Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | All eyes on blue| deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard All eyes on blueMood All eyes on blue | Trendcompass.nl

ALL EYES ON BLUE

Blauw is de perfecte kleur in het interieur om de natuurlijke uitstraling van materialen als hout, natuursteen, beton en metaal op te frissen. Het effect ervan is dat de sfeer zowel modisch als een klassieke draai krijgt. Net als op modegebied wordt blauw in combinatie met bruin herontdekt voor een tijdloze en elegante stijl. Materialen hebben duidelijk zichtbare structuren, aderen en nerven. Ribbels en terrazzo optieken brengen nog meer leven in het interieur.

“Interieurontwerpers hebben de nieuwe uitdaging om met materialen te werken die aan meer eisen moeten voldoen dan ooit. Ik nodig je uit mee te doen met onze gratis cursussen en seminars voor inspiratie en praktische tips”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

VAN DONKER NAAR LICHT

In deze trend is er altijd een contrast tussen donker en licht in een ruimte. Dit maakt het lastiger om tot een ‘interieur in balans’ te komen maar het maakt de totale sfeerbeleving meer dynamisch en spannend. Speel in de basis met natuurlijke optieken maar durf vervolgens trendkleuren toe te voegen zoals blauw en bruin.  

Trend All eyes on blueFoto’s: trendproductie Beeldbepalers voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Kaatje Verschoren.
Styling: Monique van der Reijden. Appartement in Parijs, interieurontwerp van Marcante Testa en ph. Carola Ripamontii

BEELDBEPALERS

In de trendproductie Beeldbepalers van het tijdschrift Eigen Huis & Interieur ontdek je hoe de trendkleuren blauw, bruin en wit op nieuwe wijze in het interieur worden toegepast. De nieuwste trends in accessoires, meubelen, vloeren, wanddecoratie en verlichting worden daarbij gepresenteerd. Het grote voordeel van de trendkleur blauw is dat het ook een kleur uit de natuur is en een klassiek en tijdloos karakter heeft. Stylingtip: mix meerdere blauwtonen met elkaar zoals bijvoorbeeld een blauwe bank met twee blauwe kussens in een toon donkerder en lichter.

GLANS VOOR GLAMOUR

Parallel met de opkomst van extra matte materialen met hout, steen en beton optieken signaleren we de toepassing van glanzende en/of spiegelende materialen. Juist het contrast tussen mat en glanzend verhoogt het gevoel van sfeer en luxe. Verwerk bijvoorbeeld de Polyrey O101 Métal Brillant in het op maat gemaakte interieur voor wat subtiele glamour.  

Trend All eyes on blueFoto: Brae House van Georgina Jeffries, ph. Christine Francis.

DE BANK IS BLAUW

Meestal kiezen we een grijze of naturelkleurige bank in het interieur maar een blauw exemplaar is een cool en goed alternatief. In een basis van naturellen zoals wit, grijs en beige tinten is de blauwe designbank een nieuw statement met een rustgevend effect. 

Trend All eyes on blueFoto’s: Granit Fiandre - Arabescato Orobico en Wunderkammer van Studio Pepe, visualisatie Terzo Piano. 

ZACHT & HARD

Met de opkomst van stenen wanden, vloeren, plateau’s en trappen in interieurarchitectuur is akoestiek wel een punt van aandacht. Hoe lossen we dat op? Decors en ruimteverdelers van lagen stof waarbij je moet denken aan een coulissen effect met gordijnen die verschillen in hoogte en kleur. 

Trend All eyes on blueFoto’s: Badkamerontwerp Forever Home van Biasol Design, ph. Armelle Habib & Simon Shiff, Servies Nordic Sea van brostecopenhagen.com, vloerkleed Himani van baxter.it

NEXT GENERATION

De ‘early adapters’ onder de interieurbouwers gaan een stap verder met blauw en combineren blauwgekleurde materialen, accessoires, kleden en behang met elkaar. Het aflakken van naturelkleurig houtfineer in een trendkleur is ook een trendsignalement zoals je ziet in het badkamerontwerp van Biasol Design. Keramiek met tye-dye en dip-dye dessins is actueel en geen trendy kleed is meer rechthoekig maar bij voorkeur organisch, rond of geometrisch van vorm. 

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×