ervaring voor een uitzonderlijk en tijdloos interieurontwerp.

 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik:

“Het assortiment van Leeuwerik verbetert continu met duurzame materialen. De nieuwe DeepFlow en Stratus collecties van Leeuwerik zijn perfect voor een natuurlijke look & feel in het interieur. Dit is de basis voor een tijdloze sfeer en architectonische uitstraling”.

 

Foto: Deans Marsh House door Tecture, Stratus - 5779 Grey Marble en Artstone schalen van NAAZU

 

NIEUW: STRATUS CUCINA EN TAVOLO

De Stratus serie van Leeuwerik is een nieuwe plaatmaterialencollectie specifiek voor keukenontwerpen en tafelbladen. Stratus Cucina is een assortiment voor keukens met keukenbladen, achterwanden en spatranden. Stratus Tavolo is een assortiment voor tafelbladen waarbij stijl gecombineerd is met gebruikersgemak en duurzaamheid. De oppervlakken zijn eenvoudig te installeren en antibacterieel. Stratus is kras-, vocht-, schok- en hittebestendig, heeft een hoge slijtvastheid en is direct klaar voor verwerking. Dankzij de vele natuurlijke texturen en decors is het creëren van een natuurlijke, warme sfeer in de open keuken snel en gemakkelijk te realiseren op een praktische en duurzame manier.

 

STYLINGTIP: STIJLMAKER

Zoek functionele accessoires voor in de open keuken om de natuurlijke sfeer te versterken. De Artstone schaal van NAAZU heeft een rustieke uitstraling met een marmeren effect. Het mixen van al die natuurlijke structuren en dessins past in deze nieuwe Leeuwerik woontrend.

 

                                 

Foto: lamp Mila Pendant van Matthew McCormick

 

TOEVLUCHTSOORD

De behoefte groeit aan interieurs die ruimtelijk, functioneel, ontspannen en minimalistisch zijn. Niet minimalistisch in traditionele zin, maar juist met een warme materialenmix die aards en textuurrijk is. Het doel is om tot een rustgevend en privé toevluchtsoord te komen. De designlampen van Matthew McCormick geven de open keuken net even dat extra luxe accent.

 

               

LUXE INTERIEURBOUW

Hoe luxer een interieur hoe zorgvuldiger materialen met elkaar worden gecombineerd. Heldere keuzes die in de gehele ruimte worden doorgevoerd voor een warme, minimalistische look. Voor het less-is-more principe wordt hout en steen in de basis toegepast zoals deze topcombinatie: de DeepFlow R20403 (Aberdeen Licht) met een diepe houtnerfstructuur en de Duropal S68036 (Cento) met beton/steenoptiek. Met zorgvuldig gekozen composities van archetypische vormen en geometrische lijnen benadruk je de algehele sensatie van zuiverheid en elegantie in het interieurontwerp.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Stratus collectie, decor Neptunite

TAFEL OP MAAT

Met de tafelbladen serie Tavolo uit de nieuwe Stratus collectie is het makkelijk een tafel op maat te maken met een luxe en natuurlijke uitstraling. De materialen zijn direct klaar voor verwerking en met het decor Neptunite creëer je een verweerde donkere natuursteenlook.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Sfeerkeuken met batursteen look en decor Stratus – 5577 Houston

 

SCULPTUUR IN DE KEUKEN

Het keukeneiland verandert van vorm. We signaleren meer hoog-laag variaties met een meer open en ruimtelijke belijning. Sculpturaal maar niet kolossaal door bijvoorbeeld het gehele kookeiland in 1 materiaal uit te voeren en minder aan de onderzijde dicht te zetten met kastjes of blokken. De nieuwe Stratus collectie leent zich voor toepassing in keuken- en tafelbladen maar ook spatranden en wandbekleding kan vanuit dezelfde collectie in kleur en dessin worden gecoördineerd. 

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: IG house van Studio Arthur Casas, Brazilië

 

HET BLOKHUT EFFECT

Wie is er niet dol op het avontuurlijke gevoel van een verblijf in een echte blokhut of chalet. De beleving van overal houtbekleding maakt de sfeer warm, het voelt ‘veilig’ en 100% natuurlijk. In moderne architectuur is een ommezwaai naar het gebruik van meer hout in een minimalistische setting waarin voorheen beton, glas en staal de hoofdrollen hadden. 

 

                               

INSPIRATIE: ARTHUR CASAS

In de interieurarchitectuur van Arthur Casas is vrijwel alles in huis volledig geautomatiseerd en is de techniek niet zichtbaar. De sfeer kenmerkt zich door meubels met materialen en kleuren die neutraliteit uitstralen. Natuurlijke materialen zoals linnen, neutrale steen en lichte houtsoorten vormen een spannend contrast met het zeldzame jacarandahout. Het is een bron van inspiratie voor de toepassing van verschillende materialen in een ruimte. 

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Muskoka Lake House van Studio Paolo Ferrari en Niels Maier

 

DE KRACHT VAN HOUT

Bij het zien van het Muskoka Lake House van Studio Paolo Ferrari komt het ultieme trendgevoel je tegemoet. Dit tot in de perfectie op maat gemaakte interieur straalt een duurzame, serene sfeer uit helemaal in balans met de woeste natuur buiten; het laat de ultieme toepassing van hout zien.

 

                                         

TRAP ALS EYECATCHER

In interieurarchitectuur wordt de trap steeds meer een in het oogspringend element in de ruimte met een op maat gemaakt karakter. De uitloop aan het einde van deze trap van Niels Maier wordt extra chic en opvallend doordat de bredere treden of eigenlijk ‘plateau’s’ gemaakt zijn in hetzelfde materiaal als de vloer. Zo lopen ze naadloos over in de rest van het interieur.

 

                        

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Azzurra Bagni

 

MEER RUIMTE IN DE BADKAMER

De badkamer wordt steeds groter en staat vaker in contact met buiten door het ‘daglicht’ raam, een balkon of tuin. Inhakend op onze behoefte aan well-being verblijven we langer en op een luxere manier in deze ruimte. Niet alleen wassen en verzorgen maar ook ontspanning en rust is wat we willen creëren met de sfeer in de nieuwste badkamers. 

In de nieuwe Stratus collectie van Leeuwerik vind je optieken met een cementachtige uitstraling waarmee zwevende badkamermeubels gemaakt kunnen worden. Nieuw is de combinatie van lichte grijstinten met donkere houtkleuren. Het toevoegen van een extra ‘metallic look’ materiaal zoals de FENIX NTM Grigio Antrim versterkt het luxe gevoel.

 

                   

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: PaperStone® composietkeuken en restaurant pcmc van oftn studio 

 

DOE DUURZAAM MET PAPERSTONE

Deze PaperStone® composietkeuken is gemaakt van gerecycled papier en milieuvriendelijke harsen op basis van plantaardige oliën. Het ontwerp voor dit keukeneiland is bedacht door Alessio Bassan en heeft handige functies zoals ingebouwde handgrepen, een gootsteen met verzonken kraan en een extra plank voorbereidingsruimte, met een opvallend dambordontwerp voor een unieke uitstraling. Voor een optimale toepassing van de PaperStone® collectie heeft Leeuwerik experts in huis die je wegwijs maken in een duurzame verwerking van dit materiaal in jouw projecten.

 

              

SCHAAKMAT

In 2024 zijn blokvormen en blokpatronen de hipste die er zijn. Niet alleen in textiele vormen maar ook in vloeren, wanddecoratie, meubeldesign, accessoires en materiaalverwerking is de blok de ‘hero’.

 

Foto: Daytrip Studio x Waugh Thistleton Architects, Form Follows walnut pedestal A van Narinna en Studio Ploca, Zuma glazen van Serax x Kelly Wearstler

 

PROJECT: 100% HOUT

In Shoreditch, Londen staat een gebouw dat recyclebaar is en tevens het hoogste kantoorgebouw van massief hout in het centrum van de stad is. Het gebruikt 37% minder koolstof dan vergelijkbare structuren en draait op 100% hernieuwbare energiebronnen. Volgens Andrew Waugh van Waugh Thistleton Architects is werken in een omgeving met natuurlijke materialen goed voor de ziel en leidt het tot langere betrokkenheid, langere werkuren en meer productiviteit op de werkvloer.

 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?