De webshop ondervindt momenteel een technische storing, niet alle producten zijn vindbaar. Je kunt wel nog gewoon bestellen via e-mail (verkoop@leeuwerik.nl) of door ons te bellen op 040 290 50 50

Stapelfeest! Ontvang 7% extra korting op jouw online bestelling vanaf 15 losse platen. Ga naar de actiepagina en ontdek meer!

Kwaliteit fineer

De kwaliteit van het fineer is naast de voeg- en snijwijze (lees hier meer over voeg- en snijwijzes van fineer) van belang voor het eindresultaat. Op basis van de wensen voor het resultaat, moet er altijd een passende kwaliteit gekozen worden. Deze kwaliteit kunnen we onderverdelen in drie groepen:

 

A+ kwaliteit (Architectural)

A+ is de hoogste kwaliteit van fineer. Er worden enkel homogene stammen met een mooie structuur gebruikt voor deze kwaliteit. Deze kwaliteit toont egaliteit in kleur en een duidelijk uitgesproken tekening volgens de snijwijze. In de A+ kwaliteit zijn de banen fineer breder.

A+ kwaliteit fineer (Architectural)A+ kwaliteit fineer (Architectural)

 

A kwaliteit (Classic)

In deze kwaliteit tonen de fineren een aantal karakteristieken en kenmerken van de houtsoort. Deze kwaliteit hebben wij als standaard op voorraad liggen.

A kwaliteit fineer (Classic)A kwaliteit fineer (Classic)

 

B+ kwaliteit (Commercial)

Bij de B+ kwaliteit is het typisch houtkarakter meer en opvallender aanwezig dan bij de A kwaliteit. Wanneer men de platen bijvoorbeeld helemaal gaat beitsen in kleur waarbij de houtnerf zichtbaar moet blijven, is de B+ kwaliteit de juiste keuze. Platen van deze kwaliteit hebben een wildere structuur, kleurnuances, knoopjes en meer expressie. De strookbreedte van fineer met de B+ kwaliteit is smaller.  

B+ kwaliteit fineer (Commercial)B+ kwaliteit fineer (Commercial)