Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Brandvertragende MDF, hitte- en vuurbestendig

Brandvertragende MDF met hoge densiteit voor gebruik in droge omstandigheden en in alle belastingsduur categorieën. Fijn geschuurde oppervlakte en sterk schroefbare kern die over sterk brandvertragende eigenschappen beschikt. De plaat is hitte- en vuurbestendig en heeft een lage formaldehyde-emissie (E1-klasse). Onze brandvertragende MDF weerstaat aan hoge hitte en vuur en bezit verschillende nationale en internationale testrapporten.

Bekijk prijzen en afmetingen

Toepassen brandvertragende MDF

Geschikt voor industriële verwerking naar producten voor binnenhuisinrichting en meubelindustrie. Kan o.a. veredeld worden met papier, melamine, laminaat of fineer. De plaat wordt onder andere gebruikt in openbare gebouwen zoals hospitalen, luchthavens, rusthuizen, theaters, hotels. 

Meer over brandklasses

Brandvertragende MDF van Medite heeft een brandklasse B-s2, d0. Dit houdt in dat het zeer lastig brandbaar is en geen brandende delen verspreidt. Meer informatie over brandklasses? Kijk dan op onze normering en markering pagina!

Alles over brandklasses

Verder naar de producten

Eigenschappen MDF brandvertragend

  • Brandklasse B-s2, d0
  • Lage formaldehydeklasse E1
  • Goed bestand tegen hitte en vuur
  • Zeer geschikt voor openbare gebouwen
  • Verkrijgbaar in 12, 15 en 18 mm
  • Afmeting van 305 x 122 cm

Vraag stalen aan

Bekijk het verbazingwekkende effect van brandvertragende MDF!

MDF brandvertragend producten

Goed te weten

Zagen zonder problemen

Het bewerken van plaatmateriaal moet met goed en scherp gereedschap gebeuren. Gebruik voor het zagen een fijngetande handzaag, met minimaal 7 tanden per inch (25 mm) of een fijngetand hardmetalen cirkelzaagblad. Laat bij het gebruik van een handcirkelzaag de tanden 10 tot 15 mm door het plaatoppervlak steken.

Let er op dat bij het zagen de plaat goed ondersteund is. Bij een slechte ondersteuning gaat de plaat door het zagen trillen waardoor de kans groot is dat er spaanders of splinters uitbreken.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×