Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Trendblog | Modern Folklore| deel 2

Door Monique van der Reijden, journalist en trend forecaster van trendcompass.nl

Moodboard Modern FolkloreMood Modern Folklore | Trendcompass.nl

BLOKKENSPEL

In deze moderne folklore trend van Leeuwerik staat het gebruik van hout centraal waarbij een artistiek spel van strakke en organische blokken in de vormgeving een verrassende sfeer creëert. Nieuw is de focus in interieurbouw op de artistieke afwerking van plafonds. Hierbij worden akoestische eigenschappen van de materialen ‘verpakt’ in een kunstzinnig ontwerp waarbij patchwork patronen, hoog-laag effecten en subtiel weggewerkte armaturen de ogen naar boven doen richten. De warme look van verschillende houtoptieken versterkt het landelijke karakter van het interieur waarbij de helende werking van de natuur en een duurzame aanwending essentieel zijn in het nieuwe holistische concept.

“Met de focus op hout in combinatie met de rode en blauwe kleurtinten ontstaat de nieuwe Modern Folklore sfeer in het interieur. We moedigen onze klanten aan om meer uitbundig te durven zijn met kleur in een basis van natuurlijke hout- en steenoptieken.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

HOUT & STEEN

Het verkwikkende effect van een Yves Klein blauw kleuraccent is meteen voelbaar in een natuurlijke basis. Dankzij de matte optiek in kleuren van de Polyrey collectie is de uitstraling van dit materiaal chique. Vraag bij Leeuwerik vrijblijvend de stalen op van de Polyrey B086 Bleu Caraïbes, Querkus Oak Smoked Havana en Querkus Oak Vintage om met eigen ogen de structuur- en kleurenmix te ervaren. Voor de verkoelende balans is de Corian Juniper een goede toevoeging.

Trend Modern FolkloreFoto’s: trendproductie Funky Folklore voor de Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass – ph. Kaatje Verschoren, Styling: Monique van der Reijden en kamerscherm Ambassade van Charlotte Perriand

TOTEM & TALISMAN

In onze zoektocht naar een meer holistische levensstijl wordt in het interieur steeds meer symboliek verwerkt in concepten. De totempaal als inspiratie voor sculpturen, sfeerlampen, accessoires en serviezen geeft een emotionele waarde mee aan nieuw design. Als een talisman geeft het houten kamerscherm bescherming, privacy, warmte en rust. Een sacrale uitstraling van keramieken designobjecten doet elke tafel veranderen in een modern altaar. Een nieuwe kijk op conceptontwikkeling in interieurarchitectuur kondigt zich aan waarbij nieuwe waardes in duurzaamheid en zingeving centraal staan. 

CONTRAST

Er is behoefte aan grotere contrasten in kleur- en materiaalgebruik. Maar zodra er een warmrode, verzadigde kleur wordt toegepast is er altijd een naturelkleurige ‘tegenhanger’ in een houten en/of stenen (plaat)materiaal. Ook zwart is een belangrijke accentkleur die het interieur een stoerdere draai geeft. De jaren ’70 combinaties oranje met groen en donkerbruin hout is weer trending.

Trend Modern FolkloreFoto’s: Keukenontwerp via RM\Architecture, Casa Carioca, ph. RM\Architecture

OP MAAT GEMAAKT

In de nieuwste keukentrends zien we op maat gemaakte concepten die in kleur en sfeerbeleving naadloos overlopen in de rest van het interieur. De nieuwe uitgebreide materialenmix loopt door van een wandbekleding naar een open kast en door naar de open keuken. Door meer variatie in de materialen is er geen sprake van een saaie beleving. Het op maat gemaakte interieur is juist persoonlijk en uniek met spannende optieken in steen, hout, metaal en retrokleuren. 

Trend Modern FolkloreFoto: Interieur Marie-Lise Féry (Magis Circus) ph. Pierrick Verny, bloemen appreciationproject.co.uk

KUNST IS KEY

Van hippe streetstyle kunst en handgeknoopte vloerkleden tot gedroogde bloemenboeketten, de styling van het interieur is 100% folklore! We schromen niet meer om een artistieke draai te geven waarbij collectible design maar ook zelfgemaakte macramé, keramiek en breisels in de mode zijn. De sfeer voelt jong, warm en inspirerend creatief aan. 

INTERIEURTIP: PUFFY VOLUME

Parallel aan het gebruik van harde (plaat)materialen en kleuren met een warme uitstraling is het gebruik van zachte materialen nét zo belangrijk. Kamerbreed tapijt, wandkleden en meer ‘puffy’ volume in de stoffering van zitmeubelen verhoogt het gevoel van well-being.

Trend Modern FolkloreFoto’s: plantenmand Spire van handedby.nl, Quilt van Loretta Pettway, ph. Nicole Franzen, eggcollective.com, houten vaasjes Prowd Bud van paperplanestore.com

STYLINGTIPS

Drie accessoires die de Modern Folklore sfeer versterken zijn de plantenpotten Spire gemaakt van gerecycled plastic, een quilt als kunstwerk aan de wand en een verzameling houten vaasjes want de stelregel is, hoe meer ‘hout’ hoe beter!

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×