Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | LATIN VIBES | deel 2

Door Monique van der Reijden van www.trendcompass.nl

Leeuwerik trend Latin VibesFoto: Mood Latin Vibes | Trendcompass.nl

Foto: Mood Latin Vibes: Achterwand Leeuwerik – Nørdus Autumn Larch, Bogen: B124 BA Batik met de binnenzijde - Polyrey 0100 Métal Brossé, binnen-buitenstoel Roly Poly van Driade, Tafel uit de collectie Welcome! Van Chiara Andreatti voor Fendi, Tegelwand Corrispondenza van Dimore Studio voor Ceramica Bardelli, vaas Morrocan van Hay,  schaal Countour van nudeglass.com, lamp Calypso van Servomuto voor Contardi Lighting

Folklore feest

Dit modern-etnische interieur verrast met folklore elementen, tropische kleuren en planten en handgemaakte meubelen van rattan, metaal, hout en gekleurd glas. Opmerkelijk is de wanddecoratie van houtfineer en ‘schroten’ in combinatie met terrazzo optieken en messing mettalic materialen. Ambachtelijk gemaakte tegels met een grafisch dessin of vorm versterken het authentieke karakter. Bij het plaatsen van wanden en ruimteverdelers is de romaanse boog als vorm zeer actueel.  Deze vorm wordt optisch 3D benadrukt door de binnenzijde van de muur  (de dagkant van de toog) als een lijst te bekleden met een contrasterend materiaal. De Polyrey 0100 Métal Brossé is te gebruiken voor deze messing afwerking.

“we durven gelukkig weer te experimenteren met tropische accenten en uitheemse ambachtelijke materialen. Door dit toe te voegen aan de tijdloze basis van natuurlijke kleuren en het gebruik van hout, metallics en steen, verrijk je het interieur."

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

VRAAG GRATIS STALEN AAN

Hasta la vista Mexico

De kleurrijke architectuur uit Mexico inspireert voor binnenhuis architectuur. Halfhoge muren met doorkijk, Coulissen opstellingen en hoog-laag effecten in de positionering van wanden en split levels geven een modern-etnische draai aan de beleving van het interieur. Tropische houtstructuren zoals de Nørdus Autumn Larch gaan goed samen met kleuraccenten van turqoise – polyrey B124 BA Batik en paars Polyrey C189 FA Cyclamen. 

Mexicaanse tuin Latin Vibes
Foto: National Hispanic Cultural Center in Albuquerque, New Mexico, tuinontwerp Manoj Malde

Geen genoeg van kleur

Bij voorkeur passen we én opvallend terrazzo (of een andere grove steen- en houtoptiek) én een opvallende kleur toe in dit interieur. Warm en verzadigd; van paars tot steenbruin en roze tonen. Trendzetter en topdesigner Max Lamb is een bron van inspiratie in de toepassing van terrazzo. In zijn keukenontwerp op maat combineert hij een terrazzo keukenblad met fel paars gekleurde keukenkastjes afgewerkt met messing lijsten.

Moodboards Latin Vibes
Foto’s: keuken op maat Max Lamb, vazencollectie Accretions The Haas Brothers’s, architectonische detail van het huis van Luis Barragán 

Styling

Breng balans in de styling van deze interieurtrend met accessoires die grillig zijn qua vorm en structuur. In designkunst signaleren we een hernieuwde belangstelling voor het gebruik van natuurlijk materiaal zoals schelpen, zee egels, driftwood en zeewier.

VRAAG GRATIS STALEN AAN

INTERIEURADVIES | TURQUOISE, GLAZUUR, AARDEWERK

Behang met een abstracte afbeelding van Zuid-Amerikaanse architectuur. Design meubelen en accessoires die zo van de binnenplaats van een Haciënda lijken te komen. Ze kunnen zowel buiten als binnen worden toegepast en zo ontstaat de buitenkamer en de binnentuin.  Architecten laten zich niet beperken in hun interieurontwerp door harde grenzen. Ruimtes zijn half open en half afgedekt. Kleuren en materialen lopen naadloos over van binnen naar buiten.  Gladde oppervlaktes en grillige, grovere structuren van buiten vermengen organisch. 

Trend Latin Vibes
Foto: vazen Mix & Match van Tero Kuitunen, Tafel Sciara van Paola Lenti, Behang Stage van Eun Mo Chung voor Texturae

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×